婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+小豬澄+於+12-12-27+發表我覺

原帖由 kayingivy 於 12-12-27 發表
難度你會喜歡新年流流兼自己生日果日去探病?我唔係話佢唔執好間屋(佢都中風都無執好),佢有工人,著好少 ...
我新年去拜山其實去唔去都在於你選擇。你唔中意未唔去 中意未去 唔中意去日日都可以係大凶日 我唔知你有無試過大病 病人對住屋企人係會扭計d 不過你都唔係佢屋企人所以佢都係扭你對仔既老豆唔係扭你 未叫你個仔既老豆番多d去幫個媽媽買多幾件衫 係見人前叫佢記得着好d

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:我係咪好過份(唔知有冇POST錯地方)

我無話你初二唔去有問題 只係覺得你咁講個病人唔係咁好姐 有邊個想病丫 對住街外人就話要硬起黎。對住屋企人軟弱想扭下都有問題?

大宅

引用:Quote:原帖由+小豬澄+於+12-12-27+發表我覺

仲有,我真係無叫過我C6做老公,呀仔叫daddy,佢屋企人亦知我地未簽紙,佢d外甥叫我名咋,唔係叫我舅母,侄 ...
人地無家教係人地嘅事!你無必要同人教仔!講真,你同阿仔坐埋一邊,都已經表現到唔投入!唔通你想你c6下下就你,唔理自己阿媽?有時何必同個病人計呢,自己有小朋友,都想佢學好!

大宅

引用:哈哈,我同你同一日生日嫁,生日快樂! +

原帖由 D-chan 於 12-12-27 發表
哈哈,我同你同一日生日嫁,生日快樂!
e...x3 我都係喎

男爵府

引用:Quote:原帖由+D-chan+於+12-12-27+發表哈哈

原帖由 mrsw 於 12-12-27 發表
e...x3 我都係喎
生日快樂

大宅

引用:我有d+野唔明...新抱都有自己家人...初一去

原帖由 wongmw 於 12-12-27 發表
我有d 野唔明...
新抱都有自己家人...
初一去男家.. 初2 返女家.. 係我由細聽到大, 我媽教家姐的...
家家嘅規矩都唔同!我係初一返女家,初二返男家!就到就無問題!樓主又想男家家人尊重佢,但自己又唔做好本份!氹下對方又有咩所謂呢!自己有個小朋友,帶小朋友探嫲嫲有咩問題呢,呢d係身教!初一初二唔係重點,係要夾到日期時間囉!同長輩探年呢d叫尊重!仲要佢99係中風,好話唔好聽,擺得幾多年呢,年紀越夠,唔舒服就會嗲下d仔女!佢呢d咪叫唔成熟囉,年年都有生曰嫁啦,下下唸自己!

大宅

難度你會喜歡新年流流兼自己生日果日去探病?我唔係話佢唔執好間屋(佢都中風都無執好),佢有工人,著好少 ...
點解你會要求中風嘅人咁多嘢!好為你小朋友可憐

大宅

我覺得係樓主c6 自私,樓主c6 係想多屋企人先返。即使樓主肯初二早上返 (c6 個d 兄弟姐妹未返),佢c6 都唔係咁願意。

我support 樓主

洋房

嗯......同得一個冇血緣男人一齊生活,又有埋小朋友,都係一種緣份~~其實自從有咗愛情結晶品之後,就預咗妳嘅時間同私人空間都有佢地嘅存在,生活模式有所改變係必然嘅事實.............
平時妳傷風感冒m前m後d乜痛物痛都覺得唔舒服好辛苦,更何況中風嘅女人?我都明佢嘅痛我地冇病冇痛嘅人係好難感受到,咁妳諗下,坐月期間妳辛唔辛苦?佢中風後長期處於類似坐月狀態........果種精神同肉體痛楚真係痛到想搵最信任最親嘅人傾訴下,做女人,向自己仔女撒下嬌哭訴下都係人之常情嘛!!

水晶宮

唔想去就唔好勉強,咪到時黑口黑面,就盋大家都難落台.
不過,你千奇唔好向你C6投訴佢媽點樣唔執野,
老人家中左風,真係行動不變,心情差,點執屋呢?
你地做後生既,可以比少少錢,一個月一次請鐘點來做大清潔囉.
或者,時間許可,你地都幫幫手,返去執下囉.
等老人家晚年都活得有尊嚴一點.

vivi_meow  樓主有提到老人家有工人, 不過唔知個工人係貼身照顧定係會幫手執埋屋  發表於 12-12-27 12:26

男爵府

xoshan1025 發表於 12-12-27 12:06
家家嘅規矩都唔同!我係初一返女家,初二返男家!就到就無問題!樓主又想男家家人尊重佢,但自己又唔做好本 ...
之但係個個係樓主"伯母" 唔係"99" wor, 我覺得佢無咩理由要守"伯母"家規, 樓主初一去見下帶埋個仔去見爸爸的家人都算已盡心意! 如果佢伯母初一唔得閒見佢, 咁咪初三lor, 樓主就算初二唔去都唔係佢錯wor, 成年人要約人當然要就雙方時間!
同埋照你講, 生日年年有, 咁新年都係, 無話邊年無新年wor!

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

H2Oplus 發表於 12-12-27 12:17
我覺得係樓主c6 自私,樓主c6 係想多屋企人先返。即使樓主肯初二早上返 (c6 個d 兄弟姐妹未返),佢c6 都唔 ...
我都覺得呢個係問題根本

男爵府

xoshan1025 發表於 12-12-27 12:12
點解你會要求中風嘅人咁多嘢!好為你小朋友可憐
其實你不如冷靜D, 關人地小朋友咩事, 唔好咁打橫黎啦!

禁止訪問

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

中風仲要人打扮
我覺得樓主接近無人性
比著個個系你牙媽 你記得同你牙媽講你心聲 或者日後你有重病 你仔囡甘對你

洋房

既然個生日咁開心撞正年初二,一齊分享快樂同福份比身邊嘅親友都係幸福開心事嘛..........阿奶奶見妳生日都肯同佢一齊過,唔多唔少都會有份感動~~妳當係為小朋友積下恩德,分享小小福份比奶奶,等佢知道就算佢當初唔重視妳,但反而妳有關心佢,係女人都有一刻感動!!
“““緊記:係女人都鍾意人鍚,無論咩年紀咩身份嘅人類,都鍾意享受比人鍚比人呵護“““冇人鍾意比人敵視~~和平平安安樂與否,都係個人做化!!他朝君體也相同!!第時妳都有機會做人嫲嫲或婆婆,妳想佢地將來點對妳,妳今日就要點對妳奶奶或媽媽........施比受更有福!

大宅

引用:Quote:原帖由+kayingivy+於+12-12-27+發表

原帖由 小豬澄 於 12-12-27 發表
我新年去拜山其實去唔去都在於你選擇。你唔中意未唔去 中意未去 唔中意去日日都可以係大凶日 我唔知 ...
如果樓主好像你咁,佢應該唔會去拜山

首頁
12345...6

尾頁

跳至