自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

黑色牙 & 鬥雞眼

bb下面2隻牙出左3個月都係得丁咁多, 總要係黑色烟 C 牙, 我有用紗巾, 牙刷, 都除唔到, 而家黑到烏卒卒, 好肉酸, 點算呀 ? 各位有咩妙計呀 ? :-(
而家先出上面2隻, 好似總快過下面2隻, 我估她係全期出牙最慢個個...

男爵府

Re: 黑色牙 ?

芷殷 寫道:
bb下面2隻牙出左3個月都係得丁咁多, 總要係黑色烟 C 牙, 我有用紗巾, 牙刷, 都除唔到, 而家黑到烏卒卒, 好肉酸, 點算呀 ? 各位有咩妙計呀 ? :-(
而家先出上面2隻, 好似總快過下面2隻, 我估她係全期出牙最慢個個...

記得我嗎?我個囡都係05年4月bb黎架~~
我個囡宜家都係得4隻牙,但係就無黑,不過都有少少黃,我都有朋友既bb好似芷殷咁,不過佢話有一隻黑就成排慢慢都會變黑埋. :-(
但係都出恆齒就會無事架啦.....
希望幫到你啦~~

洋房

我囡囡都係咁. 請問有無方法會去除黑色 和 有無人知點解會咁既?????

大宅

欣澄媽媽,

我記得你呀, 你囡囡咁靚, 好少見你係0405個處傾計 ?
係醫護個topic處有媽咪話係細菌, 咁好慘呀 ! :-( :-( :-( :-(

子爵府

唔………我有個朋友個女都係咁,本身灰,無啦啦變埋黑,都無晒計,有一日,佢工人比蘋果佢個女食,平時佢係用匙續匙係個蘋果到刮出黎比個女食,個日,個工人切晒落攪拌機,打晒溶,咁一路餵就成碗野變晒"秀"色啦,咁食完喇,到我朋友返屋企發現個女d牙變返灰,好左好多,問返個工人,個日同平時餵女有無咩唔同,佢只係話個蘋果唔同啫,咁我朋友就估係未就係因為"x"化左既蘋果令到d牙仔淺色左,呢個係真人真事,如果係無計可施之下,我覺得可以一試,又無壞既

男爵府

芷殷 寫道:
欣澄媽媽,

我記得你呀, 你囡囡咁靚, 好少見你係0405個處傾計 ?
係醫護個topic處有媽咪話係細菌, 咁好慘呀 ! :-( :-( :-( :-(

多謝先,因為0405個邊d媽咪我又唔熟,見你地平時都自己傾開,我都試過搭咀,但無人應我........所以....... :-(
我記得芷殷細細個係超肥bb,但係宜家見到佢d相又好似瘦左少少喎(不過比起我呢個就仲係好肥),我都估唔到佢會咁遲出牙,咁你有無同芷殷睇過醫生呀?可能醫生有方法令佢d牙變白呢??

大宅

poohpooh1668 ,

唔該晒, 咁我又試下啦 !
而家 bb (應該話小朋友15個月大lor) 一笑, 2隻牙黑到發光, 女仔來架麻, 好慘呀... :-( :-( :-( :-(

大宅

欣澄媽媽,

邊個唔應你 ?
芷殷係細細粒, 不過就有的肉 (可能似我), 都係細碼b呀 !

而家上邊2隻都染左少少黑, 如果係咁染黑, 真係無眼看... :-(

子爵府

eeee,我fd個女歲半喇,都係得5隻牙仔咋,好彩佢笑就咪咀笑唔會見到d牙囉,不過開口食野講野都見到係黑色嫁,我都覺得無陰公呀,佢變返灰我就未見過佢喇,係佢媽打比我同我講既

我啱啱打左比佢,佢話家下係藥才舖買d叫"木刷"既野,返去刷d牙仔,又luck咁d喎,又試下啦,希望幫係大家啦
芷殷 寫道:
poohpooh1668 ,

唔該晒, 咁我又試下啦 !
而家 bb (應該話小朋友15個月大lor) 一笑, 2隻牙黑到發光, 女仔來架麻, 好慘呀... :-( :-( :-( :-(

男爵府

芷殷 寫道:
欣澄媽媽,

邊個唔應你 ?
芷殷係細細粒, 不過就有的肉 (可能似我), 都係細碼b呀 !

而家上邊2隻都染左少少黑, 如果係咁染黑, 真係無眼看... :-(

咁你一定要試下poohpooh1668既方法啦,始終都係女仔嘛..........
我個囡係超細碼,宜家15個月都係得18磅........ :-(

大宅

欣澄媽媽,

咁你囡囡總輕的... 芷殷都有20磅...
算吧啦, 靚囡係細粒的, (我借的e安慰埋自己)

男爵府

芷殷 寫道:
欣澄媽媽,

咁你囡囡總輕的... 芷殷都有20磅...
算吧啦, 靚囡係細粒的, (我借的e安慰埋自己)

無奈............

男爵府

如果我無記錯,芷殷仲要細我個女一日出世添....... :-(

大宅

她係6日出世, 哇, 你好好記性 !
你個女好大眼, 芷殷得條線...

男爵府

hehe~~~
咁我記錯lu,因為我個囡係2號呀,芷殷仲細我個囡4日添.....
眼大有咩用,我個囡個豬鼻好扁架........ :-(

大宅

咁 大家都係扁鼻豬.... :-(

男爵府

芷殷 寫道:
咁 大家都係扁鼻豬.... :-(

但係我又唔覺芷殷扁鼻喎....... ?-(

大宅

換張相俾你看下有幾扁 !
不過個發型都係我幫她剪架, 成個冬菇咁.

男爵府

芷殷 寫道:
換張相俾你看下有幾扁 !
不過個發型都係我幫她剪架, 成個冬菇咁.

我個囡仲扁呀........
不過你都剪得幾好喎,你睇下我剪到..... :-( :-( :-(

大宅

hehe~, 我一早看到你個女發型, 就諗: 你好in wor ! 以為你特登咁剪 ! 型 !

首頁

尾頁

跳至