懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

好奇一問...關於嘔奶的問題...

經常睇到 d 媽媽話 bb 成日嘔奶...
突然想起呢個問題---關於飲氣水...

自從大肚之後 , 我奶奶就唔比我飲氣水...
佢話大肚時飲氣水...到呀 b 出世後一飲奶就會嘔奶...
話說佢有個親戚就係因為大肚時好喜歡飲氣水...
結果佢個 bb 就成日嘔奶...飲幾多就嘔幾多...
由於奶奶唔比我飲既關係(當然有時都會偷飲一兩啖 la... )
不過 bb 出世後又真係好少嘔奶...

結果就攪到我半信半疑 la...

唔知各位媽媽你地大肚時又有冇飲(好多 / 好少 / 冇飲)
而結果 bb 係有冇嘔奶(勁嘔 / 少少 / 冇嘔)呢...??

唔好意思呀...我咁長氣

大宅

Re: 好奇一問...關於嘔奶的問題...

我陀大囝時都好少飲汽水, 又係99話唔好, 原因係怕"生泠", 但亞囝出世後都係成日嘔奶(一嘔就嘔幾oz), 醫生話佢腸胃比較敏感, 所以容易嘔wor. :tongue:

伯爵府

Re: 好奇一問...關於嘔奶的問題...

我陀b囡時都average一個月食2次sushi/ sashimi, 同老公share一can 氣水, 當然會灘番涼d先至飲. 但到左7~9個月就日日食雪條. TOUCH WOOD bb出世到而家食得好瞓得好, 暫時無敏感.

首頁

尾頁

跳至