論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

7 pm 返到屋企,幫阿仔沖涼,沖完先發現無毛巾。呢樣算係我疏忽,今日漏o左 check

拿拿聲搞掂阿仔我去落鹽落煲湯度。一開蓋,節瓜章魚湯,得章魚 & 豬肉,成煲o野都無o野係綠色

想打開細飯煲整粥仔開飯俾阿仔。點解今晚o的粥仲未得???問工人佢話:’係呀,煲o左 2 hrs 啦,唔知點解~’。佢仲要好平靜o既語氣,好似煲 2 hrs 係正常咁!已經深知不妙,煲o左 2 hrs?!?!?!我一開爭o的激到暈低,入面無米!!!!!!!!!!!!!!!!! 得o的南瓜 & 豬肉 & 剩番好少好少水o係度滾下滾下,再遲 10 mins 應該會農晒 我仔 14m,食 solids 食o左 8 mths,工人 regularly 煲粥仔都一定煲o左 7 mths,平時佢負責洗米 + 落送落細飯煲 + 按掣,我親手剁爛o的瓜菜 & 肉。我真係十萬個唔明點解今日會 ’唔記得’ 落米

環顧親戚朋友我工人都一定係 above average,平時做o野多數時間都 make sense 亦會主動做 extra o野,但耐唔耐總有幾日會突然跳o左線 short o左咁!!今日一日三單真嘔血!

禁止訪問

版主 的帖子

侯爵府

回覆:zitzai 的帖子

我係你 我今日都會爆佢

大宅

回覆:vici 的帖子

一日三單又真係多咗啲,仲要平時做開,真係唔明點解佢地會咁

水晶宮

如果平時係ok,間中跳線,你可以觀察下有無特定pattern。

珍珠宮

不落米

大宅

有懷疑都唔會去睇下個飯煲?

別墅

睛靈勳章

回覆:7pm返到屋企,阿仔沖涼無毛巾,節瓜湯走節瓜,粥仔無米

係咪俾仔飛,玩SMS 玩到跳線,呢兩日check 密啲!

複式洋房

回覆 zitzai 的帖子

做開冇理由咁,好似玩野咁喎!

大宅

回覆:7pm返到屋企,阿仔沖涼無毛巾,節瓜湯走節瓜,粥仔無米

又一唔帶腦番工

珍珠宮

育兒性格勳章 睛靈勳章

民房

做開冇理由咁,好似玩野咁喎! X2

伯爵府

樓主工人我唔講啦, 個個工人都一樣衰

不過我想提下樓主, 你係咪直接將d肉放米上一齊煲飯??

因我仔2歲, 又係咁樣食飯仔食咗一年有多, 呢排又咳又病足幾個月睇咗n次西醫都唔好, 最後去咗睇中醫, 個醫師話肉同飯一齊煲好寒定唔知咩, 食得多小朋友好容易病同咳手尾長, 叫我分開蒸肉餅去撈飯, 唔好放埋一齊煮喎 !!!

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

如果當姐姐唔係故意既話; 佢冇可能會咁大意, 你試下問下佢發生乜野事? 係咪屋企有事? 試下多d關心佢, 姐姐都算係家中一份子, 佢開心時我地都開心!!

大宅

佢已經學壞咗無得救。我舊姐姐都係,頭半年超好,做嘢自動波,湊b家務煮飯樣樣皆能,之後俾佢放下星期日就越來越差,到後來做錯唔認不聽指示學是非,我炳佢就扮可憐搬個神出嚟發誓,後來炒咗舒服晒。

男爵府

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

對住呢d工人, 做僱主身心疲累以致間歇性失憶, 例如出糧開票唔記得簽名之類

大宅

must something happened to her

子爵府

回覆 zitzai 的帖子

如果姐姐平時OK, 只係今日先跳線, 就算啦!!! 免得動氣.
我屋企呢件間唔中都會跳線, 睇在佢對阿囡好好, 我都算數了. 我家姐姐, 由初初呢到, 每日都新鮮之外, 現在總算正常左好多... 面口好好多, 我越來越滿意佢.

大宅

我工人第一張約0k,續約后半年后忽然每日做的工作會唔記得,做錯野,3星期左右話好掛住家人,又喊又七情上面,要辭職即刻返去,越快越好,又話已經掛到失眠左好耐,曰頭真係做唔野,我即同佢斷約俾機票佢走,但佢無上機,揾左份住中環,雙職父母,湊11歲女仔的工(我份要湊BB,照顧病人,同有老人家-,住所偏遠)

首頁

尾頁

跳至