潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

有咩好買?? 有咩要注意??

子爵府

回覆:null

beware of pick pockets

大宅

回覆:下星期去巴黎

Sale season. Many shops on sale.

男爵府

買chanel ! 要注意既係買多d

禁止訪問

子爵府

Dun use open tote use messenger bag with zipper for taking metro

別墅

回覆:chichichi999 的帖子

咩都買

侯爵府

引用:beware+of+pick+pockets+

原帖由 JB111111 於 13-01-16 發表
beware of pick pockets
Yes! Try to avoid mtr

大宅

引用:有咩好買??+有咩要注意??

原帖由 chichichi999 於 13-01-16 發表
有咩好買?? 有咩要注意??
我上年6月去Paris前,人人都提醒我小心扒手和搶嘢。所以我出街攬實個袋。雖然週圍冇人咁樣,但我唔鬆懈,因為比人搶嘢就冇人可憐啦! Wish you happy shopping!

大宅

thank you so much

侯爵府

我幾個月前歐遊,由羅馬 玩番上Paris.因為羅馬出治安差,所以開頭真係好小心,但去到paris已經好relax. 我唔覺paris治安真係咁差。去之前問過法國朋友,佢地都話治安ok, unless你十一、二點拎住個Chanel, hermes紙袋搭地鐵or週街行,惹人犯罪。仲有唔好住Montmartre 嗰區hotels, 雖然平D,但比較多有色人種,雜D。(唔係歧視,我法國朋友係咁講)

大宅

引用:Quote:原帖由+JB111111+於+13-01-16+發表be

原帖由 dragon813 於 13-01-16 發表
Yes! Try to avoid mtr
Yup yup... Last time i was having the big chanel and prada paper bags on mtr myself after the crazy shopping... I immediately back to hotel to leave the bags before the second round.... People will look at u, especially u r asian

男爵府

引用:買chanel+!+要注意既係買多d

原帖由 nicolecocola 於 13-01-16 發表
買chanel ! 要注意既係買多d

子爵府

happy shopping

首頁

尾頁

跳至