自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:服務性行業真係越嚟越難做...

乜你覺得香港人顧客就冇呢D問題?

男爵府

回覆:samanyan 的帖子

同意,真的好難做!

**************************************** 芍妤bb 10/11/2004 在聖保祿醫院出世,體重 2.6Kg。 ****************************************

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

samanyan 發表於 13-1-8 18:41
話就話大陸人消費力強勁,但我真係唔覺,好睇你做乜地區同賣乜。就算你做藥房,啲奶粉都係奶粉商配給俾你, ...

賣奶粉只係 LIE 貨 , 佢地仲會買藥油/ 洗頭水/ 梘液 / TEMPO 等等 , 幾千蚊好閒事 , 唔同我地日日行過買少少........

男爵府

回覆 丫雅 的帖子

個問題係,咁嘅服務.....其實咪係現實(非佢心中所想,所要),一唔係講佢所想,所要,啲人就會開始發顛,嘈大佬,佢哋真係想唔洗錢咩都可以最好!!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

大宅

引用:乜你覺得香港人顧客就冇呢D問題?

原帖由 莎莎莉莉 於 13-01-08 發表
乜你覺得香港人顧客就冇呢D問題?
我咪就係話香港人有呢個問題你睇咗上半段,唔好唔睇埋下半段啦

大宅

引用:Quote:samanyan+發表於+13-1-8+18:41+話就

原帖由 simple430 於 13-01-08 發表
賣奶粉只係 LIE 貨 , 佢地仲會買藥油/ 洗頭水/ 梘液 / TEMPO 等等 , 幾千蚊好閒事 , 唔同我地日日行過買少 ...
呢啲推高民生指數嘅日常用品,搵幾多都係嘔幾多出嚟。我有朋友做藥房,佢話好後悔開咗藥房,做咗殺港幫凶,日常用品價貴哂,租金加到痴咗,根本係好多都係左手嚟右手去。

simple430  正式捉虫入 seafood  發表於 13-1-8 19:36

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:samanyan 的帖子

有些人只可在服務員面前惡!我在銀行和數碼通親眼見過,少少事大吵大鬧,説話無條理冇point.一聽就知揾緊人出氣!

用戶要求終止服務

samanyan 發表於 13-1-8 17:57
親身經歷呢六七年真係好大轉變,多咗大陸人,個個大陸人都死纏爛打r著數。唔知係咪香港人見到有樣學樣,乜 ...

今日新聞都有啦 ! 為 加快 得到公屋, 個仔都話要從天橋拋落去.

你果d 囉多個環保袋...未出動到囉大麻繩來勒你頸算斯文啦....

被人手指指口沬橫飛粗口我都見過------------> 為左話收銀員找少左 2 毫

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:冇錯。以家啲人好奇怪架,啲貨賣哂又會閙你

原帖由 monsterjanehk 於 13-01-08 發表
冇錯。以家啲人好奇怪架,啲貨賣哂又會閙你點解賣哂。冇入嗰隻牌子又會閙你點解唔賣。冇贈品送又閙,有贈品 ...
我都想講,其實有d香港人先衰得緊要,咩都要投訴,無理刁難,野蠻,R著數,對d服務行業,尤其係大公司嘅職員,存心刁難,總之就係超衰超賤,我有舊女同事試過俾個男人客影相,只因個客自己做錯野,仲頼皮發惡,兇我個舊同事,話將d相擺上網:anger仲話除非我舊同事立即幫佢處理咗,如果唔係一定有戲睇,有手尾跟,最終我地私下報警了事,仲有好多好多衰客嘅衰嘢,講幾日都講唔完總之依家服務從業員係好受冤屈氣。

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+bubu2910+於+13-01-08+發表認

原帖由 samanyan 於 13-01-08 發表
劉德華,我俾你累死啦,日日都要帶阿媽返工,我阿媽仲忙過我呀陰公!
最憎d cheap 精借d意玩投訴,r 著數為實

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

大宅

我之前都有做過sales, 我會由佢投訴lor,叫佢抄清楚我個name tag tim 呀,d麻煩友洗乜理佢je, senior都會幫自己人ga la,佢投訴d咩都冇用

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我無咁成功做到

ToBy GiNNy VinCent

男爵府

回覆 vet 的帖子

大宅

引用:有些人只可在服務員面前惡!我在銀行和數碼

原帖由 vet 於 13-01-08 發表
有些人只可在服務員面前惡!我在銀行和數碼通親眼見過,少少事大吵大鬧,説話無條理冇point.一聽 ...
我見過有個身光頸靚廿幾歲仔喺123嘈個網絡慢,話要回水,但係佢又簽咗約攞咗部iphone。嘈到報警話:“有賊偷我嘢呀!“。警察好緊張咁跑到嚟現場,唔知係咪當日警察心情麻麻定個男仔衰樣衰,警察拉咗個男仔走,個男仔俾人拉走嗰陣仲一路大叫搶錢

大宅

而家D人工作壓力大又搵唔夠食,未將D脾氣送俾D Sales Law!發下窮惡都好呀!俾少少錢就要求多多,以前做Sales都遇過好多神經質嘅人,好慘!

男爵府

samanyan 發表於 13-1-8 19:39
我見過有個身光頸靚廿幾歲仔喺123嘈個網絡慢,話要回水,但係佢又簽咗約攞咗部iphone。嘈到報警話:“有賊 ...

有病唔睇醫生就係哩啲喇

用戶要求終止服務

samanyan 發表於 13-1-8 19:39
我見過有個身光頸靚廿幾歲仔喺123嘈個網絡慢,話要回水,但係佢又簽咗約攞咗部iphone。嘈到報警話:“有賊 ...

你意思係個男仔(客人)報警?

伯爵府

同意!大家都系人 著左制服就好似攞正牌比人鬧甘 有時真系好難頂

首頁
12345...6

尾頁

跳至