母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

奶袋一問?????

琴日係玩具反斗城見到有2種奶袋,
1.playtex(好似唔係咁串,不過就類咁串)
2.my frist year,我係第一次見到,好似嘉寶甘用zipe,重有個邊用扶手
有冇人用過,邊隻會好d????
希望咁多位靚ma俾d意見
多謝!!!!

禁止訪問

Re: 奶袋一問?????

大宅

好似$8x,我記得唔係咁清楚,我可以今日放工去see see

大宅

1.playtex >>> $6X.X (一卷 80pcs) 冇zip
2.my frist year >>> $59.X (25pcs)有zip

我買左Playtex, 因為底用d, 但就要自己買食物夾

3.315kg

大宅

playtex is easy to use???????
my frist year 会唔會容易用d
我驚playtex夾得唔實會溜。。

同埋邊隻會慳 位d,因我會放平在冰格內

大宅

我諗Playtex會慳位d, 我見佢個盒係放個奶袋入個奶樽度用架, 所以長d窄身d架 my frist year好似好貴咁好"side"咁, 成$2.5一個 邊個好用我就唔知, 因為我都未生 :mrgreen:
3.315kg

大宅

我昨日買左PLAYTEX,不過唔識用呀.請問係要買乜野食物夾去夾住呀?如果平放係FRIDGE會唔會好易漏?

別墅

teresa1208 寫道:
琴日係玩具反斗城見到有2種奶袋,
1.playtex(好似唔係咁串,不過就類咁串)
2.my frist year,我係第一次見到,好似嘉寶甘用zipe,重有個邊用扶手
有冇人用過,邊隻會好d????
希望咁多位靚ma俾d意見
多謝!!!!

我用過my frist year, 覺得好過garber, 儲奶後可以企得好穩, garber 唔得
playtex - 未用過

大宅

去左玩具反斗城,但搵唔到my first year呀!!!!唔知邊間玩具反斗城有呀 ?

男爵府

aquarius721 寫道:
我昨日買左PLAYTEX,不過唔識用呀.請問係要買乜野食物夾去夾住呀?如果平放係FRIDGE會唔會好易漏?

奶袋放企著是最安全的!

我一直用Avent 儲奶袋,非常簡單方便。
在實惠買食物夾,$12.9 for 24個夾。
將已裝了媽媽奶的奶袋用夾扣好,放在家居用的大杯中(讓奶袋站企),一并放入冰箱。冰了後便如砌磚般儲存在冰箱內。

[size=large]儲奶是非常便利的事,努力啊!!

Hayes mama
Hayes had been breastfeeding for almost 3 years, then naturally weaned by himself!

Wish Hayes with Love, Peace & Joy!!

大宅

我都想企直放,但係好side位,我屋企個冰格已經俾62,99放左好多野,我都要左放右放先得,所以米要放平之後全埋一邊

等待驗證會員

咁你記得要雪都變晒冰先好打橫嚟擺,因為我都係要打橫嚟擺。
我都想企直放,但係好side位,我屋企個冰格已經俾62,99放左好多野,我都要左放右放先得,所以米要放平之後全埋一邊

大宅

我頭先買左my first year 隻milk bay.
今晚可以試下 O 唔ok 先
i buy in causeway bay 反斗域

bigbigbobby

我係先係冰格放平等佢結冰,之後先企直佢,

我亦發現我用緊依盒嘉寶milk bag,條zipe 會爛,我已經side 左4個袋o拉 :-( :-(

禁止訪問

別墅

cindybaby 寫道:
去左玩具反斗城,但搵唔到my first year呀!!!!唔知邊間玩具反斗城有呀 ?

the one in causeway bay :)

男爵府

子爵府

thanks!

等待驗證會員

我都鄧你好肉赤啊!

我亦發現我用緊依盒嘉寶milk bag,條zipe 會爛,我已經side 左4個袋o拉 :-( :-(

大宅

唉........冇辦法,d奶又用唔返

複式洋房

我都想買Playtex奶袋,可否告知那裡可買。效果好嗎? 有

無Zip呀? Thanks!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊