自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:服務性行業真係越嚟越難做...

依家最怕去cwb同tst,勁多大6人

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

子爵府

引用:係呀~我都覺 有D真係好Q煩,但有D又好搞笑

原帖由 月餅 於 13-01-09 發表
係呀~我都覺
有D真係好Q煩,但有D又好搞笑,我做緊賣衫個時,有D人又要扮有米,又要威又要戴頭盔 ...
好同意
你點對人 人地咪點對你件貨
我對待啲賤客件貨粗暴好多

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

唉〜 我地做客人有時都好受氣!太多哩啲衰客,令 sales 覺得全世界都係 「R 人」!我同老公都唔鐘意R嘢,但〜 好多時行街入到啲 shop!sales 們對住一堆R人,對新行入去果啲都一視同仁!唉〜

伯爵府

叻叻勳章 畀面勳章

大宅

引用:唉〜+我地做客人有時都好受氣!太多哩啲衰

原帖由 baby_chu 於 13-01-09 發表
唉〜 我地做客人有時都好受氣!太多哩啲衰客,令 sales 覺得全世界都係 「R 人」!我同老公都唔鐘意R嘢,但 ...
agree! 有 d sales都好哀:;pppp: 一聽到你唔講普通話就串串貢 勁pk:;pppp:

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由+月餅+於+13-01-09+發表係呀~

原帖由 june25 於 13-01-09 發表
好同意
你點對人 人地咪點對你件貨
我對待啲賤客件貨粗暴好多
點殘暴法
大家交流下好喎

珍珠宮

回覆:samanyan 的帖子

子爵府

引用:Quote:原帖由+june25+於+13-01-09+發表好同

原帖由 月餅 於 13-01-09 發表
點殘暴法
大家交流下好喎
揀件至殘至樣衰過佢 用力扔
俾個開過/肉酸膠袋過佢
找錢找啲樣樣衰衰巢咪炆雞既
我好賤架

being2011    發表於 13-1-9 13:52

公爵府

samanyan 發表於 13-1-8 19:39
我見過有個身光頸靚廿幾歲仔喺123嘈個網絡慢,話要回水,但係佢又簽咗約攞咗部iphone。嘈到報警話:“有賊 ...
條o靚仔肯定比人告報假案,佢以為當時自己上緊網,亂up都得!

公爵府

劉華果句「今時今日」改變左整個香港服務業既核心價值!真係威力強勁!

大宅

但有時見sale對香港人的態度一般,可能令果部份人不滿。

禁止訪問

水晶宮

其實有時都明點解D人情願SERVE自由行...人地都係又煩又嘈架啦...起碼一次買多D...根住都走咯..
我之前聽過SALES講...D香港客...買少少特價野都驗C咁驗...根住又會返黎換貨...
同埋真係好鍾意講..有咩叫你經理出黎同...而家仲加多樣...影低你...CALL生果東方........:;pppp:

男爵府

好媽媽勳章

我以前係做賣化妝品既sales,坦白講句成間舖頭都唔鐘意做香港客架,買果1-2件野又黑面又問長問短玩成粒鐘咁濟,大陸客雖然係成日r野,不斷叫你打折,但佢地張單真係可以上到好大!!

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

行行都搵食艱難

大宅

引用:係呀!D客一唔滿意就投訴,好慘㗎

原帖由 idato 於 13-01-08 發表
係呀!D客一唔滿意就投訴,好慘㗎

複式洋房

大陸

侯爵府

2024勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

而家d人真係好惡,郁d就投訴,報警,消委會,報紙雜誌等等.....

伯爵府

我依家對服務性行業既 sales, 好反感 wor.
我覺得佢地只係想做內地旅客生意, 唔想做我呢 d 本地客生意!!!! 尤其係 Sogo!!!
自問我同老公都係荷包爽之人, 但依家 d sales 真係想不勞而獲既態度. 對產品不認識. 唔想聽客人講野. 對客人不禮貌.

e.g.我去 Sogo 男士層某店買西褲, 改完貨取貨時係個後生仔 serve 我. 我見佢想包條褲, 叫佢唔使, 點知佢聽唔清楚, 另轉頭好嫌煩問我咩話 我個心好勞氣啦. 想少 d 包裝都要俾你凶我. 你鐘意包就包啦.

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 我的育兒心得勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:samanyan 的帖子

首頁

尾頁

跳至