影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:MagDog 的帖子

翡翠宮

CLAUDIA,

要不我們也不會叫有天傻B啦,

有天TWITTER 2011年12月, 全間工作凍冰冰去行山旅行..其實他們有時生活不如我們想像中浮誇..(咳咳咳, 有人最近換了ROLLS ROYCE)

2010年冬天, 有天在TWITTER介紹自己女友雪人子, 但2011年因為成日陪不到他, 雪人子飛了有天, 有雪人子男友了. (他自己說的..夠傻B嗎?)

MY JYJ的GEAR也一樣..

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:♥ ♥ ♥天屋韓舍~PART 8 ♥ ♥ ♥

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

上次QQ or 肉c 想睇呢個mirotic live? 我啱啱無意中搵到,採排version, 在中缺席呢個表演嘅。

雪菜肉c    發表於 12-12-28 16:03
MagDog  最喜歡有天這個HAIR STYLE了.   發表於 12-12-24 10:22

禁止訪問

好媽媽勳章

翡翠宮

claudia 發表於 12-12-24 01:56
有天的日文說得相當不錯。請問你們知道為何嗎?

有天由如啞巴的日文程度到可以用日文來填詞都算幾叻. 為什麼, 就是要食飯啦. 在2006 SBS的綜藝"絕對味對味"全部5位東方神起也上了. 有一環郵是"懷石料理" VS "滿漢全席" 有天和俊秀選懷石, 有天說"在日本的時候, 未食過如此高檔的食物"

其實他們是吃得不好的. 我不是說笑, 長期精神壓力, 體力過度勞累, 每天睡到3個鐘已經好好. 一年可能放到幾天假的. 他們是靠營養品, 紅参來續命的.

constanceng  有天既努力, 我們有目共睹!  發表於 12-12-24 13:05
YeungSiuB  成功非僥倖, 佢地實在很努力, 一D都唔HEA  發表於 12-12-24 10:28

翡翠宮

Magmag眨眼間已經當了小米粉第三個CHRISTMAS. 我派WULI傻B有天和大家MICY CHRISTMAS啦.

popocat    發表於 12-12-24 15:07

禁止訪問

好媽媽勳章

引用:Quote:claudia+發表於+12-12-24+01:56+有天

翡翠宮

claudia 發表於 12-12-24 11:28
所以呢,現在他看來物質上頗豐富,我希望他心靈也快樂。

樓主好利害呀,知那麼多。你是住在韓國或熟韓國的 ...

呵呵, 我不厲害, 我比較好奇. (=8卦) 還有我有兩三位韓國朋友. 所以可以問她們一些韓國的事, 但她們是蠻西化, 有時都不太識. (我識她們也不識). 有一點是, 天屋POST的東東出來, 我MOSTLY都CROSS-CHECK過才POST的. 如, 收視, 票房. 有些米飯出的翻譯報導, 我也順便看埋韓文原文才POST, 免得有偏頗. 當然有些事我也無法CROSS-CHECK啦.

我3年前開始學韓文, 都是PART TIME形式. 看過80部韓劇左右吧. 不過都是MINI-SERIES多. 少長劇. 之前也很蠻喜歡過韓國男藝人.KPOP就2009年初才聽, 就是SUPER JUNIOR "SORRY SORRY"時, 但UP TO 2010年10月, 我就FELL FOR 有天了. 再認識金在中和金俊秀. 不是愛屋及烏. 他們三個我都好喜歡和欣賞.

不說遠, 在BK的日子, 真是見到有天由無人識, 有人識識地但沒有人喜歡, 到現在這個情況. 有天FIGHTING!!!

翡翠宮

住豪宅, 開LAMBORGHINI, FERRARI, ROLLS-ROYCE的三個, SHARE一件初著..
好慳..

大宅

回覆 claudia 的帖子

我也希望有天可以快樂幸福!只有廿多歲的人生, 但經歷了不少波折, 真的令人心痛。如果可以交到一個好女友就好了, 想著他戀愛的模樣該有多甜!

子爵府

好媽媽勳章

打卡~~~

祝POPO囝囝生日快樂

popocat  Thanks!   發表於 12-12-24 15:05

男爵府

popocat    發表於 12-12-24 15:05

翡翠宮

monmon 發表於 12-12-24 14:13
我的JYJ calender 到手了,給自己的x'mas gift

monmon,

大發呀..我今天去拿, 早知約埋你啦.

monmon  哎呀, 真係早知約埋啦, 我返左屋企咯  發表於 12-12-24 14:23

男爵府

delete

dwklau    發表於 12-12-24 17:37
MagDog  monmon, thanks. 玩得開心D!!! 我今晚平安夜扮乖, 明天和後天才出擊.  發表於 12-12-24 14:37

翡翠宮

幾年前的有天, 好坦然地說出恨坐法拉利, 很坦然想開雪糕屋給媽媽完夢, 好坦然地想有自己的艇. 就是憑自己的實力和努力. 錢是要來花的.. 識賺識和懂得花才算是生活嘛.

男爵府

送給各位有天迷,來個醒醒神!

別墅

我都祝各位天屋朋友聖誕快樂呀!我日日都有節目,但最想留響屋企煲有天劇過節。有天是我沈澱心靈的最佳良藥。希望有天都有一個快樂、溫暖的聖誕節。

翡翠宮

TO 天屋姐姐們, 天字派..

MERRY CHRISTMAS!!! 祝永遠甜甜的, 實屬上品.

翡翠宮

MY JUNSU也有CHRISTMAS PRESENT給大家,

"THANK U FOR" 今天才RELEASE, 日本制作人操刀, 歌詞由MY JUNSU雙生兒哥哥俊浩填的..好叻仔呀 JUNO.

好甜好WARM的一首歌.

首頁

尾頁

跳至