夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

洋房

C6 d 朋友撹去幾日的旅行,一家大細,都有二十人的,同佢d朋友都識,但吾啱傾,say hi say bye,但冇吾妥的,吾想對幾日,吾係好想去,吾去好嗎 ?比吾比佢自己去呢?佢就好想去!

水晶宮

引用:C6+d+朋友撹去幾日的旅行,一家大細,都有

原帖由 隨心心 於 13-01-09 發表
C6 d 朋友撹去幾日的旅行,一家大細,都有二十人的,同佢d朋友都識,但吾啱傾,say hi say bye,但冇吾妥的 ...
如果老公表現得好想去,我會去。或者同佢d朋友相處多幾日,大家了解多,或會改觀,啱傾呢?

天空之城, 快樂之地

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

回覆:C6朋友攪旅行,比d意見?

我會俾佢自己去。幾日對住啲唔熟嘅人,要同佢哋找話提及融入去都幾辛苦。

主 賜 平 安

男爵府

BK Milk勳章

咪當參加旅行團,有啲唔識嘅團友

Bling11    發表於 13-1-9 09:29

大宅

去!同老公多些common friend,建立好關係,同老公話題都多些lagood chance!

伯爵府

我都會去呀. 人夾人緣, 唔夾咪自己同仔女玩囉

琥珀宮

引用:C6+d+朋友撹去幾日的旅行,一家大細,都有

原帖由 隨心心 於 13-01-09 發表
C6 d 朋友撹去幾日的旅行,一家大細,都有二十人的,同佢d朋友都識,但吾啱傾,say hi say bye,但冇吾妥的 ...
如果只係唔啱傾,又唔係惹你討厭既,只係幾日就一齊去啦!攪得一齊去旅行,你老公應該同佢地好fd,做老婆應多融入佢地世界,唔好整到自己孤獨村咁,同老公enjoy the trip啦!

男爵府

我會同老公一齊去, 趁機會認識佢啲朋友, 話唔定認識多左佢地會變埋你朋友呢, 又可以增加同老公共同話題; 如真係唔啱傾, 咪好似樓上有個JM話當自己參加左旅行團, 嗰啲係唔識嘅團友囉.

男爵府

比我會去,當陪老公囉,佢d朋友如果啱傾啱玩就仲好,如果唔啱傾嘅,就當普通旅行團圑友囉

水晶宮

789bebeeeee 發表於 13-1-9 08:56
去!同老公多些common friend,建立好關係,同老公話題都多些lagood chance!

...

同意呀.

同老公屋企人, 朋友, 同事建立好關係, 對維持/增進夫婦感情有好大影響.

老公會好開心, 老婆可以容入佢另一半生活世界(屋企人, 朋友, 同事), 唔需要因為呢d事煩惱. 大家感情就自然好啦.

shandie    發表於 13-1-9 10:59
天空之城, 快樂之地

男爵府

我都一定會去, 心唔喜歡一件事, 有咁嘅機會why not......總好過我老公,佢個朋友成日叫佢自己同佢哋去外地 (雖然到而家只試過一次), 跟本唔會有我份。我老公如果真係開聲好想去,我可以點?唔通唔比?? 如果佢自己同佢哋去,又唔知會做咩事....所以你當參加旅行團又好, 當有個機會認識多D佢D朋友都好, 一定要去!

子爵府

我都會去
成20人, 總有1-2個係比較傾得埋嘅~ 就算真係唔啱傾, 可以聽下人哋傾乜都ok丫~
再者自己又有小朋友, 分分鐘冇時間同人傾計添啦, 有乜所謂, 老公想去點解唔同佢一齊去喎, 好似樓上有jm咁講, 最worse咪當自己去旅行團囉, 我不知几想可以一家人去旅行(仔女太細), 等緊呢一日~~~~~~

教 養 孩 童 , 使 他 走 當 行 的 道 , 就 是 到 老 他 也 不 偏 離 。 (箴22:6)
Train up a child in the way he should go: and when he is old, he will not depart from it. (Proverbs 22:6)

子爵府

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你唔去,得你老公一個人去,佢望住人d一家大細玩幾冇癮,掉返轉角色,你會開心嗎?

別墅

如果無特別唔妥嘅人, 一定會去, 當陪老公, 小朋友又可以同多d唔同嘅小朋友玩, 樓上jm 講得, 咪當參加旅行團囉! 換轉係我嘅朋友攪旅行, 如果c6唔去我都會唔開心!
因為愛...所以等待...

珍珠宮

當去散下心,幾日無所謂嘅:;pppp:

複式洋房

一定去、今次你比佢自己去,而佢又玩得開心、以後有無你都已经無乜所謂,咁樣好蝕章、唔制!

融入下、都無壞啫!

複式洋房

一定要去,難得c6肯叫埋你。等佢習慣去邊都預你,唔係佢習慣咗自己一個出去玩就幣啦

男爵府

依家叫你都吾去,下次佢吾叫你又話hurt

別墅

洋房

多謝各位意見,佢班朋友我都識左有十年了,但就係吾岩傾,融入吾到,平時聚會,我好有局外人感覚,但都係幾個鐘,但去玩幾日喎!不過,我真係吾想佢自己去玩,留低我同仔仔!

首頁

尾頁

跳至