在職全職

跳至

首頁

尾頁

子爵府

Re: 靚靚40 -- 草樣姊妹 -- 開心大家庭 part 10

因為我叫阿亨利替我預備那兩個精美的盒子,所以佢預早知道我地的計謀;佢今早問我尋晚有冇笑爆咀?!

侯爵府

Re: 靚靚40 -- 草樣姊妹 -- 開心大家庭 part 10

係笑爆腸呀
計有MOU下度抽搐既ST
標眼淚既每一個人
仲有頂住度門既骨骨
可能傳菜亞叔係門口偷聽
水啦,5知間房有冇[size=xx-small]閉路電視既呢

子爵府

更正啟示: St每一次都是笑到貼埋牆、一面笑、一面用紙巾抹眼淚;至於笑到MOU下度抽搐既,相信是另有其人;係邊個?請自已報上名來!

子爵府

MOU下度抽搐 + 攤係"鄧"度初個肚同胃 + 個口一路合唔埋 嗰個傻婆- 到!

我係一個都幾八卦嘅人, believe in 因果, 風水命理。有果必有因 。

侯爵府

forty+ 寫道:
MOU下度抽搐 + 攤係"鄧"度初個肚同胃 + 個口一路合唔埋 嗰個傻婆- 到!

別墅

哇, 有上黎2日就搬左新屋啦

睇見你地d相同埋笑話, 真係可惜果晚冇黎, 過埋7月, 我就可以join啦

不過我果日都sick leave休息下遠離小人, 同女女食完早餐再同仔仔玩下, 下午同女女返學後同朋友去左行香工, 買左好多平靚衫衫, 然後接女放學入沙田又tea完行下, 再會女女2歲班老師買衫比女女, 跟住返ok休息下先同個fd去玩瑜伽, 仲忙過返工

別墅

QQ,

有時真係冇D小心乎, 真係咩衰人都有 你睇下點應付佢啦

伯有對眼睇下e生點講啦, 但e+咁倡明, 做手術都好小事姐, 5使擔心住

別墅

係msn我收到2個人add我, 我ok左啦

子爵府

喂!有冇人今晚睇世界杯呀??我睇緊,而家break,計劃今晚睇哂兩場,聽朝5駛通輯我!

子爵府

我學下QQ先,喂有冇人呀?人呢? 仲有半場法國對巴西大戰要睇!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

DEARALL:

骨模令呀![quote]
yammyma 寫道:
@isonMa ,
至好笑係我地預備晒蛋糕,就叫betty去補妝映相,佢入一入廁所出黎,嚇c晒我地呀,幾重手呀佢. >>>>咪咪:咁你知吾知我點解會落咁重手呀!

三大原因如下:-

一.)我架第六感話過我豬你地知我鐘意pink,會係咁咦比我小許心意同身意送的粉紅架存野冧下我開心...嘩!真係前路茫然呀!竟然吾係粉紅,係紫紅 :tongue: :tongue: 簡直嚇到傻左哇! 不過心中果句,真係又同我隻唇膏幾屎襯架者..

二.)因為見到秀秀係對面沖緊入去,諗住同佢玩競賽於是係呢邊沖,入左去後覺得吾好意思蝦新人,所以咪雞咁腳塗雅咀囉!

三.)吾知係咪有人特登較暗燈光呢!硬係覺得裡面黑魔魔,茶左同未茶都好似吾多覺,所以咪越茶越多同越激囉!

紫紅色架鼻涕 :tongue:
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

forty+ 寫道:
>>>>>仲有禾都係,簡直隻左手好似中左風咁大幾分鐘都吾識郁,跟住mon喎樹雙手爬住張table個胃反晒轉咁笑到硬晒!

鼻涕 :tongue:
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dear咪咪&all:

送比大家好靚架wallpaper..

clickhere

一路睇緊相架涕涕
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

dearall:

上星期三,條偉哥問我做乜二個星期都吾同老爸嘆茶,我同佢講,一吾係曬到隻狗咁,一吾係落狗屎,曬時斑同紋多幾條,落雨時就擔心上落斜路時我同老爸二老碌到趴街,轉車返家途中每次都出晒洋相,就黎落車先訓到流晒口水,攪到頭都痛,一番屋企乜都吾做訓覺為上著..

佢竟然好認真咁教我,你好似人力車咁楂架輪椅咪得囉!

上星期四晚飯時間,五仔同阿女問,爸媽:又係星期六,有乜好節目,登登登登,答案就係同公公飲茶,二個即刻話,飲西茶得吾得呀!吾得因為公公要食差燒包同山竹牛肉...咁樣媽咪你自己去啦!我地吾去啦!
吾得,公公已經次次問做乜吾見你地二個ai..

條偉哥爆句:無一幸免,全家出動,即刻無晒聲,努力扒飯..

上星期五:條偉哥親手煲左的好掂同好靚架條記老火靚湯....蓮藕豬骨章魚,佢果真有心,搵左個玻璃樽,又話裝得小,搵個膠樽,又話有膠味,結果搵左個大水壺,初頭話裝得吾多,後來裝下裝下又話有二,三碗喎! 

尋日:老爸一見條偉哥,竟然蛋左句,嘩!好耐無見係啦!都幾掛實你呀!

好熱,全程由條偉哥楂佢架人力輪椅...仲邊行邊教我,比佢攪笑到爆肚呀!

係茶樓一坐底,即刻倒湯,仲話過老爸知係佢阿女我煲架,好味嗎????老爸飲完又添,添完又飲,好暢順好開心,跟住仲爆笑,問老爸硬野無牙食,叫大妹整條靚魚你食妳吾好呀!然後話的湯正,咁下次你想飲乜野湯呀!老爸答,下次都飲呢味湯...
全程同條偉哥潮州音樂,傾番佢地毛衣的野...

難得聚餐,二幕好攪笑,阿女係咁食,係咁叫,條偉哥猛叫,夠啦!一陣坐車嘔死你呀!

老爸笑咪咪咁講:食得咪食囉!

我:好快好攪笑地對住阿女講野黎潤佢,公公偏心唷!
你知吾知我由細到大佢點對我講呀!公公成鬼日對住我話,開工啦!做得就做啦!吾水食咁多,我聽過數以十萬次...

跟住我又諗埋的屎橋整古老爸,老豆:阿女今次如全級考進二十名內,你一於私人醒佢一部七千元架電腦啦!

老爸:咪咪咀陰陰側晒咀咁笑住又係我由細到大果句, [size=large]我無錢...

我:哈哈哈!拎住佢本存摺比佢睇,無人拎過你的錢呀!你睇下幾多個ooooooooooooo....

老爸:好醒目咁,嘩!真係好多喎!扮老花,係咪444.44啊!果真厲害佢的掩眼秘方...

涕涕有個古或攪笑架老爸
NNN

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

嘆完茶,又係人力輪椅時間,返到謢老院,一個忙將餅同蛋糕拆開放落曲奇餅盒內, 一個忙幫老爸換衫...換衫後,老爸話去廁所,咁我話我地走啦喎!,下次再黎過,點知佢大叫,等埋我出黎....

阿仔跟住佢,忽然大叫同大笑話,見到公公拎住支仗個背影行得好慢,但行到要鎖門時忽然一個360度好快地轉身lock門,佢問我同條偉哥,點解佢平時行得咁慢,但呢個動作咁出色同優秀ai..笑到我地趴晒喎度..

條偉哥問我做乜咁心急,吾等埋老爸出黎就想走,我話過佢知,記吾記得我有一次好夜返,果次我咪就係咁被佢整古呀!佢又係叫我等佢出黎峴好走,點知佢mon左成粒鐘呀!

條偉哥話,咁你正華又吾早的講,我走先嘛!點知老爸今次吾知係咪聽到我地的對話呢???好快咁出黎,阿仔又講,媽,公公去完廁所出黎架動作會吾會係同正華架360度轉身動作反方向重演呀!我都未答,五仔又睇到笑到趴喎樹,真衰呀!

老爸出黎,我地咪即刻問佢,有乜事呀!

老爸施施然,坐低跟住講,無野啦!你地小心啦!睇路啦!

我地四個,你眼望我眼,我眼望佢眼,一齊say bye!同步出房...

涕涕有個爛玩架老爸 :tongue: :tongue: :tongue:
NNN

大宅

骨骨,

你就考啦,有得睇,我地就無呀,睇完sex city就豬豬lu.
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

大宅

betty,

我相信擒日世伯一定考開心,見到你地呢個愛生事家庭,有排回味d趣事.

[size=xx-small]擒晚有無用啫! 開心嗎 ?

:tongue:
[img align=left]http://www.dchome.net/emote/icon/548.gif[/img]

子爵府

Good morning!!

咪咪:唉! 尋晚巴西踢得好差呀!激c我啦! 枉我地今朝成5點先至訓;實在太失準!太失望啦!
早知淨係睇頭場英格蘭對葡萄牙就算啦。

大宅

我66一起身即刻上網,知巴西輸左,話知我喺廁所,都衝左入黎同我講,可想而知佢幾失望.

子爵府

唉!佢地踢得好差,直情狂失準,法國打得很好,施丹尤其落力,相反巴西的前鋒、後防都是一盆散沙,只得中場球員努力的跑、冇默契、冇策略!激水!!! 5睇就罷!

首頁

尾頁

跳至