嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

bb幾大會用花洒同佢沖涼?個頭點洗呢?

複式洋房

Re: bb幾大會用花洒同佢沖涼?個頭點洗呢?

我BB依家歲半大巳經用緊花洒冲涼而同佢洗頭會照頭淋,初初BB會怕水但試多幾次就得啦
該用戶已被刪除

水晶宮

好媽媽勳章

開始自己識企就用花洒.
個頭就照頭淋.

試多幾次就唔驚...

「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

大宅

係呀, 係呀, 我大仔2歲時就用花灑沖涼, 初初佢都驚架, 後來同佢玩落雨, 玩玩下佢都唔知幾開心, 而家一日沖2次涼添呀!
回 望 這 半 生 也 許 是 場 夢 年 月 已 帶 走 幾 個 秋 與 冬 淚 也 倦 了 夢 也 不 斷 轉 眼 逝 去 生 命 或 許 是 場 空

14/5/2006: 3.30kg (birth)
14/6/2006: 4.34kg (1 month)
20/7/2006: 5.58kg (2 month)
25/8/2006: 6.41kg (3 month)
16/11/2006: 7.5kg (6 month)

男爵府

Me 2!! 照頭淋.

男爵府

自己識企就用花洒

大宅

我B8個月就用花洒同佢沖~個頭又係照頭淋.因為佢冇乜頭髮架..^^
初初用花洒佢都驚架~後尾就唔怕喇,佢仲好鐘意 tim bor~~hehe

大宅

用洗頭帽好方便我阿仔好鍾意, 佢之前用花洒照頭淋成日唔很洗頭次次都都要迫仲好容意入水落隻眼同耳仔, 而家佢不知幾鍾意洗頭

大宅

洗頭帽係點架? 我怕照頭淋D水會入耳仔!
]

大宅

poohpoohlee 寫道:
洗頭帽係點架? 我怕照頭淋D水會入耳仔!

洗頭帽好似太陽帽咁, 帽頂係穿窿既帶左落個頭到淨係凸d頭髮出黎, 所以耳仔&眼仔都唔會入到水嫁

大宅

請問洗頭帽喺邊度有得買 ? 價錢如何 ?

大宅

[quote]
Angelaw 寫道:
請問洗頭帽

大宅

細女10個月已經同佢用花洒沖涼&洗頭, 照頭淋lu'', e''家叫佢去沖涼, 佢自己會爬去toilet沖涼, 仲好開心忝, 相反, 大女細時一直都係抱住佢洗頭, (抱到2歲幾) , 用

子爵府

我仔仔約9個月大開始,唔係好肯坐定定沖涼,成日要爬起身,所以有時都擺佢入浴缸用花灑沖,洗頭都係照頭淋,都稔緊買唔買浴帽俾佢好。

男爵府

我都係亞b識企就同佢用花洒沖, 唔記得係咪大約係10個月左右. 其實once佢識企, 佢已經唔係好肯坐定定係個盤度沖, 加上用花洒好似慳水d(唔使放一大'剛'水比佢玩), 所以依家我地都係用花洒同佢照頭淋. 佢第一次照頭淋都無驚wor, 所以依家同佢去沙灘, 比d浪兜口兜面打埋去, 佢都唔驚.

大宅

咁seba shampoo照頭淋入到眼耳nose得唔得架?

照頭淋係指用花洒多/用盆仔"筆"
我b勁like玩水,沖涼,但用花洒洗頭多數好驚咁郁黎郁去

btw,用花洒沖涼咪冇得玩浮水toys lo

大宅

mrs_e.c 寫道:

我都想問呢個問題呀, thanks!!!

大宅

hyma 寫道:
[quote]
mrs_e.c 寫道:

我都想問呢個問題呀, thanks!!![/quote]

有無媽媽可以回答下我呀??thanks!!

大宅

hyma 寫道:
[quote]
hyma 寫道:
[quote]
mrs_e.c 寫道:

我都想問呢個問題呀, thanks!!![/quote]

有無媽媽可以回答下我呀??thanks!![/quote]

首頁

尾頁

跳至