跳至

首頁

尾頁

民房

各位媽咪,你們的BB懂行未?

我BB只懂企和扶著行,有無方法令他快點學懂行路! :-(

公爵府

好媽媽勳章

Re: 各位媽咪,你們的BB懂行未?

慢慢來al∼∼∼
佢會自己慢慢學識..
同比d鼓勵佢ar∼∼
佢可能冇信心...lei..

雖則我個囡囡十個半月識行....
不過相反我成日都擔心佢...

大宅

陶陶識行了,帶佢去街,好辛苦,好似看牛。

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

me too, 佢有佢行唔理你,又唔使拖
TwoTwo 寫道:
陶陶識行了,帶佢去街,好辛苦,好似看牛。

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

你帶多啲佢同其他小朋友一齊玩,你囝囝見其他小朋友都走來走去,佢見到其他小朋友玩得咁開心佢就會跟住家啦,我囝囝都係咁樣咖咋
colwin 寫道:
我BB只懂企和扶著行,有無方法令他快點學懂行路! :-(

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我囡囡o岩o岩敢放手行, 一行仲行得好快, 唔駛擔心架

子爵府

我婷婷仲未識行呀 單手拖佢, 佢仲完全唔郁添...不過每個小朋友發展都唔同, 唔洗擔心嘅

珍珠宮

曦曦而家通屋自己行了,但仍然都仲會爬.

試下同佢玩cuddle.初時曦曦都只係放膽行幾步:3,5,7步.但我同佢玩完cuddle後(即佢可以係某處行埋我到後,我就同佢擁抱&講cuddle),佢就放膽行遠左.每次我同佢cuddle時,佢都好開心的.

複式洋房

童童佢都算識行, 但唔太有信心, 都係5步以內啦. 但我知道佢應該好快可以handle到的.......
Anson & Anise

複式洋房

Isaac can walk now but he may fall down when walking fast / turning fast.

子爵府

啟楠佢都識了,不過佢行得唔係好穩,仲係好以醉酒佬咁,不過已係一個好大既進步,可能我之前成日拖住佢行,行得多佢就夠膽放手

大宅

我的囡囡(5月12日)只係扶住企同埋行, 放手就暫時都未得.

複式洋房

My son knows how to walk on this 1 year birthday (May 20)(can walk alone for over 10 steps)...now can walk very smooth and learning to run.

Firstly, he use the learning walker (豬仔車, 有handle), and I personally think it really helps a lot.

洋房

我阿囡依家已經周屋行, 我行去邊佢都跟到實

最初拖住行, 行下行下就可以放手行ga啦

大宅

11個月1星期自己突然識行幾步,冇理佢,由佢鐘意行就行(我唔想佢識行唔再爬 ),e+行左2個月.
好穩+幾快

禁止訪問

子爵府

識行啦, 成日周屋行,最鍾意行樓梯 :lol:

複式洋房

我個仔都係5月12日出世.都係扶住企同埋行, 放手就都未得.

大宅

沙沙:

又係我,我對孖女好懶唔肯行,09-05-2005.出生早產一個月.

水晶宮

呢個星期, 囡囡開始自己行喇

首頁

尾頁

跳至