懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

變o左啦 !

我原本係一個好憎食薑醋o既人 (見倒 d 豬腳會有 d 反胃), 但人人都話生完之後會變o左鍾意食 ..... 當時無稔住生就o更係唔信啦 ?-(

直到而家隔o左 4 個多月無食薑醋, 雖然不至於上引咁, 但又好似真係有 d 掛住佢咁播 (稔起時係咁標口水) ..... :lol:

所以我同家姐商量決定不日再煲一煲薑醋再食過 好鬼心急呀

別墅

Re: 變o左啦 !

我就勁唔鍾意食,生完屋企有我都無食.

大宅

kakyu 寫道:
我就勁唔鍾意食,生完屋企有我都無食.

我坐月時都唔係好鍾意食, 只係 lee 幾個月無得食, 心痕痕咁遮

男爵府

我淨係食蛋同豬腳, 薑就唔鍾意食.:tongue: :tongue: 煲豬腳薑主要係親友來探我時, 勺俾佢地食, 同派俾親戚

[img] http://tac.families.com/ezb/932337.png[img]
[img] http://tac.families.com/ezb/932338.png[img]
教養孩童, 使他走當行的道, 就是到老他也不偏離.

男爵府

畀面勳章

我而家仲未生,我又係由細到大都唔食薑醋同豬腳..尤其對豬腳尤其反感.
但人地話食完一定要補返d鈣,而豬腳有好豐富既鈣質...
我都好驚生完老公迫我食...我諗我應該唔會由唔鍾意食到鍾意食了..因我應該唔會試-.-v
06年7月8日在浸會醫院開刀出世,重2.55kg,身長46cm,頭圍32.5cm

子爵府

好媽媽勳章

我都是對腳形的食物不感興趣, 早輪同老公,奶奶去茶樓喝茶, 佢地叫碗豬腳薑,叫我食隻豬腳,好有益, 但是我都是咬一口就NO NO LO~ 就是以前看完教育電視話鳳爪是雞腳之後,我連雞腳都唔喜歡食的,

大宅

洛紫 寫道:
我而家仲未生,我又係由細到大都唔食薑醋同豬腳..尤其對豬腳尤其反感.
但人地話食完一定要補返d鈣,而豬腳有好豐富既鈣質...
我都好驚生完老公迫我食...我諗我應該唔會由唔鍾意食到鍾意食了..因我應該唔會試-.-v

遲 d 至知o家

大宅

小天使 寫道:
我都是對腳形的食物不感興趣, 早輪同老公,奶奶去茶樓喝茶, 佢地叫碗豬腳薑,叫我食隻豬腳,好有益, 但是我都是咬一口就NO NO LO~ 就是以前看完教育電視話鳳爪是雞腳之後,我連雞腳都唔喜歡食的,

都係o個句 .... 遲 d 至知

子爵府

唔係喎! 我一向唔鍾意食,
到生完都唔覺會改變喎!

我坐月食過幾次薑醋咁大把
一煲野食到囝囝差唔多半歲先比我倒晒
反正再擺我都唔會食, 唔好阻地方.

反而我老公仲食得多過我

子爵府

paltiBB 寫道:
我淨係食蛋同豬腳, 薑就唔鍾意食.:tongue: :tongue: 煲豬腳薑主要係親友來探我時, 勺俾佢地食, 同派俾親戚

me2
該用戶已被刪除

大宅

2018復活節勳章

me 2

x'mas02 寫道:
我生前生後都無變過, 都係唔鐘意食.
傻豬大王  2005年6月27日 聯合出世 3.01kg/ 滿月~4.2kg/ 兩個月~5.8kg/ 三個月~6.5kg/ 四個月~7.1kg. 妹妹於2011年1月20日出世, 重2.79kg/ 滿月~3.92kg/ 兩個月~4.89kg/ 四個月~6.44kg/ 六個半月~7.33kg/ 一歲~8.61kg

首頁

尾頁

跳至