跳至

首頁
34567...27

尾頁

大宅

Re: 元朗蝶翠峰會所--"寶貝智叻歡樂班"

我想報名做第12位呀.thanks.
芷殷 寫道:
有兩位mami 的小朋友因超過2歲, 不太適合同大部份細b玩, 所以決定放個位出來.
因我們原有13位固定mami報名, 為免太多人, 都係以12人為上限, 所以現時只有1個固定位可以報名, 請報名之mami先看左第1版之規則先報.

1) 芷殷
2) C.Chan
3) pw530
4) Peggy (8/7 由 lalalam 補上)
5) dream
6) loretta
7) stellaay
8) forty+
9) HAPPY-BABY
10) ahBmama
11) gotgot
12)

[size=small]寶貝智叻歡樂班~報名

元朗蝶翠峰會所跳舞室 將開辦一個BB Playgroup 名為
"寶貝智叻歡樂班"
由屋苑幾個媽咪義務開辦. 到時會有義務老師引領BB及家長一起唱遊玩耍, 或將BB們放在一起自己玩, 媽媽在另一邊談下育兒心得, 子女健康, 家庭教育, 各媽咪可放開心情談下自己開心不開心感覺. 我們的BB大都是2004 ~ 2005出生.

注意事項:
1.參加者(BB)必須在8個月至1.5歲以下. 每班最多只限12個BB. 以第1班報名之12位為固定出席名單.
2.參加時一開始交$50-, 可上10堂. 必須要在15個星期內完成
3. 若固定12位之mami有人有事不能出席, 個位可開放俾其他mami, 而參加是次mami 只需俾1次 $5 就ok.
4. 繳交費用後不設退款. 如未來我們有更多媽咪參加或更多堂費, 我們會用來買用品,教材或參加一次BB泳班
5.另原價代售車票給外來需要搭接駁邨巴的參與者:

交通安排:
蝶翠峰<-->茜菁街 (千色後面) $2 (每10分鐘1班車)
蝶翠峰<-->元朗廣場 $3 (每半小時一班 ; 蝶翠峰:逢10分及40分開出 ; 元朗廣場後面上車,逢20分及50分開出)
屋苑car park $10/hrs. 附近都有約$7/hrs.

[size=medium]時間如下: 每星期六 1:00-2:00

籌委成員:
1) C.Chan -------主席 (發起開辦今次playgroup)
2) 芷殷Rosan ----義務老師, 聯絡 (專長-普通話教學)
3) Loretta -------聯絡,財務, 場地booking
4) Dream---------義務老師;(專長-英文, 音樂教學)
5) ahBmama-----義務老師 (專長---言語治療師)

[size=x-small]其他人若有唔同專長歡迎自薦成為義務老師.....
各位 mami,

因不斷有 mami PM 問想join playgroup, 但到目前止已額滿 . 如日後有 mami 來唔到放位出來, 都會係呢個topic 處post 出來, 屇時會以先到先得報名. 唔會再單獨 PM 通知.
所以請各位留意此 topic 的消息即可.
多謝各位 的熱烈支持及參與. ! 30/6/2006
[Hello!I am Hei Hei!:-D [url=http://lilypie.com小寶寶希希

男爵府

冬日勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

[size=medium]12位為固定出席名單

1) 芷殷
2) C.Chan
3) pw530
5) dream
6) loretta
7) stellaay
8) forty+
9) HAPPY-BABY
10) ahBmama
11) gotgot
12) akarisobb

大宅

如無人主動host, 今個星期就我啦...
帶: 1個ball, 1件濕手巾 (for bb抺手)

男爵府

芷殷 寫道:

大宅

loretta,

又咁夜呀?haha.....我同你都係夜鬼~
我send 返果日d 相比你啦,仲有send o左個e-mail去你兩個e-mail(一個gmail,另一個 ?-( )你check o下啦~

我去sleep先啦~bye!!

男爵府

gotgot,

我要睇波,天光先至去瞓

大宅

芷殷 寫道:

侯爵府

畀面勳章

loretta,
妳都有睇波ar,頂唔順睇咗半塲訓着咗..hahahaha...
chan-loretta 寫道:
gotgot,

我要睇波,天光先至去瞓

大宅

我可能唔去得呀, 琪琪發燒, 燒咗幾日喇, 斷斷續續, 今日再去睇E生, 睇吓有無媽咪頂上

侯爵府

畀面勳章

HAPPY-BABY

琪琪無事ar
HAPPY-BABY 寫道:
我可能唔去得呀, 琪琪發燒, 燒咗幾日喇, 斷斷續續, 今日再去睇E生, 睇吓有無媽咪頂上

大宅

睇左医生未ar

子爵府

Loretta

咁啤莉會同你合作朝早唔叫你起身咩
gotgot,

我要睇波,天光先至去瞓
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

子爵府

HAPPY-BABY

斷斷續續燒,會唔會係出牙仔或者發骨折呢?

希望琪琪快啲好番唔駛SAT曠玩一次啦
我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

男爵府

啤梨大多數晚上12點左右瞓,有時都會1至2點瞓, 佢可以瞓到正午12點先起身 中途都要俾奶咀佢食

forty+ 寫道:
Loretta

咁啤莉會同你合作朝早唔叫你起身咩 [quote]
gotgot,

我要睇波,天光先至去瞓
[/quote]

大宅

你就好la,啤梨禁合作
我充充每朝7点準時叫醒我返工,又時會再早d ar :-( [quote]
啤梨大多數晚上12點左右瞓,有時都會1至2點瞓, 佢可以瞓到正午12點先起身 中途都要俾奶咀佢食

大宅

多謝各位關心
e生話可能出玫瑰診 :-( :-(

侯爵府

畀面勳章

too bad :cry: :cry: 最怕BB發燒,咁妳要睇緊啲la...我呀女5個半月時候出ar,燒咗4日攪到佢無曬心機又辛苦,晚晚量體溫、食藥.....沖暖水涼.....不果出咗疹就無事la....放心la....

男爵府

[size=medium]12位為固定出席名單

1) 芷殷
2) C.Chan
3) pw530
5) dream
6) loretta
7) stellaay
8) forty+
9) HAPPY-BABY [size=x-small]====>有冇人想補上玩8/7一堂呀??
10) ahBmama
11) gotgot
12) akarisobb

大宅

各位, 真係唔好意思, 我聽日嚟唔到喇, 因為我想亞囡休息下,
下個禮拜再見

男爵府

收到 !

各位, 真係唔好意思, 我聽日嚟唔到喇, 因為我想亞囡休息下,
下個禮拜再見

首頁
34567...27

尾頁

跳至