自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:阿女做m記!

做m好過做壞事,起碼你知道佢做緊咩

別墅

引用:做m好過做壞事,起碼你知道佢做緊咩

原帖由 魚仔餅 於 13-01-16 發表
做m好過做壞事,起碼你知道佢做緊咩
都係架 好過佢成日一唔係屈係屋企一唔係就出街使錢

大宅

中學同學十個去做,八個半學壞,唔係食煙、拍拖就係離家出走,小心啲好!

侯爵府

我有個女同學,當年考完會考後去M記做,好快就同個男同事拍拖,又羣埋班新同事食煙飲酒去夜街,成個人變晒!

你女女仲細,好易受人影響,都係小心啲好!

水晶宮

學獨立, 體驗生活.....

你估 M記係...認可教育機構咩, 有老師, 有訓導.....

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:今年15歲+咁啱佢已經同我講過好多次想做兼

原帖由 tracy1507hk 於 13-01-16 發表
今年15歲 咁啱佢已經同我講過好多次想做兼職佢又有同學做緊 今日同學仔陪佢去in點知一in就 ...
講得好,好既學唔壞,幫我向你囡囡講聲加油 當年我父母唔准我做part time, 要就番屋企公司做,我偷偷地去樓下補習社做part time. 唔係為錢,而係工作經驗。

別墅

引用:學獨立,+體驗生活.....你估+M記係...認可教

原帖由 howmuch 於 13-01-16 發表
學獨立, 體驗生活.....

你估 M記係...認可教育機構咩, 有老師, 有訓導..... ...
我覺得依家真係要比佢試下阿女話有個f.6師兄因為keep住做m記先拎到公司既實習機會!

水晶宮

畀面勳章

祝好運!

水晶宮

tracy1507hk 發表於 13-1-16 20:06
我覺得依家真係要比佢試下阿女話有個f.6師兄因為keep住做m記先拎到公司既實習機會!

...

中學畢業學歷, 去爭份 m記, sale 工.............係有dd幫助, 但唔一定要.
大學畢業學歷, 去揾工......就無關係.

男爵府

我唔讚成F4咁快比佢出黎做part time,樓主女兒大使左,係要再教佢點儲錢同用錢,唔係比佢去搵錢,雖然樓主女兒15歲考頭10,不過呢個都只係校內成績

我有朋友讀培x都係修旅遊呢科,但都上唔到香港D大學!因收生唔多,不如比心機讀完個F6先去做part time都唔遲啦

伯爵府

回覆:tracy1507hk 的帖子

小心學壞,不過俾佢早接觸社會都係一個好既學習機會。同佢傾多些計呀

子爵府

讚成俾阿女返M記,我個陣讀書時都有返,學到點樣待人接物,處事成熟啲

男爵府

引用:今年15歲+咁啱佢已經同我講過好多次想做兼

今年15歲 咁啱佢已經同我講過好多次想做兼職佢又有同學做緊 今日同學仔陪佢去in點知一in就 ...
太細個喇,冇必要,现在學業為先,百害而無一利.壞人多啲是.有時間睇多啲書,參加多啲有益既課外活動仲好啦.

水晶宮

回覆:tracy1507hk 的帖子

十個讚

伯爵府

引用:Quote:原帖由+四眼雞丁+於+13-01-16+發表講

好彩我女好憎人食煙(包括c6)希望佢真係生生性性認真做 邊有父母想仔女學壞架

...
我以前都好憎人食煙、亦好鄙視食煙的人!試過有個朋友升中六之後食煙,我嬲到立即走 點知識咗啲壞人之後,自己都有食 我當年暑假就無做m記呢d,係響百貨公司賣化妝品。

別墅

食肆工作真係品流複雜,有時真係睇都睇唔住。你個女越純越乖越多人𥄫實,呢D係麻甩仔心態

禁止訪問

水晶宮

KanrisHung 發表於 13-1-16 20:33
食肆工作真係品流複雜,有時真係睇都睇唔住。你個女越純越乖越多人𥄫實,呢D係麻甩仔心態

...

好同意, 豆腐都要揀d滑口來食....,

男爵府

大宅

早D做part time可以學下責任心

首頁

尾頁

跳至