跳至

首頁
45678...10

尾頁

大宅

回覆 1# qwe2132007 的文章

我都好開心認識到你,睇下最後又點,有新消息再話你聽....學校係好重要,不過家庭教育都很重要,我地一齊為孩子未來努力,邊一間都好,大家一齊加油啦...

大宅

原帖由 Carol999 於 09-12-11 00:17 發表

唔知有幾多班k1呢?? 會唔會同班呢??

老師有冇比你一本畢業校刊? 我見有A, B班。大概15人一班, 上下午共4班。

洋房

原帖由 sinary 於 09-12-7 16:54 發表
我細仔都去左上書房in, 且收左佢.(下午班),我都覺得佢個日表演都麻麻, 只一味玩車, 問顏色又答得唔太準. 可能因有家姐在上書房讀,所以收佢, 唔系真一額汗...
我仔仔是 07/11, 所以都是好細.

didimimi,carol999 ...

Hi sinary, lovelybaby3, 好高興仔仔(K1下午) 可以跟你地既小朋友做同學. 我兩個姨甥仔讀緊上午K3, 可能係有推薦原因就順利取錄我仔仔。 sinary, 想問問,你大女係讀緊上午 or 下午? 下午班係點架哩? thx

公爵府

牛年勳章

原帖由 Kpang 於 09-12-11 12:46 發表

老師有冇比你一本畢業校刊? 我見有A, B班。大概15人一班, 上下午共4班。

係喎... 唔記得添... ^^

至於我和我家,我們必定事奉耶和華。(書24:15)

大宅

回覆 5# qwe2132007 的文章

大家好呀,最後我決定放棄上書房,因為剛剛收到最心儀嘅幼稚園收咗我個仔,明天會打電話取消啦,不過好開心係呢度認識大家.

大宅

回覆 105# lovelybaby3 的文章

恭喜呀.

請問你最心儀的學校是那一家啊 ?

大宅

Hi qwe2132007,
我最心儀係聖瑪加利大,不過都係下午班,其實我都覺我好幸運,今年interview真係好痛苦,in咗8間,得上書房同聖瑪加利大收,我好鍾意佢地d老師和校長,interview嘅時候感覺到真係好好和喜歡這間學校嘅理教學理念,你呢,重要咩offer係手,你有無報?可以嘅話,大家分享一下,多謝你,我祝你搵到一間你心儀嘅學校.

大宅

回覆 107# lovelybaby3 的文章

Dear Lovely baby

Thk you.

聖瑪加利大聽說是一間很好的幼稚園,你現在有一間心儀的學校的OFFER在手,心情應該好很多吧.

IN了8間....家長的壓力真的很大啊!

我暫時只INTERVIEW了4間,我和C6已想死.
我還失眠. 原定還可能會多報1,2間,現在可能因太辛苦,最後不一定去INTERVIEW,到時再說.

IN過的學校中,暫時有一間(真光)在等結果,有OFFER的學校中,上書房該是和我的期望比較配合.

BTW, 若沒記錯,真光你也有INTERVIEW吧?
結果還沒有,還有希望啊.大家一起加油.

大宅

Hi qwe2132007,
你好呀,其實我重有真光同蘇浙未有結果,不過今個星期六要交留位費,所以其他我都唔諗啦,我都唔想浪費其他人嘅時間,等待結果實在太難捱,有d人都未有位,如果係waiting嘅重難過,要再多等4-5個月,呢d日子真係唔容易過,我開頭都無報咁多間,但係in咗4間後發現大件事,3間唔收,1間下午班,都唔係我心水,所以未再報囉,其實上書房呢幾年口碑真係幾好,對我來講又近,不過校舍真係細d,我一心都係想報有戶外嘅校舍,所以我依家真係放心哂啦,我個仔重係細仔tim,你重有邊間係手,可傾下,不過你女女入到真光都好喎,一條龍,唔使煩.祝福你.

大宅

回覆 109# lovelybaby3 的文章

Dear Lovelybaby

多謝祝福。我也希望各位媽媽都会找到理想的学校。因為大家都辛苦了。

我還報了培理,結果是収了PM。

BTW,你住別頭架?

別墅

Happy to receive上書房 pm session acceptence letter before X'mas!!

Merry X'mas to all classmates!!

大宅

Congragulations!!

原帖由 little-noon 於 09-12-25 02:43 發表
Happy to receive上書房 pm session acceptence letter before X'mas!!

Merry X'mas to all classmates!!

男爵府

大廚勳章 畀面勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

原帖由 little-noon 於 09-12-25 02:43 發表

恭喜哂

大宅

上書房要交書簿雜费la, 有幾多人決定讀?

大宅

我都想知.
我自己讀的機會都幾大.唔知各位媽媽點呢?

原帖由 Kpang 於 10-4-26 13:52 發表
上書房要交書簿雜费la, 有幾多人決定讀?

複式洋房

d雜費好貴...不過我到會交同比呀仔讀. 6月12日是新生聽資料

複式洋房

我都仲心大心細.又想讀啟思又想讀上書房....你地覺得邊間好d 呢???好煩惱

大宅

係呀! d雜費真係好貴....唔知惦解, 記得我女女幾年前讀聖心都唔5洗比4期, 而且如果我無記錯每次都好似幾佰元(2期)....
唔知係咪多咗d phonics 教材呢?
請問有無mama可以講下貴係邊度呀? (小朋友身上or school XX)

原帖由 GOGIGI 於 10-4-28 00:57 發表
d雜費好貴...不過我到會交同比呀仔讀. 6月12日是新生聽資料

民房

我一心諗住女女係會讀下午k1,係因為佢係雙班主任制,又有外籍老師做班主任,人手比例1:10,一班都係20個小朋友,但真係冇諗過d雜費會咁貴,當我收到張交費通知時都嚇咗一跳,以我所知佢地係行校本課程,唔需要買主題書,係學校自製課程和教材,不過佢個校本設計資料冊+補充練習四期都交成兩千幾,仲貴過小學買書,

大宅

Hi cat ma
你同我的唸法好似,係呢敢你而家唸住店呀?

原帖由 cat媽919 於 10-4-28 22:29 發表
我一心諗住女女係會讀下午k1,係因為佢係雙班主任制,又有外籍老師做班主任,人手比例1:10,一班都係20個小朋友,但真係冇諗過d雜費會咁貴,當我收到張交費通知時都嚇咗一跳,以我所知佢地係行校本課程,唔需要買主題書,係學 ...

首頁
45678...10

尾頁

跳至