懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇jm個b好似我個咁晚晚瞓下醒下?阿b明明好眼瞓,但瞓15至20分鐘就大喊,人都顛!點解夜晚先玩嘢?係咪太靜?

男爵府

回覆:瞓下醒下

係咪lie屎尿,肚餓? 最近我發覺太涷都會唔訓,要開暖氣!

大宅

回覆:hoho1119 的帖子

Check 哂片片又餵埋奶都係咁...

大宅

我個囡都係咁,簡直疲勞轟炸

大宅

個B幾大,有冇包實佢啲手腳,唔包佢會冇意識咁fling嚟fling去,會嚇醒。同埋日頭都要俾佢瞓,唔好太多活動。我個女2個月大未識講嘢就學人發開口夢,半夜三更喺到e e 哦哦。

大宅

回覆:tattat4u 的帖子

有呀, 但都唔得, 係都要啜住我個乳頭瞓!瞓著咗鬆開佢唔夠一陣又喊過! 比奶咀又唔咬, 仲勁喊!

別墅

初生B好多都係咁,我個仔都係,初初一星期勁苦惱
試下開D燈俾佢,包實手腳,喊就拍下佢大聲少少同佢講野,或打側肉緊少少抱實佢。BB口mark mark試下俾安撫奶咀佢,佢肯食會好D,好多時佢未必係肚餓,可能係需要安全感。
我而家過左三星期叫做好D,呢D方法我試過係work架!

子爵府

引用:初生B好多都係咁,我個仔都係,初初一星期

原帖由 eilybb 於 13-01-05 發表
初生B好多都係咁,我個仔都係,初初一星期勁苦惱
試下開D燈俾佢,包實手腳,喊就拍下佢大聲少少同 ...
邊個牌子奶咀岩初生b? 要好似奶樽奶咀咁蒸下嗎?

別墅

引用:Quote:原帖由+eilybb+於+13-01-05+發表初生

原帖由 ccyv 於 13-01-05 發表
邊個牌子奶咀岩初生b? 要好似奶樽奶咀咁蒸下嗎?
我無理邊隻牌子呀,買左隻初生0~2個月適用的俾佢(因為我都唔係好識),要蒸下,但唔使消毒喎。

大宅

做人肉奶咀好慘,不過BB係需要suckling time。如買安撫奶咀,你應買多幾款,我試咗成三四隻先搵到隻係個B鐘意嘅。(佢鐘意傳統式,而唔係扁身嗰啲。)

大宅

回覆:tattat4u 的帖子

多謝你的分享,等我都買個圓咀奶咀試下先!

首頁

尾頁

跳至