自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

事源係我舊同事在 whatsapp 問我,小豬演唱會1月21日尾場 $880 2 張 handling$50/pcs我再問清楚: $880 係1張定2張? 四百蚊飛?
佢答: 我講左啦 , 2 張. (再重覆),1月21日尾場 $880 2 張 handling$50/pcs
咁我就答, 我要啦......之後佢叫我過數 HK$1860 @_@ 先知道搞錯左
我以為1張飛 440+handling $50........點知佢係 880蚊1張飛再加handling$50

咁佢都冇 big 我要, 但我就話幫佢問下人要唔要........之後,我有個fd 知道佢有個fd 超 like 小豬, 咁佢就幫我問佢fd, finally cfm 左要張飛, 我就同番個舊同事講, 佢再三問我 sure ? cfm ? .....我就答 yes ar
舊同事話要佢最遲在第朝早前要入數, 我fd 個 fd 都話 ok....

到左半夜,收到個fd whatsapp 話 sorry , 佢 fd 又話唔要........shit....
咁我第二朝一早就走去入錢先, 費事個舊同事難做

而家要周圍搵人要 T-T

男爵府

珍珠宮

回覆:EVASWM 的帖子

最怕做呢d野。。。。

珍珠宮

畀面勳章

好貴 ar....

EVASWM   係呀, 好貴呀....  發表於 13-1-4 11:35

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我再問清楚: $880 係1張定2張? 四百蚊飛?
佢答: 我講左啦 , 2 張. (再重覆),1月21日尾場 $880 2 張 handling$50/pcs

佢應該明你問題架, 佢答話2張, 我睇會認為係880/2張, 再加handling fee
佢好似有心要你買咁既.

水晶宮

她有語病,她應說兩飛共$1860

EVASWM    發表於 13-1-4 11:32
自由太多會令世人失去平衡

珊瑚宮

環保接龍勳章

回覆:大獲

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

樓主, 你唔好怕唔好意思, 應該老老實實同你朋友講, 我已經幫妳hold 左飛... 講真, 好多concert 我都是最後先買. (原因是太多平價飛出售, 當然座位梗係無咁靚啦)

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

我覺得一開始係你個fd有心扇你,點睇都係880兩張ticket

大宅

畀面勳章

#sausau# 發表於 13-1-4 11:32
樓主, 你唔好怕唔好意思, 應該老老實實同你朋友講, 我已經幫妳hold 左飛... 講真, 好多concert 我都是 ...
話哂我個fd 都係想幫我, 佢自己其實又冇牽涉在內, 我亦唔想佢難做

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

琥珀宮

引用:我覺得一開始係你個fd有心扇你,點睇都係88

原帖由 SaSaHon 於 13-01-04 發表
我覺得一開始係你個fd有心扇你,點睇都係880兩張ticket
個Fd原先可能誤會樓主問880既飛有一張定兩張available !其實樓主一早應該問個fd係咪total$xxx !

水晶宮

玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

最怕呢d 試吓放上網 蝕$50-手續費 快d放咗張飛先啦!

未開花 成長中 初二開花 4個花蕾

大宅

EVASWM 發表於 13-1-4 11:34
話哂我個fd 都係想幫我, 佢自己其實又冇牽涉在內, 我亦唔想佢難做

我都試過, 不過我講明已經幫妳hold 左, 無得唔要.. 下次樓主真係要小心d . 話哂都成千多元, 用作食自助餐都無咁嬲.. (除非妳都like 小豬)

公爵府

畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

puicps0614 發表於 13-1-4 11:35
佢講得唔清楚,樓主又無即刻問清楚?
樓主有問係咪$880 係1張定2張?
但對方答係話2張, 所以我覺得對方係明樓主問咩的, 同埋佢咁講, 點睇都係880/2張飛囉.

琥珀宮

畀面勳章

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至