夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人聽過: BB 小氣?

有冇人聽過: BB 小氣? 唔可以在BB臉前稱讚BB?

明明唔係, 但都要講到又肥又婑又醜又唔聽話咁呀?

其實我咁問係有原因o家, 見這裡有d 媽咪成日因為別人/6299/街外人, 話bb的不是, 其實可能都係咁既原因, 希望各位唔開心既媽咪睇左呢個topic之後會心情好番d 啦
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

禁止訪問

Re: 有冇人聽過: BB 小氣?

大宅

康仔媽咪:有呀.....仲好多人都甘講

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

聽過...好多人都話bb會小氣...所以唔可以成日讚佢地...

[url=http://lilypie.com][img]

別墅

我都聽過BB會小氣ga ...... 1.又話有左頭3個月唔好週圍同人講,你有左 2.唔好讚BB咁多 e.g.上次我對住朋友個BB講:你肥左好多喎!,跟住我朋友就好細聲咁話,唔好咁同BB講呀,佢會小氣ga 我都唔知信唔信好...... haha

大宅

有呀......好多老人家都係咁講架~

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

係人都係咁講架啦,
唔明嘅係點解D大人見到你個仔就走埋嚟,
唔係話佢唔可愛就係話佢醜?
佢地唔講呢D唔得嘅咩?就咁SAY個HELLO唔得嘅咩?
郁D就起晒鋼, o係論壇好難生存架, 學下大方d接受人地建議, 唔好咁小家!

大宅

前日(23/5)同老公講話個仔乖咗,點知'禽'日同今日又故態復萌,唉........唔知係未'金'靈? :cry:

大宅

其實我咁問係有原因o家, 見這裡有d 媽咪成日因為別人/6299/街外人, 話bb的不是, 其實可能都係咁既原因, 希望各位唔開心既媽咪睇左呢個topic之後會心情好番d 啦
希望相信 "快樂不是因為擁有的多,而是因為計較的少。"

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

細個時聽過, 話唔好讚BB / 小朋友 靚, 聰明...總之好既野唔講, 就算有幾好都要講到好差, 因為話驚個天會妒忌, 對個BB/小朋友 唔好~~

大宅

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

有,聽過唔少人都係咁講,話千祈唔好喺bb面前讚佢,要講反話喎

首頁

尾頁

跳至