心聲留言

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

回覆:有時覺得自己是個善於孤獨的人

我都鍾意一個人,鍾意一個人去旅行,一個人行街睇戲,一個人思考

別墅

我都覺,除左兩、三個好朋友外,其他的小學、中學、大學同學gathering,其實話題不外乎工作、置業等,感覺倒嘅係互相比較多過分享/關心。可能自己事業麻麻又不善交際,越來越抗拒出席,而家成日推得就推,寧願同下屋企人食飯

333s    發表於 13-2-9 20:12

子爵府

我也喜歡一個人,讀書時做group project 唔知點咁

珍珠宮

你哋會一個人去餐廰食飯嗎?我就會,但有啲人情願外賣

瑪瑙宮

xp 發表於 13-1-21 00:06

會. 讀書時都自己去戲院睇戲.

禁止訪問

男爵府

我鍾意一個人行街之外, 其實我比鍾較意一班人, 可惜一年到晚一群人的機會好少.
那我其實係唔係應該要學習獨個兒. 不過有時幾個朋友都是在說囝囡經我又唔喜歡, 我比較喜歡什麼都說, 而且是分享而不是比較

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆:dream0331 的帖子

我都係咁,反而鐘意對住小動物

[url=http://www.TickerFactory.com/]

洋房

我想重點在於跟對的人一起吧! 有時覺得跟一班朋友出去,談話還是玩樂不能盡興,原因可能在於擔心說的話會唔會唔適合之類。可能自己的性格也是,表面的話不喜歡說的太多...
在塵世中掙扎求存 https://www.youtube.com/user/dreamy129?feature=mhee

大宅

引用:我都鍾意一個人,鍾意一個人去旅行,一個人

原帖由 cheechi 於 13-01-18 發表
我都鍾意一個人,鍾意一個人去旅行,一個人行街睇戲,一個人思考
Same as you! 結左婚都會這樣,天生性格是這樣吧!

男爵府

回覆:dream0331 的帖子

agree with you

大宅

熱鬧只能短暫排遣寂寞的氣氛 , 但獨處才能真正令我們理性和成長 ...

333s    發表於 13-2-9 20:13
[size=large]擇善固執  矢志不移

大宅

dream0331 發表於 13-1-18 22:50
我之前都係,自己有問題或者心情差,都會收埋自己,因爲不想將自己不好的一面給人看見...但我有一次工作壓 ...
我覺得都要視乎你那些是什麼種類的朋友, 好似我咁,曾試過當我有困難煩惱時,朋友係知,但她不但無幫我,開解我,相反仲跟我說"做人要睇環境" 繼而離棄我.......

獨處不一定係自己喜歡, 很多時是因為一些因素而要自我調節去令自己舒服些。我現在都喜歡獨處,或者係我未遇到一位真正了解我的朋友吧

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

"獨處不一定係自己喜歡, 很多時是因為一些因素而要自我調節去令自己舒服些。我現在都喜歡獨處,或者係我未遇到一位真正了解我的朋友吧" - 認同

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

xp 發表於 13-1-21 00:06

"會一個人去餐廰食飯嗎?" - 會,過都會選合適的餐廳,例如,企理的茶記,氣氛隨意的日本料理,壽司店,及快餐店

男爵府

我喜歡一個人,又喜歡多d人gathering.只要對自己多d自信,任何情況都可做回自己

禁止訪問

大宅

畀面勳章

我都比較鐘意自己一个人多點只要自己開心又不傷害到人就是最好的生活方式

公爵府

係,一個人真係自由好多,開心好多,有時我都鍾意聽下音樂抒發下心情
人生沒有劇本,沒有固定的線路,但我相信每一條路上都能看到雲起雲落,只要我們耐心而堅持!------鳳凰衛視著名主持人-陳魯豫

大宅

回覆 Nancy20090615 的帖子

我都試過!當時覺得自己好大膽。

首頁

尾頁

跳至