嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問森永定係明治好??

如題~

同埋o係邊間訂較有信用唔會sell假貨呀??
thanks

大宅

Re: 請問森永定係明治好??

我仔吃森永,皮膚and便便都好好
我在西田減價買

大宅

可以o向re-on, B&W, 東瀛遊或者係東西貿易到訂日本奶粉, 當然價錢不同, 妳可以直接打去問佢o地有關奶粉既問題, 又或者去佢o地既網址到睇o下:

1) re-on : www.re-on.com.hk
2) B&W : www.hkbabyfood.com
3) 東瀛遊 : www.egljmart.com
4) 東西貿易 : www.etwhk.com

大宅

hello, CherryIce,

明治大仔奶粉同边間訂最平宜呀
CherryIce 寫道:
可以o向re-on, B&W, 東瀛遊或者係東西貿易到訂日本奶粉, 當然價錢不同, 妳可以直接打去問佢o地有關奶粉既問題, 又或者去佢o地既網址到睇o下:

1) re-on : www.re-on.com.hk
2) B&W : www.hkbabyfood.com
3) 東瀛遊 : www.egljmart.com
4) 東西貿易 : www.etwhk.com

大宅

我睇過晒d網址, 應該最平係re-on同B&W$150一罐(特價).

[quote]
PeggyBYTsang 寫道:
hello, CherryIce,

明治大仔奶粉同

大宅

送你1個字 "勁" [quote]
CherryIce 寫道:
我睇過晒d網址, 應該最平係re-on同B&W$150一罐(特價).

大宅

PeggyBYTsang,

我個女肯食明治, 所以我已經o向B&W到訂o左明治細仔奶粉喇! 妳呢?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

superlover_mak 寫道:
如題~

同埋o係邊間訂較有信用唔會sell假貨呀??
thanks

Carol,

明治DHA多過其他3隻日本奶粉~
而森永就有軟化便便成份同埋比較低敏~

我睇左好多舊post得出:
食明治唔係個個bb d便便好同埋可能有濕疹食未必好~
食森永既bb便便會軟d同埋濕疹會好轉~

我尋日同臭b開始轉喇...我選舉森永,因為臭b大哥便便有問題~佢平時飲A+要玩唔知幾耐先肯飲,重要飲唔晒...點知尋日都今日果2,3次森永佢都ok...her her聲飲晒7安...正~
不過我重留意緊佢d便便有冇好d~
之前3-4日一次...重要勁硬...到岩岩未轉前幾日又突然2-3日一次喎...不過真係成3個月喇...都係3-4日一次...所以差d攪到我心大心細唔想轉...不過橫掂都係不如轉左佢算喇,聽講A+2唔係咁好嘛...

大宅

kawai,

我個仔就係有濕疹~同埋佢本身個人就有好多敏感~
但係我見到d 人話明治既營養價值高d~
so 我心大心細, 到now都未諗定俾邊隻個仔食~
我個仔食美素樂又係唔話食得好好~
都唔長肉~
now 廿磅都冇囉~
我見到好多媽咪都話日本奶粉好咪諗住轉囉~
咁等我同我個仔轉森永先~

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

superlover_mak 寫道:
kawai,

我個仔就係有濕疹~同埋佢本身個人就有好多敏感~
但係我見到d 人話明治既營養價值高d~
so 我心大心細, 到now都未諗定俾邊隻個仔食~
我個仔食美素樂又係唔話食得好好~
都唔長肉~
now 廿磅都冇囉~
我見到好多媽咪都話日本奶粉好咪諗住轉囉~
咁等我同我個仔轉森永先~

Carol,

聽好多媽咪講明治係肥仔奶粉...不過我覺得其實冇病冇痛就得喇...唔駛太長肉...太長肉都唔係一件好事...我依家係一個例子...你睇我手瓜超硬...前臂位經過性疼痛
我果時諗係諗最重要轉左之後臭b果d便便要好!!
肥唔肥都冇乜點諗...
同埋森永本身已經係比較低敏所以都幾岩d濕疹b架~
我識有個媽咪佢仔仔大臭b 3星期...咁佢話bb d腳仔成日r一r就損晒...好耐3唔好番...佢話一轉左森永佢b仔又飲多左奶,而腳眼果d損左既位都好番晒~
佢個仔之前飲能恩可能苦苦地所以飲得好少奶,睇住佢次次得4,5安架喳...轉左之後可能好味d所以可以飲到7安呀!!
不過我聽過,飲森永其實都唔係好長肉架,唔會話點重,即係谷得好勁,所以我就覺得幾好囉~
個衰仔呀,今日頭2餐飲森永...之後果2餐A+...佢唔肯飲,一啜可能知唔係森永...佢即刻用條"利"頂番個奶嘴出黎...要質先肯飲... 攪到我好想一陣最夜果餐又比森永...不過唔急得,岩岩轉要慢慢黎...一日增加一餐森永,減少一餐A+咁樣...

大宅

kawai,

我唔係話好想我個仔變大肥仔~
但我好想個仔有番廿幾磅~
我個仔都唔知有幾多個月都未重過.........
我個仔而家d 濕疹又唔係好勁....但o個d 氣管敏感就好勁....
同埋我想佢食多d 奶~
唔知點解呢排佢又係食得o個幾安奶..........
我個仔轉奶粉唔使慢慢黎試........coz 我個仔一日最多食3餐之ma~
森永同明治都各有好處, 攪到我覺得好難揀.......
但我見到你講到森永咁好, 等我清哂屋企d 奶粉就轉~

公爵府

畀面勳章

我個女食緊明冶大仔,食得好好,以前食a+2又唔肯食又屙唔到ngng,仲試過屙到流血,所以幫佢轉左明冶,而家一日兩餐奶,每餐食9安奶,幾分鐘就食哂啦,而家重得幾好,而家1歲3個月有24磅.

首頁

尾頁

跳至