懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原來work ga,未生之前我已經熟讀" "訓練BB自行入睡之訓練精讀""依個post,由人奶feed on demand 轉三小時一餐,到我餵唔到人奶BB轉食奶粉四個鐘一次,到戒夜奶都好輕易搞掂,直至BB依家就快四個月可以唔洗暗放落床自己可以訓,我真係覺得好神奇!!各位仲要抱住訓同未戒夜奶既jm加油!!

複式洋房

回覆:queenie_320 的帖子

請問邊度可以買呢本書?thx~~

男爵府

陪月勳章

回覆:一直以泥我都唔相信BB可以自己訓

我唔想將岩岩出世仲好需要母愛同擁抱嘅bb咁train囉,寧願辛苦自己,另外迫佢戒夜奶對腦部發育唔好的。

禁止在頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

翡翠宮

回覆:一直以泥我都唔相信BB可以自己訓

我每樣野都無逼bb,亦無用任何方法,都無睇過乜野書,但可能我比較好彩,我bb差幾日先滿月就已經可以一訓訓天光,而且佢由出世以黎都係自己係床仔訓,醒左又自己係床仔度玩手指or玩具,其實我估係習慣,因為我坐月個陣,係媽咪幫我照顧bb,媽咪餵完奶掃左風抱一陣就擺落床仔,佢好快就自己訓著,因為我媽咪照顧我坐月個陣已經鬼死咁忙,而且我個b又唔扭計,我無理由無喇喇要求我媽咪要抱住bb訓,而我亦覺得無咁的需要,所以到我接手我都係跟媽咪咁做,bb到依架都好好湊~~~

男爵府

小manman 發表於 13-1-16 18:54
我每樣野都無逼bb,亦無用任何方法,都無睇過乜野書,但可能我比較好彩,我bb差幾日先滿月就已經可以一訓訓 ...
你真好彩,我出院第一日返家,姑奶又抱又搖,而家bb時時要人抱先瞓覺!

首頁

尾頁

跳至