夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 讓唔讓番間房出黎好呢??

我覺得依家只係單方面妳兩公婆係咁諗, 其實不如同62..99傾下啦, 或者傾完出來係佢地都唔想轉呢, 因他們都可能住慣左唔想轉, 如果佢地都話想轉..咁未同佢地轉囉, 妳地或者可以只係住一晚(早d過去..第日夜d走), 其實呢件事就係好簡單既事, 妳地已經唔一齊住了(已少了好多問題), 無謂為左一兩晚既事咁煩到自己..

別墅

換房單case 令我想起以前我嫁了之後, 同老公搬了出去住, 咁我地就同我叔仔換房咁, 我覺得好正常, 不過, 最奇怪的係, 到而家我叔仔又結了婚, 佢兩公婆d 野可以多到搬去我地間房仲不突住, 直頭成個廳都係佢d 野, 反而我同老公以前就唔會咁

大宅

hiuchingmama 寫道:
rubbhappy2, YM116,

我諗呢個場地,都係俾大家係度討論下,發洩下.....唔通一定要寫到d 6299幾衰幾衰先可以上呢版咩????

我唔需要人同情,和議....你亦都唔需要人身攻擊喎....唔0岩睇咪唔好睇囉....

我都係表達意見姐,點樣人身攻擊,你都要consider一下"唔0岩睇咪唔好睇囉"呢句說話
昨日2人行....今後3人行

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

應該讓啦
你又唔係日日o係度訓
比著我∼我一定讓

我明白你係因為認為要老公供樓而唔想屈就o係細房
既然都搬左出去訓啦
點解唔讓
到bb大個∼
可能只有bb一個返女麻女麻爺爺度訓
細個又有乜所謂訓細房丫
而且原本細房都係2個人訓
都唔會細得去邊啦

:mrgreen:

複式洋房

完全同意

揚莉煒媽咪 寫道:
應該讓啦
你又唔係日日o係度訓
比著我∼我一定讓

我明白你係因為認為要老公供樓而唔想屈就o係細房
但你老公都係你老爺奶奶父母丫
既然都搬左出去訓啦
點解唔讓
到bb大個∼
可能只有bb一個返女麻女麻爺爺度訓
細個又有乜所謂訓細房丫
而且原本細房都係2個人訓
都唔會細得去邊啦

:mrgreen:

侯爵府

SkySiu 寫道:

如果你能讓回房間給兩老, 這會是你的美德

agree

洋房

我覺得你好自私. 你 62 99 好不幸.

男爵府

del
唔好意思,之前post錯咗 topic!

珍珠宮

我起初睇妳最開頭果post, 我都幾嬲架!
but後尾睇返, 明白妳既諗法就冇嬲囉~~

umm.... 不過呢, 學其他媽咪話齋, 應該先同6299傾下, 睇下係咪一定要set死訓2晚冇得走, 如果唔係既, 咪返一晚, 早去晚返咁囉, 比如星期六一早返去, 星期日夜晚食埋飯先走, 咁其實同星期五放工後返去, 星期日走, 時間上多唔得幾多, 咁即使住細房一晚, 都應該ok既~~

一係就用bb仲細黎擋, 成日走黎走去會好易病, 咁妳6299咁鍚個孫, 可能可以唔使再去訓呢~~

話妳聽呀, 我未結婚前同老公同埋佢細佬&女友住, 我地住間最細既房, 仲要係露台房, 即係冬冷夏熱到c, 又唔可以開冷氣(因為99會上黎鬧人), 佢d細佬就成日霸住個廳黎訓(唔明點解有房唔訓要訓廳, 日光日白, 搞到我冇地方坐), 仲要得3呎床, 而且因為部電腦係我地房, 所以佢地成日都入黎上網, 打機, 我又要逼住走出廳!

咁我咪又係捱左4年半!! 所以話呢, 呢d野, 睇人架姐~~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

複式洋房

再次多謝一d 真心俾意見既人!!! 有些實際可行的意見我覺得很可取...

開呢個topic,都係想睇下各方0既意見,所以無論鬧我都好,我都無動怒,因為呢d 都係佢地俾我既意見,開得個topic就預左會咁....只係有d 人乜意見都唔比,行過單打兩句,有位就踏兩腳的,我就有點不服....

試諗下,想尋求方法解決問題的人,竟被人叫收聲,無言論自由,只會令發表既人,煩惱的更加煩惱,唔開心的更唔開心....呢d 唔係真心幫人0既行徑....

可能有人覺得在網上,你唔識我,我唔識你,唔係面對面咁,可以唔駛咁客氣,唔駛咁認真.....以往一直好鍾意上BK,但而家,有左戒心.....

所以我唔會再回應呢個topic,而我需要0既意見/解決方法亦已足夠.....

子爵府

好媽媽勳章

梗係要讓番間房比奶奶佢地...其實你一星期都係返去訓兩日...唔緊要啦...bb可以同奶奶佢地一間房...

[url=http://lilypie.com][img]

男爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

只要問心無愧就可以了.
該用戶已被刪除

首頁

尾頁

跳至