夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 旁人一句: 始終都是養大老公的媽媽.......

SkySiu

呢d係99o既極權性格,
冇得改, 因為佢一家已經"縱"慣佢,
但我唔會"縱"佢囉.
心係有諗可以點改善,
我亞嫂好識做人, 佢都有
教我點去改善,
但我又唔想太就99,
廢事佢真係當自己係太上皇.

我覺得都係關d錢事,
我冇問亦唔想問62或老公.
問少錯少, 99不嬲嬲人都嬲好耐,
老公以前好似要跪係地認錯個隻,
自問做唔到. 自己亞媽我都會頂咀.
但99我一定會忍, 廢事我激到佢c吓c吓,
全部入我數就不得了.

抄番d唔開o野出o黎講, 真係人都變得
唔開心. 少講d會開心d, 依家要中秋至會一
齊食飯, 話之佢嬲啦. 只係黑面o者.
好容易過o者.不過同老公o既關係就會
變差就係事實啦.
日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

大宅

bbpig138,
物你99同我個99之前一樣架(成日黑面)! 不過上二星期我已經忍無可忍... ...我就係"縱"慣佢, 佢話我物我hb都會話"係係係, 叫我改", 咁佢咪意為自己係太上皇law, 佢鍾意點就點.

男爵府

哎吔,睇你地既99,我驚我第時都係咁,因為老公好縱我,等我同C6講唔好咁就我先

大宅

唔洗驚,
性格天生+後期教育.
冇咁易o既變太上皇.

sylviawong 寫道:
哎吔,睇你地既99,我驚我第時都係咁,因為老公好縱我,等我同C6講唔好咁就我先

日日唔知忙d乜~ 唔開心就唔好諗~ 別在最失望時 想最壞的事(新鴻基郭炳江講o架) 世事無窮做到老時學到老 人生有幾得寬懷處且寬懷

大宅

我覺得唔係同住,唔係經常見,
都問題唔大, 忍一時海闊天空.
第時同我做人世係老公.
所以除非老公過份得滯,
如果唔係,依家o既情況
係可以接受.

rayeu160 寫道:
bbpig138,
物你99同我個99之前一樣架(成日黑面)! 不過上二星期我已經忍無可忍... ...我就係"縱"慣佢, 佢話我物我hb都會話"係係係, 叫我改", 咁佢咪意為自己係太上皇law, 佢鍾意點就點.

大宅

bbpig138,
我本來都諗住'忍一時海闊天空'.
但佢用粗口鬧, 真係忍唔到.

大宅

吓, 乜咁冇品???

我99最要面, 咁冇品o既o野睇怕佢都唔會做.

點解佢會識講粗口呀??? 我99就o黎70,
你個個好後生o架??

bbpig138,
我本來都諗住'忍一時海闊天空'.
但佢用粗口鬧, 真係忍唔到.

大宅

bbpig138,
五十幾law!
比你會點做?
用48個字粗口鬧你.
99話你唔係佢屋企人, 以後唔要見到你.但當你不在屋企, 佢同你老公話要過黎你屋企睇你個女.

大宅

rayeu160

唉~家家有本難念的經.
點解佢會咁做??
點解你老公唔出o黎幫手解決件事o既??
比著我, 會同佢c過. 如果老公唔講句公道說話

大宅

今日中午, 我hb同左佢亞媽講, 不過99話我洗左hb腦, 句句都幫住我(我hb係個公道的人, 如果係我唔岩佢都會話我)仲話佢自己個仔變晒! 仲叫我hb比番佢屋企條key佢, 你話佢係咪short 左.

大宅

rayeu160,

你老公有出聲就得嘞, 你唔洗咁煩.
你99想你hb比番條key佢就順佢意啦.
當然呢個決定留番比你hb.
如果係我hb, 我一定冇你咁好彩.
你就好啦~

大宅

我知其實咁樣都會令hb唔開心(好似為左我連自己屋企人都反面), 唔知點先可以令佢開心d????其實我都想對99好,但我同佢講任何一樣野,佢都覺得我有意思有企圖, 咁我都無法, 唯有講句"此終唔係自己亞媽,佢此終覺得我係外人"

大宅

rayeu160

係呀, 我都好似你咁諗,
始終唔係自己亞媽,佢始終覺得我係外人,
仲要係搶佢個仔o既外人.

咁諗會過到自己, 忍下忍下就算.
我個99咁老咪最多忍10年20年.
你就耐d. 同埋佢講粗口就
難頂., 不過都幾廿歲人仲學人講粗口???,

但係有hb幫係好d o既.

大宅

好彩佢係電話用粗口鬧我, 我有speaker比hb聽到, 否則佢仲屈我鬧到佢無聲出...我hb話比佢聽聽到佢鬧我, 唔好屈我, 佢即刻話我sin佢... ... ..

大宅

rayeu160

剌就一定有, 睇吓以後點啦.
你99當時可能嬲到嘔,
我個99有心臟病,
所以我忍屎忍尿都一定要忍佢.
都係個句啦. 有hb睇住.
我個hb真係點都係亞媽o岩個種人.
起碼呢一part你比我幸福囉.

男爵府

rayeu160,

你就好啦, 至少你老公會講公道說話, 幫理不幫親, 我老公愚孝到死, 明明聽到我係比佢阿媽鬧, 佢話:"我阿媽得罪你咩呀, 你要怨枉我阿媽?" 你話邊有啲咁既人架 :-(

大宅

pandacat_bb 寫道:
rayeu160,

你就好啦, 至少你老公會講公道說話, 幫理不幫親, 我老公愚孝到死, 明明聽到我係比佢阿媽鬧, 佢話:"我阿媽得罪你咩呀, 你要怨枉我阿媽?" 你話邊有啲咁既人架 :-(

咁當時你老公係咪真係聽到o家? 有時, 有人同我講野, 若我諗緊第二d野, 會真係聽唔到的. 這個真的要溝通清楚, 唔好因誤會而生氣啊!
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

別墅

好彩佢係電話用粗口鬧我, 我有speaker比hb聽到, 否則佢仲屈我鬧到佢無聲出...我hb話比佢聽聽到佢鬧我, 唔好屈我, 佢即刻話我sin佢... ... ..

首頁

尾頁

跳至