2012年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

回覆:catcatwoman 的帖子

我試過放上膊頭掃,但我個B會即刻嘔奶/回奶,勁淪盡呀!

大宅

引用:我試過放上膊頭掃,但我個B會即刻嘔奶/回奶

原帖由 bee911bee911 於 13-01-09 發表
我試過放上膊頭掃,但我個B會即刻嘔奶/回奶,勁淪盡呀!
我放唔到啊,放係心口上小小,垂直左佢個人,都er到喎。究竟er幾多次先er完呢?我飲三安,分二次飲和掃風,一共er左6次,但都仲有好多屁放。點算呢

大宅

回覆:box2s 的帖子

原來,bb訓唔林,係因為bb有眼屎,成日菊紅面,成日放屁,原來因為奶粉熱氣,肚子不适,扭計。

複式洋房

引用:明天滿月了。 +

原帖由 box2s 於 13-01-07 發表
明天滿月了。
我都係呀!希望滿月後,BB大個D定檔D啦!

複式洋房

引用:原來,bb訓唔林,係因為bb有眼屎,成日菊紅

原帖由 box2s 於 13-01-09 發表
原來,bb訓唔林,係因為bb有眼屎,成日菊紅面,成日放屁,原來因為奶粉熱氣,肚子不适,扭計。

...
我個B都係,陰公,原來肚痛

複式洋房

引用:Quote:原帖由+box2s+於+13-01-08+發表咁等

原帖由 catcatwoman 於 13-01-08 發表
其實今日去健康院,醫生話bb肚有風,同埋bb有d谷到面紅,同埋類似伸懶腰但個樣有點辛苦,嗰d就係bb有風甚至 ...
可以點呀?

大宅

引用:Quote:原帖由+bee911bee911+於+13-01-09+發

原帖由 box2s 於 13-01-09 發表
我放唔到啊,放係心口上小小,垂直左佢個人,都er到喎。究竟er幾多次先er完呢?我飲三安,分二次飲和掃風, ...
醫生話因b而異,如果仲有屁或打egg,即係要再掃耐d啦! 今日我阿b終於無屁,亦都多得工人姐姐,佢係掃風能手。

禁止訪問

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆:JoshuaWong 的帖子

http://www.cbwchc.org/project/brochures/pdf/Baby%20Colic_Web_Chi.pdf
今日Search 到的資料,大家不妨試下,一齊努力!

大宅

BK猜猜猜慶中秋

box2s 發表於 13-1-9 20:42

...

我個B 食人奶都係咁....?!
成日扭, 要抱住先肯瞓, 一放落床仔10分鐘內一定醒, 狂喊...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

引用:Quote:box2s+發表於+13-1-9+20:42+原來,bb

原帖由 LY321 於 13-01-10 發表
我個B 食人奶都係咁....?!
成日扭, 要抱住先肯瞓, 一放落床仔10分鐘內一定醒, 狂喊...
...
我個女女近 lee 幾日都係日夜都扭計唔肯瞓,一放低唔夠5分鐘即喊。睇到佢個眼仔 dup 下 dup 下。真係唔知佢想點。

複式洋房

回覆 回覆:lamlam0710的帖子

可能唔夠飽,我囡都係,差一安都唔肯熟睡

禁止訪問

我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 BK Milk勳章

首頁

尾頁

跳至