跳至

首頁

尾頁

大宅

英文名

你地就好啦, 咁快就幫 bb 改左英文名, 我諗左好耐都諗唔到丫
我老公話叫雀雀做 "Mathew Lu" ---> 梅花鹿 wor ?-(

男爵府

Re: 英文名

JAL 寫道:
你地就好啦, 咁快就幫 bb 改左英文名, 我諗左好耐都諗唔到丫
我老公話叫雀雀做 "Mathew Lu" ---> 梅花鹿 wor ?-(

又或者等佢自己大個改番個型仔英文名!

別墅

e..阿b未出世我已經諗定啦....
..叫 "Twiggy Ng" ...." 吳出奇" ...

大宅

------
monwg 寫道:
e..阿b未出世我已經諗定啦....
..叫 "Twiggy Ng" ...." 吳出奇" ...

大宅

畀面勳章

我bb個英文名係未出世已經諗定, 係用我老公同埋我個英文名合成. 所以個會員個名Jammylau係用bb個名, 不過到咗真係改名時先發覺無Jammy 個名, 只有Jamie, 所以最後就用咗Jamie.

男爵府

jammylau 寫道:
我bb個英文名係未出世已經諗定, 係用我老公同埋我個英文名合成. 所以個會員個名Jammylau係用bb個名, 不過到咗真係改名時先發覺無Jammy 個名, 只有Jamie, 所以最後就用咗Jamie.

我都係一早已經改定個英文名,我老公要求好特別,佢要個中英名讀音要非常似�一樣,咁bb出世紙上面就唔要譯音,佢話咁樣好型,因為佢自己就係咁:clement <=> 嘉文.
攪到我諗咗好耐,同佢argue好耐,但又要個中文名合乎我媽咪嘅要求(因為佢要用筆劃去計金木水火土等等),到最後就終於出現jerry <=>俊彥喇!

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

[size=large]不如叫Deer啦, 好有型呀!

複式洋房

我阿b叫 '壞人' that is Ryan

大宅

my son is jan...born in January ma...

禁止訪問

男爵府

我唸好多人都鍾意英文同中文似讀音嫁,不過我都著凰解釋。

毛毛叫思言,初時姨媽改做Ceri,解作sweet,本來都好好既,不過毛毛咁男仔頭,仲sweet乜鬼,所以而家叫Shanice,解作 wise 毛毛都係聰明D走實幹路線好D。

大宅

[size=large]毛媽, 咁咪即係同妳一樣囉
mrsmcdull 寫道:

毛毛叫思言,初時姨媽改做Ceri,解作sweet,本來都好好既,不過毛毛咁男仔頭,仲sweet乜鬼,所以而家叫Shanice,解作 wise 毛毛都係聰明D走實幹路線好D。

男爵府

ee....你話我男仔頭 :-( :-(

DoDoDoDo 寫道:
[size=large]毛媽, 咁咪即係同妳一樣囉 [quote]

[/quote]

大宅

[size=large]唔係呀! 係話妳wise! 走實幹路線! 妳不知幾女人呀! 又賢妻良母, 娶著妳真係三生有幸啦

男爵府

嘻嘻,不過毛爸唔覺喎...

我見多你地幾次,真係要執正D再減下肥就真,次次都要影相,你地D look就一D都唔似生過既,.... :-(

大宅

唉,我都幫桐桐諗咗好多個名,但係佢阿爸個個都話唔好,叫佢諗又話諗唔到。 終於有次我話不如叫做'TONNIE' 啦,阿爸終於話'唔好,成個男仔名咁,等佢第時大個自己改啦。'
[url=][/url]

男爵府

嘻嘻,不過毛爸唔覺喎...

我見多你地幾次,真係要執正D再減下肥就真,次次都要影相,你地D look就一D都唔似生過既,.... :-(

我媽咪即晚已經打電話俾我,叫我減肥,話其他媽咪都keep得好,要我檢討下 :-(

大宅

唔好咁啦, 肥d有肥d既好處嘛!!起碼抱bb佢會覺得舒服(有肥羔墊住, 不過而家唔知會唔會覺得熱)
記得peter仔(0623新名)初初好唔鐘意我抱, 因為我無肉,佢又奀,個頭瞓在我手臂彎時就等如瞓住舊骨,當時個肚又縮得快, 佢個背脊又無野托任, 次次都喊, 係婆婆一抱同爸爸抱(兩個都好好肉)就唔喊, 見到咁我真係 :-( :-( , 所以決心增磅為bb無計啦。到而家咁既身型,peter仔好like我抱, 但peter生就有微言喇.....叫我食野要開始有節制喎 :-( :-( 今日食big mac, 食完有未飽既感覺tim

同老公有協議,個英文名由我諗, 中文名佢諗。我未生之前已選定。我選左6個我自己鍾意的名,睇書查左有咩意思, 再叫老公選一個 - markus 。至於中文名, markus出左世成個月佢都未諗掂, 唔係到期攞出世紙都迫唔出, peter生重想寧願比late fee 再諗耐d....

男爵府

PETER太 寫道:
唔好咁啦, 肥d有肥d既好處嘛!!起碼抱bb佢會覺得舒服(有肥羔墊住, 不過而家唔知會唔會覺得熱)
記得peter仔(0623新名)初初好唔鐘意我抱, 因為我無肉,佢又奀,個頭瞓在我手臂彎時就等如瞓住舊骨,當時個肚又縮得快, 佢個背脊又無野托任, 次次都喊, 係婆婆一抱同爸爸抱(兩個都好好肉)就唔喊, 見到咁我真係 :-( :-( , 所以決心增磅為bb無計啦。到而家咁既身型,peter仔好like我抱, 但peter生就有微言喇.....叫我食野要開始有節制喎 :-( :-( 今日食big mac, 食完有未飽既感覺tim

同老公有協議,個英文名由我諗, 中文名佢諗。我未生之前已選定。我選左6個我自己鍾意的名,睇書查左有咩意思, 再叫老公選一個 - markus 。至於中文名, markus出左世成個月佢都未諗掂, 唔係到期攞出世紙都迫唔出, peter生重想寧願比late fee 再諗耐d....

因為我媽咪好勤力做運動,食嘢又有節制,所以佢對我要求好高架(自細都係架)

大宅

JAL,

Have you decided yet? If his name is Mathew Lu, so

首頁

尾頁

跳至