自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:純呻,做大真係好蝕底.....

我老公係會自動波去take this burden

水晶宮

我刀係大女, 屋企咩刀關我事, 尤其是比錢

禁止訪問

引用:Quote:BbLCVK+發表於+13-1-8+19:03+我做中

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:回覆+揚莉煒媽咪+的帖子 唔係冇老豆先係咩

原帖由 luckybaby2011 於 13-01-08 發表
回覆 揚莉煒媽咪 的帖子

唔係冇老豆先係咩....?
未死都係咁啦,我奶奶話叫我大人不記小人過,長兄為父長嫂為母,唔好咁少器喎。。。我奶奶夠未死啦,佢都咁講

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我無呢啲野,因成族最窮不過成日聽奶奶講,長兄為丫長嫂為母。。。

水晶宮

回覆 魚仔餅 的帖子

我個點止自動獻身...仲想推埋個老婆...即係我呢個大嫂出黎啦...

水晶宮

回覆 揚莉煒媽咪 的帖子

....個叔仔仲老過我喎...真係咪玩...受唔起囉.....

公爵府

showman 發表於 13-1-8 11:39
唔好話大仔,我做大女,屋企有乜事咪又係搵我返去,攪到細佬2几歲乜都唔使為屋企粗心咁

...
我都係,細佬同阿媽住隔條街,阿媽收到英文信睇唔明,山長水遠喺元朗攞出來港島比我睇,我話做乜唔叫細佬睇,佢話細佬懶,叫過佢睇佢懶懶閒唔幫阿媽睇,阿媽抵唔住頸攞出來比我睇。咁都得

大宅

做最細都好蝕,我bf係細仔,但佢父母從來當佢係生多咗,細細個已經想送佢俾人。
佢由細到大都要讓咗阿哥先,後來bf阿哥考5到大學,佢父母就用曬d積蓄送阿哥去外國讀書。
點知幾年前,佢父親患病,1個月要成萬蚊買藥,bf只好讀到中學畢業,5讀上大學,就要出黎做嘢養家,曰日做十幾個鐘。
但係佢阿哥就係外國買樓買名車買名牌,bf父母竟然5覺有咩問題,好似我bf前世欠咗佢地咁

公爵府

我亞媽想抽股都要打過長途電話搵我呢個大都唔搵細,以前屋企的電話同上網都係我一手包辦

琥珀宮

引用:早兩日睇到有個POST話放祖先神位,+呢件事係

原帖由 luckybaby2011 於 13-01-08 發表
早兩日睇到有個POST話放祖先神位, 呢件事係好煩惱....講真我都唔覺得呢D係一個人既責任....
但通常都係教人 ...
攪祖先神位呢d係傳統野,堅持要跟傳統就跟到足,咁計傳統咪長子比較合身份去攪law!d jm都係教當事人咁樣去反駁老公,亦屬合理!

大宅

引用:做最細都好蝕,我bf係細仔,但佢父母從來當

原帖由 Gilliana 於 13-01-08 發表
做最細都好蝕,我bf係細仔,但佢父母從來當佢係生多咗,細細個已經想送佢俾人。
佢由細到大都要讓咗阿哥先 ...
仲要係個大嘅,講到明1蚊都5會俾

伯爵府

引用:Quote:showman+發表於+13-1-8+11:39+唔好話

原帖由 mugtaitai 於 13-01-08 發表
我都係,細佬同阿媽住隔條街,阿媽收到英文信睇唔明,山長水遠喺元朗攞出來港島比我睇,我話做乜唔叫細佬睇 ...
我阿媽係連俾我細佬睇都懶,佢地同住,我咪話鬼佢羅,細佬唔識字呀?

用戶要求終止服務

EVA222 發表於 13-1-8 13:12
做點小生意,生活不差,我點會離生錢的金鵝咁蠢,佢無犯男人最錯,只要銀根鬆動,看得開唔會太火,死無錢仲去做大俠,我估要離婚.

我幾時都話Eva姐講野一針見血, 低死生鬼.....我愛死了你囉Eva姐

女人到了某階段真係要隻眼開隻眼閉, 唔嫖唔賭,顧得店頭家, 真係萬事有相量

愛你愛到死, law 拔歐, 豬麗葉...留番比d 童話妹妹算囉

禁止訪問

男爵府

引用:我都係最大。真係好吾想做大。以前做大雖然

原帖由 imconfusing 於 13-01-08 發表
我都係最大。真係好吾想做大。以前做大雖然做多但細佬妹都會尊重下你。我呢代責任就有尊重就冇。完全收益不 ...
我係做細既,我家姐好錫同照顧我,我都好尊敬我家姐㗎
就算各自結咗婚,我地既感情依然咁好。可能我家姐個性格係管家婆,我就無主見既,一凹一凸,好fit

首頁

尾頁

跳至