婆媳關係

跳至

首頁
12345...6

尾頁

洋房

因為c6同屋企人一齊開公司既關係
結婚前99巳經晚晚話公司要開會
霸住c6霸到半夜12點
所以結婚前c6巳經特登提早同我搬出黎住,貪可以見多d
自從搬左出黎之後99重過份左,唔到半夜1,2點唔放人...
又成日食飯個時俾說話我聽,叫我放下c6返屋企訓
講真c6唔係嫌你煩都唔會搬出黎啦
又話我地個到地方細,連佢屋企廁所都大唔過
唔明點解c6要搬出黎都算
點知結婚之後去左韓國渡半個月蜜月
期間巳經日日打成2,3次黎,話公司唔夠人催佢快d返
早午晚一次,係咁催佢返真係煩到嘔
講真,c6公司唔計佢都有99加c6呀哥連員工總共成10個人
會唔會唔夠人到要日日催呀
返到黎之後既元旦諗住係新婚第一年既元旦可以好好慶祝
點知明明鋪頭唔忙99死都唔肯收鋪,話大節日,開到成11點幾都算
諗住2人係屋企倒數下都sweet
點知收工前又係咁話咩新年依d大日子都唔陪佢不如掉佢去老人院
又話心灰想賣左鋪頭唔做要開會,搞到c6 12點都返唔到黎
本來巳經嬲嬲地,中午12點幾捱餓捱到咁夜都等唔到c6食飯
結果自己走左落街諗住買野食,點知發現無帶鎖匙
打俾c6叫佢快d返,99又話我特登唔帶鎖匙,又話開會好重要唔放人
咁我咪話上去拎囉,佢又話佢地傾緊公司機密唔准我上去
你地都知個晚幾凍,本來諗住落一落街無著好厚衫
捱左成個鐘打過去,點知c6話本來係車到傾
傾傾下99直頭車左佢入元朗話想食糖水
我真係嬲到爆囉,明知我無帶鎖匙都唔放人
後來99重要搶左c6部手機熄埋機
結果最後我由半夜12點等到c6朝早6點幾先返黎開門俾我
我就係街到過左一個凍到爆既元旦
雖然c6係咁say sorry,但sorry唔係大晒囉
搞到我由元旦病到依家都重未好返
都唔知以後點捱

paperho  你99好難攪喎,你C6自己都要分輕重啦,你以後有排捱喎,同你C6傾傾好!  發表於 13-1-7 15:42

大宅

你99無野呀~

男爵府

回覆:成日同我爭人,新婚之後既元旦都唔放人

同好多case一樣,問題最大係你C6,如果我老公要我捱凍到天光冇門口入,我會死心走人,咁大個人有手有腳要走點會走唔到

大宅

回覆 fairyfloss 的帖子

讚成, 你c6都好有問題, 點會俾自己老婆係街等成晚, 仲要咁凍!!! 更冇可能俾99熄電話! 唯有一個識做既c6/仔, 先可以有效地解決婆媳問題!!

伯爵府

畀面勳章

回覆:成日同我爭人,新婚之後既元旦都唔放人

你老公唔反抗,你奈你99唔何~
明知老婆係街食風,仲食成晚,都唔卜返來~你老公保護唔到囉~
你老公大罪過你99喎~~
佢靠屋企找食,唔敢得失99,
你有排挨~~~
甘大的對比輕重,佢的選擇亦好明顯~
佢心痛你一定坐的返啦,仲比99車佢入元朗?
個阿媽係佢面前玩到老婆榭,佢完全無幫你~~我係99,都蝦多你兩錢重~~

偷懶喵星人    發表於 13-1-7 18:39

洋房

夜晚晚都唔知去邊,我屋企人又唔係住香港
d朋友個個醉晒
我唔走都唔知去邊
唉次次提親99 c6都幫晒口

男爵府

你99係咪變態架, 個仔都結左婚拉, 仲要痴住個仔.

你吾好怪我直言, 雖然99話吾準你上去佢公司搵你老公, 但因為情況急嘛, 你可以吾聽佢講, 上去拎一拎瑣匙就走, 甘咪吾使係街幾粒鐘甘可怜.. 你C6要慢慢教導, 有咩理由明知個老婆無門入, 仲係99度成六點幾先番?佢吾會擔心你人身安全嗎? 食完糖水即走都得架者

因為你同你C6對你99態度都好聽話, 所以你先甘煩

洋房

其實c6巳經改善左好多,如果係佢以前拍拖個時
佢開緊會佢d女朋友打黎佢會爆晒粗
佢起碼有對我死狗
有時佢變唔晒
唯有我就佢....

洋房

回覆 kktsoi 的帖子

我都有上去,但上去個時佢地巳經走左c6話99好鍚佢喎
總之同c6講親99都鬧交收場

珊瑚宮

畀面勳章

fairyfloss 發表於 13-1-7 15:41
同好多case一樣,問題最大係你C6,如果我老公要我捱凍到天光冇門口入,我會死心走人,咁大個人有手有腳要走 ...
同意 !

男爵府

回覆 abbyka 的帖子

你C6即使依家變好左, 都只係變番正常. 講真, 你甘就你C6, 你C6又甘就你99, 甘好明顯你真係有排受阿

侯爵府

你C6真係有問題,明知個老婆無門入都唔返左黎先,佢要企硬點可能走唔到.
至於你99係戀子情結,死症.
你應該爆左C6一餐先,等佢知事態嚴重,如果佢覺得同亞媽食糖水緊要過老婆食風咁真係要想下點過人世啦.

珊瑚宮

畀面勳章

kktsoi 發表於 13-1-7 15:51
你99係咪變態架, 個仔都結左婚拉, 仲要痴住個仔.

你吾好怪我直言, 雖然99話吾準你上去佢公司搵 ...
坦白講句, 妳99有幾大生意要晚晚開會開到12點幾呀, 如果係咁李嘉城 / 李四叔咪唔駛食唔駛瞓 !!!

伯爵府

引用:其實c6巳經改善左好多,如果係佢以前拍拖個

原帖由 abbyka 於 13-01-07 發表
其實c6巳經改善左好多,如果係佢以前拍拖個時
佢開緊會佢d女朋友打黎佢會爆晒粗
佢起碼有對我死狗
咁你慢慢就啦……

男爵府

做咩唔返外家等呀, 傻瓜 ~~

洋房

依個99真係好煩
c6病親都話我傳染佢
又話我唔煲湯,我有一次煲完帶埋俾佢飲
又話我煲得唔好飲
點知我飲佢所謂個d湯
原來佢既好湯係掉d西洋菜落去滾完加鹽叫湯
我煲個d湯重咁重皮,煲親一煲都買成幾十蚊送
都唔明佢點解可以打橫黎講

男爵府

引用:你老公唔反抗,你奈你99唔何~ 明知老婆係街

原帖由 藍莓綠茶 於 13-01-07 發表
你老公唔反抗,你奈你99唔何~
明知老婆係街食風,仲食成晚,都唔卜返來~你老公保護唔到囉~
你老公大罪過你9 ...
講得好!閙爆你老公啦

洋房

我屋企人唔係香港住架
最慘係c6又衰唔晒,平時對我真係好到+01
叫我點唔就佢

leechansandy    發表於 13-1-7 20:35
kktsoi  佢甘對你都叫好到+01?!  發表於 13-1-7 16:45

男爵府

比我要晌街食六個鐘北風,我第一個一定係爆老公先囉

而家老婆緊要D定老母緊要D?

明知個阿媽咁霸道,你老公都仲唔醒目唔反抗,你嚟緊嘅日子仲有排受呀姐妹!!
記者朋友們唔該勤力D出去搵料寫新聞,唔好上網QUOTE我D留言落報紙啦,唔該!

洋房

回覆 小可愛11 的帖子

我有同99講過有時其實唔使開咁夜佢又話我唔識野
講真,c6間鋪係佢同佢呀哥夾錢開
我屋企同我自己都係做生意
佢嫁俾佢老公之前做街市
佢又有幾識做生意

首頁
12345...6

尾頁

跳至