母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

返工要大陸day trip, 點泵奶?不想放棄人奶

日抖唔泵,係咪會收奶?

大宅

引用:返工要大陸day+trip,+點泵奶?不想放棄人奶

原帖由 kittytyl 於 13-01-16 發表
返工要大陸day trip, 點泵奶?不想放棄人奶

日抖唔泵,係咪會收奶?
完全一啲空閒時間都冇?如果有,你買部unimom可差電果隻泵躲於廁所內泵囉

大宅

引用:Quote:原帖由+kittytyl+於+13-01-16+發表返

原帖由 lsclam20 於 13-01-16 發表
完全一啲空閒時間都冇?如果有,你買部unimom可差電果隻泵躲於廁所內泵囉

...
Unimon 邊度可以買,大約幾錢?

廁所可以,但怕dirty! 同埋可能返工泵得一次!

叧外儲存都係問題,有雪櫃,但帶番屋企係咪用普通冰袋可以?可以keep幾耐?

大宅

引用:Quote:原帖由+lsclam20+於+13-01-16+發表完

原帖由 kittytyl 於 13-01-16 發表
Unimon 邊度可以買,大約幾錢?

廁所可以,但怕dirty! 同埋可能返工泵得一次!
Unimom 我見一田有得賣,仲有其他地方架。可上網查看。呢個泵差左電力水都好ok,雙泵都可以,不過可能你要預長小小時間來做。公司有雪,有冇冰格?睇下你要幾耐先返到屋企架,買個冰袋加啲冰竹土落去囉。我自己公司本身冇雪櫃,我就去買左個fridge to go (本身個袋有冰種圍邊,可保12小時) 再加左4包冰gel及一個細冰種來keep佢可以凍住超12時。當然室外氣溫都好影響。基本上如你公司雪櫃有冰格而回家又唔太耐路程,早上返工你將個FTG 入冰格,到走先拿出來入啲奶落去都應該可以的。

大宅

回覆:kittytyl 的帖子

仲有你預啲泵一般過千,但個泵係可以一直用架嘛。我自己有2套泵,1套在家,另一套長放公司。唔駛每日來來回回

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊