產前產後

跳至

首頁

尾頁

大宅

十日B,這兩天冇便便,食緊雅培,唔知係咪奶粉唔啱bb呢?超擔心呀!

大宅

回覆:Karpo 的帖子

我覺得係夾人架,如果再冇便便可能要轉

禁止訪問

畀面勳章

回覆:Karpo 的帖子

禁止訪問

畀面勳章

引用:十日B,這兩天冇便便,食緊雅培,唔知係咪

禁止訪問

回覆:邊隻奶粉冇咁燥比初生B

大宅

回覆:邊隻奶粉冇咁燥比初生B?

我個b喺醫院出世時食雪印,原本想轉雅培但係藥房啲人話如果bb有便便同啲便便靚就最好keep住食因為得幾日人仔要轉都起碼大啲先,so far bb日日都有至少2次便便同啲便便都靚,所以我覺得雪印唔錯

男爵府

回覆:邊隻奶粉冇咁燥比初生B

轉奶粉最主要驚bb轉左唔夾, 始終bb 腸胃弱, 你係咪跟醫院食邊隻奶粉? 我bb 跟醫院食美素, 日日都有便便, 3-4 次一日, 雖然美素難買但佢出世食到依家都食得好所以唔敢轉, btw 我每日都會比水bb 飲,每次10-20 ml 唔知關唔關事呢?

大宅

回覆:邊隻奶粉冇咁燥比初生B?

我B有便便但塊臉出粒粒,我袋鼠國呢邊啲健康院叫我轉食Nan HA,仲話某醫院只提供此奶粉,話呢隻易消化。(我呢邊無美素、牛欄同A+賣)。

大宅

2019勳章

我個囡出世時食雅培,但3日先一次便便!好熱氣!之後兩個幾三個月幫佢轉左美素,而家5個月喇!隔日或日日有!但真係要夾B架!我有好多fd都食A+都好好,肥B又有便便!不過真係超難買,美素都難買架喇!仲有朋友食雪印都唔錯!少少意見給你~~

首頁

尾頁

跳至