自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無人用過莊X雷X "煙霶殺蟲劑" 我用了第二日螞蟻出來同我SAY HELLO, 我打電話問莊X公司, 佢地竟然這樣答....

我是住村屋, 最近屋內好多螞蟻, 去藥房購買煙霧殺蟲劑, 藥房老板説"雷x" 寫住可殺螞蟻, 我家是1100呎, 我買了6個, 已超過盒上説明書每個for 300呎, 炸完第二日D螞蟻出來同我Say Hello , 行來行去, 我打電話問"莊x", 佢地話D 螞蟻走入了D洞入面未唔死囖, D煙走唔倒入去嗎, 其他D螞蟻走了出來, 你都見到佢地死晒啦, 其實有用格,

廢話, 走出來 D螞蟻我囝攞隻手指都摔死啦,

佢仲問我這樣回答滿唔滿意

子爵府

好媽媽勳章 環保接龍勳章

Re: 有無人用過莊X雷X "煙霶殺蟲劑" 我用了第二日螞蟻出來同我SAY HELLO,

咁即係隻野唔掂! :evil:

水晶宮

Re: 有無人用過莊X雷X "煙霶殺蟲劑" 我用了第二日螞蟻出來同我SAY HELLO,

妳應答"唔滿意"

622 寫道:
我是住村屋, 最近屋內好多螞蟻, 去藥房購買煙霧殺蟲劑, 藥房老板説"雷x" 寫住可殺螞蟻, 我家是1100呎, 我買了6個, 已超過盒上説明書每個for 300呎, 炸完第二日D螞蟻出來同我Say Hello , 行來行去, 我打電話問"莊x", 佢地話D 螞蟻走入了D洞入面未唔死囖, D煙走唔倒入去嗎, 其他D螞蟻走了出來, 你都見到佢地死晒啦, 其實有用格,

廢話, 走出來 D螞蟻我囝攞隻手指都摔死啦,

佢仲問我這樣回答滿唔滿意
自由太多會令世人失去平衡

別墅

我問番佢你話我會唔會滿唔滿意呀, 佢話咁都無辦法, 佢已經解釋好多次D煙入唔到D螞蟻窩內, 仲叫我找滅蟲公司

侯爵府

其實你要滅蟻好簡單咋... 唔洗side 咁多錢去哩啲咩煙霧咖... 只要買啲蟻藥番哩... 放係啲蟻路到.... 啲蟻自然會搬番個蟻洞到... 第二日啲蟻就唔見哂啦.. 我屋企之前都勁多咖... 用完到而家成兩個月... 都冇再有啦.... 啲蟻藥係雀仔街有得賣... 唔洗用好多... $4/支...細細支... 買一兩支夠哂咖啦...

男爵府

我自己都有個秘方...d蟻必定c梗架....

你觀察下d蟻窩的出入口..用小小肥皂封左佢個出入口..
必定 ...我細個時屋企有幾個黑蟻窩都係用呢個方法攪掂

水晶宮

好媽媽勳章

Re: 有無人用過莊X雷X "煙

我用$10三包果d螞蟻粉,雖然剩係廚房,但一晚已經唔見晒佢地.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

別墅

patpat234 寫道:
我用$10三包果d螞蟻粉,雖然剩係廚房,但一晚已經唔見晒佢地.

Thanks 各位

patpat234 ,

請問是在那地方有得賣呀, Thanks!

洋房

去藥房購買殺他死螞蟻藥(綠色盒裝), 之後放係地下, 等螞蟻食, 唔好殺死佢, 佢食完之後就會好快死, 好有效架!!!!

水晶宮

好媽媽勳章

622 ,

我係o係灣仔太原街買,我見旺角花園街都有.

果包野叫-簡體字"滅蟻清",銀色包裝,上面有隻藍色o既蟻.
廣東省昆蟲研究所出品.細細包,每包5克.

應該好多地方都有得賣o架,如果你真係搵唔到,你pm地址比我啦,我仲有一包,可以讓比你頂住檔先.
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

別墅

現在真是唔知咩世界.....d人真係離曬譜!!!!點可能咁樣答一個買左你幾百元產品,又唔見效....重要聽佢講d咁野!!!需然隔左咁多層但聽到都真係好鬼'褸'
有冇辨法找到總公司...(美國?德國?)投訴產品外,順便叫佢地train up "o下" d staff.......how to be a good listener

大宅

[quote]
622 寫道:
我是住村屋, 最近屋內好多螞蟻, 去藥房購買煙霧殺蟲劑, 藥房老板説"雷x" 寫住可殺螞蟻, 我家是1100呎, 我買了6個, 已超過盒上説明書每個for 300呎, 炸完第二日D螞蟻出來同我Say Hello , 行來行去, 我打電話問"莊x", 佢地話D 螞蟻走入了D洞入面未唔死
BB保你大  皇帝仔BB

子爵府

其實以前用過d for虱o既煙霧蛋都係好廢,又係好明顯見到o個d就死,但好多位都唔算好入(只係櫃背,牆角),呢d地方完全唔見得有乜效,,,,而且用完真係要全屋清潔,特別有小朋友or寵物添,,,,,,,,
你可以試吓去藥房睇吓有冇蟻筆買,好似粉筆咁樣,你劃喺有蟻地方,d蟻都好快消失.......無記錯約三四蚊一盒,一盒有10支8支.........

首頁

尾頁

跳至