心聲留言

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 靚太過檔篇

yuyung,

你發la又獨自去偷歡 , aric肯sleep over?

三少奶,

幾時都話你honey同你至chi纏, 醫師有冇被你指示開咩葯佢食?work既執劑比我泡制我隻都好

大宅

係喎,聽日去OP開大會喎,我完全唔記得 得我同你 港島區遊行 咁咪坐咩車都死得 :-( :-( :-( 佢地遊到幾點

Cyrusmum>馬太個邊,佢話今朝11點入左數架啦

男爵府

cyrusmum / 禮媽,

兩份人shop左d咩?見你地咁開心, 今晚等個女學完ballet又去八下先 , 知收幾點冇

子爵府

bebe,
我都十五十六, 決定到既話, 再打比我啦!

jc,
係禮媽算做收穫好啲之嘛! 一買就買左兩套泳衣, 可以游多幾次水都得! 我就只係買咗啲文具, 底褲仔比思翰, 要睇住佢兩隻嘢, 都冇乜可以行到, 早知今朝一早去啦!

哈哈! 真係好! 今次唔駛去人度chi餐, 仲要有湯+荔枝送埋上門! 我哋兩母子都算有食神呀!

子爵府

bebe,

quote from cherryma :

多謝大家合作, 我收齊錢啦!!!不過要同大家講聲, 學校係一大log一齊訂, 7月29日嘅飛可能唔可以全部一齊坐, 到時我收到飛再分配!!!

Cyrusmum: 馬太咁多張, 唔該妳幫我同佢講聲, 收到飛我先知點安排, thanks

子爵府

我真係以身犯險呀! 事關今日同思翰玩到6點幾至開始搭車返屋企, 上車冇耐佢就豬咗, 平時落車一叫佢就醒, 今日就叫極都唔醒, 咁唯有一路抱住佢返屋企啦! 上到嚟諗住比佢再眠多眠啦! 點知頭先7點幾叫極佢都唔醒, 佢都好少係咁, 所以今晩定摶一摶, 比佢一路瞓, 唔叫醒佢, 睇吓佢瞓唔瞓到聽朝, 希望佢有我優良既遺傳, 多多都瞓得到啦! 唔係到半夜/黎明就叫醒我就慘! :cry:

男爵府

睇黎佢累得很利害 。成日都講la, 有好近鄰幾時都舉腳叫恭喜恭喜!早知jusco有減價, 今朝yard完早餐就一齊去望下。

子爵府

jc,
我剛啱問過個媽咪, 佢話暑假都應該繼續有優惠飛賣喎! 你有冇問清楚你朋友? 唔該晒!

男爵府

今朝一番到屋企就call我同學, 佢係咁同我講喎, 等一下我再問下佢 你仔仲未醒, 咁至好一覺訓到天朝, 今晚你就超soft 。孖寶亞嗲真煩, 番到屋企就吾願出去, 就係咁冇得去jusco逛, 又話天日先喎

yuyung話今晚有節目, 仲以為你地三月club既聚會, 見你係shu即吾係la!

子爵府

jc,
唔該晒你先! 我仲以為你會一條友飛過去添! 不過又唔趕既, 聽日去都未遲! 頭先我本來睇中咗對adidas(有七折)比思翰, 點知又冇佢咁細size! :cry: 玩具亦有九折, 最衰就係超市同家居部都未得閒睇!
YuYung鬼咁多節目, 又點止淨係同我哋3月媽咪去街街丫! 我都希望思翰一覺瞓天光, 最驚佢半夜餓醒就慘! 不過我見佢5點時食咗大半件cheese cake, 希望佢頂得到咋!

男爵府

再問過我同學la, 佢答我既同今早講既一樣, 鬼吾係佢識既人吾夠power or quota滿哂所以咪洗吾該, 都幫吾到, sori就真

你同禮媽兩份人由放學行到晚黑六點幾?真係咁多野逛?咪引我好喎 食cheese cake?係邊度食, yum嗎?又扯起我條筋 喂, 仲有冇間pokka係shu?吾係以後就要去lok fu果邊至有得high tea!

原來my gym攪party收費一d都吾平, 今早打去問過, non-member收費$3200 (last for 1 hr. 45 mins), 相比little gym平好多$2400喎 (last for 1 and half hr.), 不過都係無咩力水攪, 下年再算

今朝聽禮媽話14號起程, 咁佢係咪吾番生日會?我地點好?吾通拖埋急番學校?好土遮!

子爵府

jc,
我哋本來諗住去睇"4條腿, 拯救隊", 點知入到Jusco行吓行吓就過晒時間冇得睇, 行到4點幾, 雙腳攰到死, 所以係Italian Tomato食個餅啫! 食完佢哋就走先, 我同思翰就再戰新開返既大眾, 係入面思翰又要磨多一個鐘, 仲要唔閙都唔肯走, 所以一上到車咪瞓到死豬咁囉!
我都唔記得佢話返唔返到生日會! 你哋咪叫工人夠鐘就拖晒啲喼係學校樓下等你哋咪得囉! 話時話, 你一家走晒, 咁工人點安置? 去婆婆處?

男爵府

工人由佢自生自滅 (比佢放假), 今期popo女婿話邀請埋佢去, 總共係一家五口 :mrgreen: :mrgreen:

jusco內埋所有店舖all remain unchange?

子爵府

你仲話老公唔夠好? 啲個女婿真係冇得彈啦!
老實講, 我大部份時間都係留係玩具部, 一係就係買底褲同陪咗禮媽睇吓泳衣, 所以大部份都未行過! 但睇落又唔係好大改變, 佢哋啲裝修都唔係執得好多!
話時話, 今次你過日本, 可唔可以幫我再補多樽防曬返來?

男爵府

我隻公無你諗得咁好, 係回程時佢不能陪我地回港所以想搵幫手, 首選亞四→[size=large]婆 婆(咪比佢知道咪), 禮媽最後揀左咩類型泳衣?for我lee類無敵大dun有嗎?

係咪上次買既防曬?sofina咩咩?無問題 話時話我用左成年都未用完, 又幾come用喎, 我都補多支先, 上年好似sally都有買, 吾知今年仲要吾要?見字覆

子爵府

jc,
你咪咁陰謀論先啦! 我諗婆婆開心滿意就最緊要啦!
禮媽就緊係揀咗啲遮到佢唔想比人見到既地方既款啦!
係呀! 就係Sofina隻Rise UV Cut Milk!不過等我做做資料搜集, 睇吓香港賣幾錢先!

男爵府

係呀, 記住講個價錢我知先, 咪傻更更買得仲貴過hk就無謂!

今期原本想同大孖去thomasland, 剛上網睇thomas火車暫停行駛until 07/18 :-( :-( , 即係吾洗去 :-( :-( , 孖寶亞嗲d schedule屎到吾想提, 無厘新意, 又話再帶佢地再去disneyland, 吾係掛, hk去了4大次, tokyo個年年去, skip左吾去就差不多

咪講我lee筆, 喂, 你8月點安排思翰?詳細列明pls , 諗起驚過睇驚慄片

仲有, 有冇知道k2點分班?e+要去陪訓la, 你寫住先

子爵府

jc,
哎唷! Thomas停駛又幾可惜喎!
8月咪又係嗰啲咁既course :
Mon - Ice Skating
Tue & Fri - Swim
Thu - Piano & Painting

上到差唔多, 又或者7月時去昅昅明愛, 睇吓個英門camp攪成點, 睇得吓既就8月尾掉思翰去上埋嗰兩個星期囉!

你問我學校嘢就死啦! 我去親接放學, 都冇話同啲老師講多兩句, 求其冇投訴我都"all li吉蒂"! 不過今日禮媽有問過吓, 已證實既就係思翰同臻禮冇得再同班, 歐老師話四班會搓勻佢喎! 都好既, 過一過冷河, 啲老師都起碼有一兩月寧靜時間!

男爵府

孖寶

子爵府

嘩! 真係快過同思翰沖個涼喎!

首頁

尾頁

跳至