自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

前年12月尾外婆走, 龍年已經無派

啱啱上個月, 12月尾外公走埋, 再啱啱LAST SAT. 老公外婆中風又走埋,
又打孖黎喇~~

就算脫左孝, 我都計一百日啦~ 都唔派喇~

伯爵府

請問: 如果屋企有白事, 朋友又有白事, 咁我可唔可以去朋友果度鞠躬呢?

thunder_bunny  NO ar~ 朋友的唔得呀~ 白白相沖 !!  發表於 13-1-8 11:52

禁止訪問

BK Milk勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

第二任媽媽 發表於 13-1-8 11:25
請問: 如果屋企有白事, 朋友又有白事, 咁我可唔可以去朋友果度鞠躬呢?

no.

我地2家都係咁, 老人家都話唔去對方度.

禁止訪問

畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:屋企有白事係咪新年唔派得利是

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

唔派得

子爵府

回覆:屋企有白事係咪新年唔派得利是?

唔派得

Prayer is both a gift of grace and a determined response on our part.

禁止發言

禁止訪問

BK Milk勳章

珊瑚宮

畀面勳章

fungfungcat 發表於 13-1-8 14:44
咁人地係咪都唔來得拜年哦?
係呀 ... 都唔得, 不過可以出去飲杯茶, 聚下舊都得

瑪瑙宮

畀面勳章

有孝在身當然唔可以派&收利是, 亦唔可以去人哋屋企或出席喜慶場合, 仲有唔好著鮮色衫呀

瑪瑙宮

畀面勳章

回覆 Donald1211 的帖子

最好唔好上

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

唔派得!真係想派都不能用利是封架!
I 大蚊豬   

大宅

畀面勳章

我奶奶上個月都走左,但負責辦事個人同我地講可以收但唔可以派既?

男爵府

老公個舅父走咗、咁樣我哋可唔可以派利是、拜年?個仔可唔可以收利是?

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔派得
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

我聽人講唔派得唔收得~唔可以去人地屋企拜年,又唔可以比人黎自己屋企拜年,冇事好地地- -有咩事無啦啦比人賴無謂呢~

侯爵府

回覆:fungfungcat 的帖子

我爸12月剛走 我地都唔派 唔係縮骨問題 人地明既

侯爵府

回覆:第二任媽媽 的帖子

唔得 相沖的

侯爵府

回覆:藍嵐 的帖子

我知道係收得唔派得

首頁

尾頁

跳至