夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 你老公做過最令你感動的事係....?

前年佢舊公司請去korea旅行時(成200人),佢當住呢200人
面前清唱"愛你"比我聽

伯爵府

好媽媽勳章

上年想聖誕節請亞媽去旅行(老公要返工),本來想話去韓國,但係亞媽話唔好,後來亞媽話返大陸,我老公話唔好,我問佢點解,佢話大陸d車咁恐怖,要去就一齊去:意思即係要c都要一齊 :-P 後來發現有左bb,無得去囉

複式洋房

坐月的時候,很照顧我同bb,他很大男人,我都估唔到他會幫bb沖涼,餵奶,換片(有工人)

大宅

,

1)追我個陣我成日遲到佢都等,我遲到既程度同'得閒飲茶'個 女主角一模一樣架!
2)晚晚瞓覺每逢佢轉身時都會拉下d被比我冚...因為我好興踢被
3)每次响屋企發現小強--我既死敵!都會幫我揾出嚟整死佢,無時間限制,最勁試過冬天半夜捉兇2小時;之後天光!

第3)係最緊要,緊要過佢送野比我!

曉彤&曉陽~

大宅

o個傻佬1 d都唔浪漫又唔夠細心,即使有時佢好畀心機做 d事 (tum)我,愚人…我都係感覺唔到。

不過有一件事我真係好感動。
傻佬愛屋及烏就係人都知,但唔知佢咁深。2年前姨甥仔滿月,妹夫係酒樓擺3圍,我一家跟我阿娘&妹夫的伯父一家人坐埋一圍,家母跟伯娘都見過好多次都幾o岩傾,當晚伯娘見到傻佬好細心照顧我阿娘,跟家母講你半邊仔幾錫你啵,阿娘都讚佢好,個傻佬聽到,跟住仲好認真講︰係呀,我好鍾意阿媽架,我當正係我自己阿媽。
傻佬li 一句,我真係好感動。

別墅

我老公追我個陣, 佢成日幫我整理論文資料, 到我論文答辯時, 佢又突然出現係大學校園度(我係廣州讀master), 話一定要黎支持我, 希望睇到我pass, 仲做埋姑喱幫我拎野....到我行畢業典禮時, 佢又做埋攝影佬, 超感動.... 咁就比佢追到我la!!!!!

複式洋房

其實真係有好多,好似我就嚟生bb,佢拿了1個月大假來陪我,佢重叫我最好等到佢放大假才生(當然無人估計到我幾時生),因恐怕無人陪我,重有佢係我產前幫我搞個產前party,等我無咁悶.我地拍咗拖6年,結咗婚2年幾,but重好sweet,個人認為兩公婆相處,至緊要你氹下我,我又氹下你,咁就好易一世!

複式洋房

上年12月中, 我哋飛起咗囝囝,
自己兩公婆去咗日本玩幾日,
有晚係新宿book咗間餐廳食飯,
食食吓飯, 佢突然坐埋我隔籬,
(本來面對面坐)
話不如一齊欣賞新宿夜景呀……

當我正陶醉在浪漫氣氛之際……
c6問: 阿me.... 你嫁唔嫁俾我呀??
我心稔: C6… 你係咪玩嘢呀…..
都嫁咗比你差不多9年啦…
阿囝都就泥8年歲洛….仲問D低B嘢…
都唔知點答佢, 惚然手指一涼….
原來佢套咗隻介指係我隻手指,
佢話: 阿me呀….你成日話我欠你一個求婚,
(我哋拍拖5年, 然後計劃結婚的,
我成日炸佢型, 話佢都無同我求婚.)
而家還咗比你啦…. 仲有無嘢欠你呀???
我即時眼泛淚光, 久久不能說話.
原來佢一直有記著我說過的話.

《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》
《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

公爵府

好媽媽勳章

我同個c6結咗婚都成9年, 計埋拍拖前前後後都成十幾年, 佢有做好多低b野引我笑,但係係屋企又懶過隻狗咁,激到我死死下, 不過佢都做過好多令我感動的事,

未結婚之前我同佢住得好近, 以前我返工放8點, 佢就放6點, 佢成日都會放工後先到我公司, 買點心比我, 仲會買埋我d同事果份, 然後係商埸行下, 行到我放工先嚟接返我, 再搭返巴士送我返屋企, 就算佢唔嚟接我放工, 佢都會係我家樓下巴士站等我然後送我返家, 日日如是, 風雨不改

結婚之前嗰年聖誕節, 我記得嗰日係23號, 佢如常嚟接我放工, 之後我地去食飯, 跟住佢同我搭巴士返屋企, 架巴士上面無人, 佢喺無啦啦細細聲係我耳邊唱鄭伊健首一生愛你一個比我聴, 我問佢做乜無啦啦咁好唱口, 跟住佢攞咗隻介子出嚟, 叫我嫁比佢, 佢話會一世都會對我好,鍚晒我, 對我屋企人好, 唔會比人蝦我, 會一生愛我一個, 叫我應成佢, 我直頭喊咁滯,之後就應成佢, 嫁咗比佢, 而家聴返首歌都會諗起果時的情景, 好有feel(雖然嗰時佢唱得甩甩咳咳咁, 但都令我好感動)

其實仲有好多好多, 我老公唔係好識表達, 但有時佢笨笨拙拙咁都會令我覺得好感動, 有時比佢激嬲咗我, 我都會諗下佢為我做過的野, 之後就會原諒佢, 所以咁多年來我地就算冷戰最長都係2-3日

洋房

去台灣旅行, 落緊旅遊巴時, 前面個人突然停下, 我收唔切, 拗了柴, 佢唔單止全程細心地照顧我, 仲揹我上落樓梯. 抱我出入..... 見佢咁細心, 簡直sweetsweet呀~~

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

佢不樓對我好好, 而且沒有什麼特別o野發生, 所以無特別感動的事

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

薯仔阿ME 寫道:
(本來面對面坐)

連我都覺得好感動!!!
我要記得幸福......

大宅

佢對仔仔所做的一切.

民房

老公係澳洲人,佢肯放低澳洲所有的嘢,同我返香港重新嚟過,我知佢唔習慣香港生活但都係忍下來. :-( :-( 呢樣嘢最令我感動 :wink:

複式洋房

浩霆豬豬 寫道:
[quote]
薯仔阿ME 寫道:
(本來面對面坐)

連我都覺得好感動!!! [/quote]

係呀!! 每次稔起我都覺得好sweet..... sweet......架..
係拍拖時, 佢又試過送99枝粉紅色香檳玫瑰去我公司....
攪到個個依依嘩嘩, 我覺得有D"於"同"監介"

《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》
《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

別墅

嘩!!! 你老公好浪漫呀!!! 真羨慕.....俾著係我簡直一世難忘呀!!!

我個c6都未同我求婚呀... 我都要同佢呻下先
做父母不容易~我們努力吧!![/color]

複式洋房

我腍極都腍唔到呀

伯爵府

系我工作最唔開心時, 佢講左一句 :

唔開心唔好做, 慳慳地應該冇問題

大宅

嘩... 真係好感動, 我都好羨慕你...
我老公都無同我求婚, 因為我地意外有左bb先結婚, 我都成日同佢講要佢補返, 但等到而家都無...
我只係想到我老公陪產時, 等我生完同我講"辛苦哂你", 呢樣係我最感動 :-P

別墅

有次我同老公閙大交(因為99),我返左外家唔理佢,咁啱嗰日打三號風球,佢係我媽咪屋企對面馬路係咁俾淋雨認錯!話如果我唔原諒佢,佢就一直企係到,仲叫我唔好離開佢,唔可以冇左我!

我係屋企窗門望落對面馬路,一邊哭一邊望著佢!結果佢都企左成三個鐘!最後梗係冇事啦!我宜家仲有左四個月添!不過我同99就............. :tongue:

首頁

尾頁

跳至