心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

小朋友有哮喘病和鼻敏感!!(part three)

再傾啦!

侯爵府

Re: 小朋友有哮喘病和鼻敏感!!(part three)

呵呵, 好野, 我第一個入黎

大宅

hinhinmummy,
你第2, 我第3. heihei媽好快又第4... 呵呵.
--- 2J 作品

大宅

喂喂喂....你地吾記我喇 :-( :-( , 我爬左heihei媽頭第4喇

:wave:  :wave:  :wave:

男爵府

哎呀......仲有我呀)))))))

男爵府

heihei媽,

我亞仔氣管炎時, 夜晚無乜咳既, 主要係日頭咳多, 仲要係好多痰.
佢lee次氣管炎睇左兩次e生, 食左個幾星期藥, 咁d藥食晒就無再睇喇, 其實佢久唔久咳幾聲(有痰), 我都唔知清左個氣管炎未呀, 但我真係唔想再比佢食咁多西藥, 諗住試下燉d川貝, 點知又鼻塞+鼻涕倒流, 攪到又咳多左又多番痰

heihei媽 寫道:
iyyy

你亞仔氣管炎時, 夜晚有無咳架, 我而家收集梗啲資料到底氣管炎夜晚係咪會咳呢, 有啲又話係, 有啲又話無喎. 佢睇左幾耐先清左個氣管炎呀??

如果佢鼻塞+鼻涕倒流, touch wood, 真係好易又會咳番架. 有時真係唔知睇ent 定睇呼吸科先啱呀

子爵府

EEEEEEEEEEEEEE, 做咩搬新屋, 唔叫我呀..... 我一向都係呢到既台柱, 而家要做亞四定亞五, 唔制呀 :-(
唔知亞女幾時先會叮一聲

大宅

我入嚟傾幾句,我個囝又係氣管唔好,我燉鱷魚肉南北杏豬展都幾好喎,囝囝唔舒服我比葡萄適佢飮要無雪過,平時一日一粒魚肝油,小兒靈芝蜜都OK

子爵府

quote from eros

heihei媽,
浸會嘅三伏天治療會係星期日都做0架? 我都唔知今年去邊度做好? 您有無係浸會book定位? 至於您問嘅問題, 我囝囝就係氣管炎嘅時候成日不停咳, 瞓咗都咳; 但好似現在氣管敏感就只係每朝起身咳一輪就無事, 我當聽唔到咋!

cailford,
係呢度傾計嘅媽媽都有同感, 如果小朋友可以病少d, 真係善哉善哉! 唔知會唔會d藥新鮮d就有效d呢(事關俾多幾舊水!), 希望您個小朋友快d好番!

hinhinmummy,
“軒軒就係鼻敏感, 家姐就係氣管敏感,” 一人一樣; 我嗰個就兩樣都有, 仲係一出世就有! 大家都咁慘!
-------------------------------
eros

係呢度答你

我諗我會book 俾個女, 不過要同你講聲係佢分4次, 邊4日, 要睇番old post 先知, 咁舉例第一次你10點去, 第二次, 都要10點, 如是者到第四次. 明未??
唔知亞女幾時先會叮一聲

男爵府

heihei媽,
想問下, 如果好似我仔而家咁, 鼻敏感+咳緊, 又可唔可以貼呢?

heihei媽 寫道:
我打左去浸會問, 佢既三伏貼時間係: 20/7, 30/7 10/8 20/8

要貼四次喎. 咩唔係三次咋咩?? 收費係800個大洋. 點睇??

子爵府

iyyy,

如果咳緊同有黃鼻涕, 我諗就唔得囉. 不過我都有問佢, 有咩唔貼得, 佢話到時會有醫生同你check 左先, 如果真係唔得, 咁唔會收錢喎. 你估信唔信得過呢??
唔知亞女幾時先會叮一聲

男爵府

一年四次, 雖然要連續3年, 但如果可以唔駛成日病, 唔駛成日食西藥 ,我都心郁郁想比阿仔試下

大宅

hi yeeli
吾該晒. 你係未買新鮮的鱷魚肉呀 ? 仲有無其他配料如百合, 川貝等. thank you again.
係喇...葡萄適有氣的, 吾會飲左咳嗎 (我都知我lee個問題有d ?-( ?-( ) ?

大宅

heihei媽
承你貴言啦 :mrgreen: :mrgreen: .

你話你果個就兩樣都有, 我細仔都係嫁 :cry: :cry: , 仲+埋大仔鼻敏感tim :-| . 我陪你...吾好話慘喇. 大家一齊面對啦.

子爵府

cailford

呢段野係eros 打俾你架 >.< 我quote 番出來架咋因為佢留左係old post 到呀.

cailford 寫道:
heihei媽

你話你果個就兩樣都有, 我細仔都係嫁 :cry: :cry: , 仲+埋大仔鼻敏感tim :-| . 我陪你...吾好話慘喇. 大家一齊面對啦.
唔知亞女幾時先會叮一聲

子爵府

係呀, 我都心郁郁呀, 不過病緊就應該唔貼得囉.

IYYY 寫道:
一年四次, 雖然要連續3年, 但如果可以唔駛成日病, 唔駛成日食西藥 ,我都心郁郁想比阿仔試下
唔知亞女幾時先會叮一聲

大宅

heihei媽 寫道:
cailford

呢段野係eros 打俾你架 >.< 我quote 番出來架咋因為佢留左係old post 到呀.

[quote]
heihei媽

[/quote]

heihei媽....我真係'蒙閉閉'喇 ?-( ?-( 吾好意思呀. 不過都要吾該你post番出黎啦.

大宅

eros

你話你果個就兩樣都有, 我細仔都係嫁 :cry: :cry: , 仲+埋大仔鼻敏感tim :-| . 我陪你...吾好話慘喇. 大家一齊面對啦

大宅

cailford
我係大昌到買急凍,加南北杏同豬展燉己好正,鱷魚肉要出水,葡萄適呢個問題,其實我初初我都覺得唔好,但係我個囝唔舒服比佢飲咗,好快好返,以前睇e生要起碼要一個星期以上先好返,你怕有氣,其實有好多隻都無氣,不過要無雪過.
hi yeeli
吾該晒. 你係未買新鮮的鱷魚肉呀 ? 仲有無其他配料如百合, 川貝等. thank you again.
係喇...葡萄適有氣的, 吾會飲左咳嗎 (我都知我lee個問題有d ?-( ?-( ) ?

子爵府

我想問有氣同無氣會有咩分別? 無氣會唔咳??
唔知亞女幾時先會叮一聲

首頁

尾頁

跳至