派對情報

跳至

首頁

尾頁

大宅

一月六日,我為囡囡Genie在Bom City安排了一個生日會。因要read剛出世的囝囝,同去攞蛋糕,好趕!近3點去到已有家長來到,但Bom City 唔比佢哋入去開生日會的地方先!我從來未黎過,問門口個receptionist cafe area 係邊,佢仲話我book 咗3點,3點至入得,結果同佢argue話訂果時話2點半可入去set up ,D家長又已到,佢先比我入!問佢個場係邊度, 帶都唔帶,只是叫我直行, 話入到去就見到!

自己行入去見到個場,係open area,得幾張枱櫈,冇職員招呼。想雪住個蛋糕或問下預先安排咗的東西也要行返出reception問!結果在家長幫手之下,終於set好個場!個open area 連繩都冇圍住,D小朋友同有D家長放低野就出咗去睇野,想開始也難!最荒塘是無端端有個男人入黎坐咗係其中一張sofa! 我上前問佢係邊位小朋友既家長,佢話只是倦入黎坐下,冇留意到我地原來開緊生日會!緊係啦,冇用圍欄不在講,連牌都冇個指示那個cafe area 開囡囡的生日會!若果唔係自費做咗個banner,情況會更壞!可能連D家長都唔知係咪係果度開生日會!等咗一陣都未見其他家長出現,原來佢地在門口等緊,門口沒有指示那天囡囡在那開生日會,職員亦懶理!我比咗$2500租個場,點解一D support 都冇!

終於在其他家長協助出門口帶其他家長入黎後才可正式開始個party! 之前花了好多時間同個manager 安排好party既流程亦白費心機!因個manager在生日會當天冇當值返工,安排好的亦沒有交帶當天的職員!講明會在生日會開始時派個site map 比D家長了解小朋友在生日會玩既games,但又係要我自己出去reception問,仲要話唔比得!又要我解釋同個manager 安排好才肯比!

生日會時間很緊湊。因有2個小時係玩game既, 要在玩game前切蛋糕。一早安排好3:30pm切蛋糕,到3:40pm都未攞蛋糕出來,又要我自己行出reception 問!弄得切完蛋糕都冇時間比D小朋友食埋先玩!之後個guided tour 開始, 職完先問有幾多個小朋友!個bulk purchase package 包咗15個小朋友,之前已同個manager講已有多過15個小朋友join! 佢話到時職員會點人, 但當天職員冇點人就派手帶,弄得有D小朋友因為攞唔到手帶即場喊! 之後個guided tour 正式開始才知道個職員會用中文! 因囡囡讀國際學校,之前安排好個tour 用英文,個導賞既職員亦好驚訝同我講:「唔係吖!我講中文𠺢!」安排極混亂!我妹妹也有參加我囡囡的生日會,佢同我講個職員行得極快,條隊長亦不會等埋佢地,根本聽唔到個介紹!

再者,cafe area 放了一個大電視,原來是用來播其中一個天氣報告員角色的片既!所以亦有唔係開生日會的陌生人入來我地個場看自己小朋友的表現!那天才知Bom City 只是隨便劃了一個平時比家長小朋友休息的地方我們開生日會!

當天才發現原來有另一房間有另一個家庭開緊生日會。訂的時候職員從來沒有跟我提過有間房可以book! 亦沒我提過個場按小時收費!1小時$1000,2小時$1800, 而3小時就$2500! 淨係話若玩2個professions 就可用個場2個小時!3個professions 先可用個場3個小時!我不想D時間咁緊張,結果選了貴成$1500個package! 我想,Bom City 一早知道當天開生日會間房已有人book 咗,又唔想做唔成單生意才隨便間一個地方給我!我有被有欺騙的感覺!

成個生日會用咗成$10,000! 但換來是一個不愉快及受批評的經驗!不過希望最少帶到比D小朋友難忘的一天!

子爵府

BOM City 木棉寶堡的生日會

bim city真係衰呀.無心做好比人,有機會都不選這!

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:BOM City 木棉寶堡的生日會

深表同情樓主。

桐桐2009年1月17日出世2.83kgs.
泳浠2011年3月31日10:01出世2.8kg

大宅

call them to make a complain la! make kids cried!!! bad services!

複式洋房

以後見到 bom city 都要走遠D

子爵府

Open area 係俾家長休息㗎,open to public ga wor! 開生日會係有party room
Ga! 佢哋擺明呃你啦!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

嘈佢叫佢回水!!!

大宅

回覆:yennie 的帖子

我唸佢采我都儍喇,因當天安排失當我臨走都要比多八百幾蚊多咗嗰三個小朋友既錢!一肚氣!

大宅

回覆:i_love_pampers 的帖子

我知道後真的好嬲!仲比我c6話咁都比人呃! 奈何我可以點做呢? 只可上來呻下,希望其他家長唔好上當! 比咁貴同小朋友開生日會仲攪成咁!

大宅

引用:我知道後真的好嬲!仲比我c6話咁都比人呃!+

原帖由 ETHome 於 13-01-31 發表
我知道後真的好嬲!仲比我c6話咁都比人呃! 奈何我可以點做呢? 只可上來呻下,希望其他家長唔好上當! 比咁貴 ...
寫封投討信比佢哋 再cc比周刋

大宅

回覆:sarachk 的帖子

都好播!

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

嘩, $10000......
大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

洋房

哇!要成萬銀咁貴,我舊年同阿仔去黃埔 play XXuse 兩千零蚊服務好好。不過要成兩個月前book場。

大宅

回覆:lian1180 的帖子

係呀,租場$2500;$268一個小朋友x18,$1800到會食物及飲品,$328banner同$500 piñata 加小禮物,仲有幾十蚊自己印生曰邀請咭。洗左成萬蚊換來一肚氣。

首頁

尾頁

跳至