跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

澳門人去的local食肆

成群 魚湯粉
(三盞燈)
發達 牛肉"蒙", 越南麵食 生牛肉 紫菜 三角粉
(荷蘭園 美的路主教街)
禮記 紅荳雪條 自製香芋雪糕
(荷蘭園)
風行 煙三文魚炒飯
((乙水)百里風行, 連勝風行)
新富景 吉烈豬扒包
(幸運閣斜對面)
瑪嘉烈 葡撻 瑪嘉烈o既自選餡料夾面包
(南灣一線牽後面)
安德魯 葡撻
(路環市區)
園林 生牛米
(三盞燈附近)
武二 牛園蠔仔刁
(皇朝大台北再出少少)
中秋月 窩牛飯
(新馬路)
威記 葡式海鮮飯
(水坑尾 美麗街 or 新口岸葡國餐對面)
金滿堂 杏仁薄脆
(南灣hsbc側斜路)
咖喱屋 蝸牛湯
(西灣)
大堂炸雞 雞扒包
(噴水池郵政總局側斜路上面)
北京餃子 全煎九菜餃
(新馬路金碧麻雀館對正)
麥師傅 杏仁合桃糊
(福隆新街西南飯店格離)
合記 生魚片, 魚皮
(永樂戲院上返一個街口)
偉記 生果撈
(澳督府側 or 白馬巷國華內)
禮記 生果撈
(賣草地)
保記 咖喱牛腩
(新馬路大豐對面左邊條街)
沾記 蝦餅, 淹生蝦
(荷蘭園二馬路)
誠昌 水蟹粥, 蒸

侯爵府

Re: 澳門人去的local食肆

bala
睇到我好肚餓tim~~

伯爵府

有d我好想即該去食........有d真係忘記左

大宅

華記 - 咖哩牛腩面(渡船街)
趙德記 - 牛腩雞亦韭菜(清平直街)
糖水舖 - 糖水雞絲翅(涌河新街)
牛記 - 雲吞牛腩 (舊康樂館側)

以上都係我o既favourite!

8個月囉!

侯爵府

shakiebinokay 寫道:

shakiebinokay
除左華記之外, 我全部都唔識o既.... :-( :-( 今個weekend一定要去試下先得~~ 但係邊間最正呀? 因為我唔可以一日食咁多架ma~~

大宅

Re: 澳糷H去的local食肆

上個禮拜食完華記(新橋)。。。好細碗啫﹗不過都幾好食。
bala,
你BB個笑容好可愛﹐乖豬仔黎bor...好似好歎咁﹐hee hee.

大宅

我就成日去002食啦 , 貪佢近我屋企又好食 ~~~

伯爵府

stephenietam 寫道:
[quote]
shakiebinokay 寫道:

shakiebinokay
除左華記之外, 我全部都唔識o既.... :-( :-( 今個weekend一定要去試下先得~~ 但係邊間最正呀? 因為我唔可以一日食咁多架ma~~ [/quote]

ME 2

伯爵府

MegumiSan 寫道:
上個禮拜食完華記(新橋)。。。好細碗啫﹗不過都幾好食。
bala,
你BB個笑容好可愛﹐乖豬仔黎bor...好似好歎咁﹐hee hee.

的確....佢好似成個大爺咁...仲好ENJOY TIM

男爵府

BABALALA,

雄興泰-瑤柱雞腳lou麵好正
太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

伯爵府

FLORINDA ~~雄興泰~~係咪高士得宣道堂..側面歌間呀??我以前食過佢D野...都幾正GA

男爵府

BABALALA,

係呀,係呀
太陽伯伯起得早, 拖主寶寶做早操.........e, 寶寶不見了, 在園裏一二一二做早操......... :-D  :-D  :-D

侯爵府

FLORINDA, bala

聽你地講得咁好味, 我都要去試下瑤柱雞腳lou麵先得~~

伯爵府

gina~~不過我未食過佢個瑤柱雞腳撈呀

伯爵府

我想去南洋麵店(肉丸貴雕,牛肉貴雕.出名湯底同用料靚)呀 記得好細個去個...印象中好好味ga...不過歌頭成日無位
:-( ..佢地係香港都開左間呀

大宅

好多間我都未食過... 成日話想食, 食到bb出左世都冇機會囉
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

伯爵府

我都係呀...好多都吾知係邊tim 呀

大宅

睇完真係好掛住澳門d美食, 仲有保記朝早賣嘅腸粉, d醬好鬼正, 以前返工成日幫襯, 係香港絕對食唔到, 仲有咸豬仔飽, 魚湯粉.........

伯爵府

splei~~我呀媽話hk d腸粉燒賣歌d正過澳門wor..不過佢係幾廿年前lu...您過左hk幾耐呀??

男爵府

stephenietam,

真係好好味ga...

首頁
12345...7

尾頁

跳至