夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

Re: 你老公做過最令你感動的事係....?

我同我老公舊年9月結婚既.....晌結婚之前既一晚...我訓晌床到睇書..佢突然走入黎捉住我隻手同我講 : baby...嫁比我好唔好呀 ? 果陣都唔知好嬲定好笑...但最感動既都係佢即時打電話比我媽咪..仲問: auntie..可唔可以將個女嫁比我我呀 ? 當時我d眼淚係咁流出黎呀...我無諗過佢會咁做..但而家事後我地成日拎黎笑..仲話佢玩野..哈哈....
若問今世所遇, 皆是前世的緣。 今生寬以待人, 來世皆是善緣。
該用戶已被刪除

伯爵府

好媽媽勳章

在我入產房生亞細仔時(開刀的)
個姑娘向他說...個bb會20分鐘左右先出來..然後太太半小時後出來
我老公抱住個女..唔敢走開
等等等...等了2小時我同bb也未去來
他抱住亞女周圍求出入產房的姑娘同醫生
去查下我地兩母子係唔係在入面出左事
點知2小時的過程..佢求過n個人
也無一個人理佢

呢件事係我隔離床的老公告訴我的
佢話我老公成個傻佬的求姑娘
佢他說d姑娘賤到唔採我老公
佢覺得我老公好慘

當我在產房被推出來
他好緊張的一路捉實我..問我點解o甘耐
((我還頭懵懵o甘答..生仔囉!~))哈哈
我叫他去望下個仔先
再回來望我
佢死也唔肯
真係到好耐好耐我個人清醒晒
精神好晒他才走開去望下個仔

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我老公都係呀!佢係一個表面好冷靜嘅人,係我生阿仔時(係緊急開刀),佢趕到嚟時我已入咗手術室,佢騰晒雞咁不停打俾佢家姐係咁問問題,又打俾我fd(係女性)叫人哋去醫院陪佢,BB入咗嬰兒護理房又唔識去睇吓, 佢話當時乜都諗唔到,淨係担心我點解咁耐都唔出嚟!捧住我生仔個走佬袋坐係出面成兩~三個鐘.到我係手術室出嚟嗰陣淨係聽到佢係咁追住我,不停講住嗰兩句"阿仔好似你呀!我會補償俾你架!"好似錄音機食帶咁!

我要記得幸福......

複式洋房

Hi karmen0411,

俾多d心機同佢洗腦, 等佢覺得你係最重要嘅,
我都等咗9年啦, 希望在明天呀ma.

我初初結婚頭1,2年, 真係好激氣架,
要同佢一齊生活已經好唔慣架啦,
新婚不久, 又陀住阿囝, 一d都唔體諒我,
佢仲成日做埋D低B嘢同我鬥氣,
真係人都"din", 我成日都覺得自己寄人籬下,
好鬼淒涼咁.
我發覺好多男人都有"新婚恐懼証"

karmen0411 寫道:
嘩... 真係好感動, 我都好羨慕你...
我老公都無同我求婚, 因為我地意外有左bb先結婚, 我都成日同佢講要佢補返, 但等到而家都無...
我只係想到我老公陪產時, 等我生完同我講"辛苦哂你", 呢樣係我最感動 :-P

《常聽說世界愛沒長久,哪裡會有愛無盡頭?》
《而我卻確信愛是恆久,碰到了你已無別求。》

別墅

haha...你老公好好笑呀, 有d似拍戲呀!!!
浩霆豬豬 寫道:
我老公都係呀!佢係一個表面好冷靜嘅人,係我生阿仔時(係緊急開刀),佢趕到嚟時我已入咗手術室,佢騰晒雞咁不停打俾佢家姐係咁問問題,又打俾我fd(係女性)叫人哋去醫院陪佢,BB入咗嬰兒護理房又唔識去睇吓, 佢話當時乜都諗唔到,淨係担心我點解咁耐都唔出嚟!捧住我生仔個走佬袋坐係出面成兩~三個鐘.到我係手術室出嚟嗰陣淨係聽到佢係咁追住我,不停講住嗰兩句"阿仔好似你呀!我會補償俾你架!"好似錄音機食帶咁!
做父母不容易~我們努力吧!![/color]

公爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Dolla 寫道:
haha...你老公好好笑呀, 有d似拍戲呀!!!
[quote]
浩霆豬豬 寫道:
[/quote]
係架!佢有時真係傻更更咁!我生阿仔時因早產醫生話出世會有危險,要幫我打抗衡子宮收縮及保肺針,廿四小時內唔食得嘢,唔飲得水,你知啦大肚婆好難捱嘛!佢一見醫生巡房唔理係咪主診就問"我老婆好肚餓,佢幾時食得嘢呀!"連醫生都笑佢呀!仲要同我講"早知同你食埋早餐先入院啦!"嘩!我當時又見紅又陣痛唔入院仲走去食早餐呀!
我要記得幸福......

複式洋房

大肚時,身體很差,又作小產,又作早產,工又開唔到,又常常入院,自己第一胎,好驚。但老公都一直都培住我,一直告訴我無事架,放輕鬆。他自己亦無在外面亂來,叫我唔好胡思亂想。

到仔仔出世後,我有小小產後抑鬱,在家中大喊,真想將阿仔同工人送出大門,結果,老公即刻放低工作回家安慰我,支持我。

現在仔仔給了保母(本地人)照顧,每次回來,老公都一定幫忙照顧仔仔和做家務,有時還要忍受我發脾氣。

老公,你很醜,但你真是很溫柔,你在我心中是最好的。

大宅

拖住我阿媽隻手, 帶她返醫院覆診!

複式洋房

2024勳章

老公平時對我、對個家都愛理不理,但有起事

而季節週而復始,尤如旋轉木馬不停的轉,我們迷失在時間的巨輪中,我們祇能回望,卻不能返回往昔的歲月,惟有在這旋轉遊戲裏不停的轉。
Circle Game - Joni Mitchell

別墅

老公平時對我都唔係好似好關心架喳,但我記得生左仔仔無幾耐,因為得我自己一個人坐月揍仔仔,所以有好多野都唔識,而我媽咪因為有其他野要做,所以每日只可以黎2個小時到就要走啦,我老公就因為剛剛轉左工,唔可以請假陪我.

初為人母的我,仔仔唔知點解無啦啦會喊,又唔係片片濕,又唔係肚仔餓,總之就找唔到原因啦,咁我咪好驚啦,好驚仔仔有事麻,所以我一有小小事就喊晒口咁打電話比老公同佢講,因為老公都唔幫到我,所以佢偷偷地打電話比我媽咪話驚我有產後抑鬱喎,叫媽咪開解下我.

之後,媽咪打電話黎話我老公好担心呀,叫我無好咁儍,有咩唔識就打比媽咪啦喎!!!

我老公真係儍儍地...

而未結婚之前都有感動野架:-
佢係我生日嗰日book左枱係以前Furama食dinner buffert (因為我地2個都好鍾意buffert架),當我坐低左之後,佢話要去toilet喎,佢都未返黎,突然有個waiter攞住扎花話送比我,嚇到我儍左唔識收呀! 嗰次真係感動到死呀!

大宅

好sweet呀! :-P
真係羨慕!

helenting 寫道:
老公平時對我都唔係好似好關心架喳,但我記得生左仔仔無幾耐,因為得我自己一個人坐月揍仔仔,所以有好多野都唔識,而我媽咪因為有其他野要做,所以每日只可以黎2個小時到就要走啦,我老公就因為剛剛轉左工,唔可以請假陪我.

初為人母的我,仔仔唔知點解無啦啦會喊,又唔係片片濕,又唔係肚仔餓,總之就找唔到原因啦,咁我咪好驚啦,好驚仔仔有事麻,所以我一有小小事就喊晒口咁打電話比老公同佢講,因為老公都唔幫到我,所以佢偷偷地打電話比我媽咪話驚我有產後抑鬱喎,叫媽咪開解下我.

之後,媽咪打電話黎話我老公好担心呀,叫我無好咁儍,有咩唔識就打比媽咪啦喎!!!

我老公真係儍儍地...

而未結婚之前都有感動野架:-
佢係我生日嗰日book左枱係以前Furama食dinner buffert (因為我地2個都好鍾意buffert架),當我坐低左之後,佢話要去toilet喎,佢都未返黎,突然有個waiter攞住扎花話送比我,嚇到我儍左唔識收呀! 嗰次真係感動到死呀!

首頁

尾頁

跳至