親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

男爵府

引用:Quote:YM+發表於+13-1-18+12:18+麻煩您幫忙

原帖由 Sfleung0721 於 13-01-18 發表
你的行程得很鬆散, 我怕你一早行晒無地方去, 可以再加多啲景點或行街點到時自己ADJUST

NANTA有好多場, 你 ...
問多一樣呀,其實我都會找一天去鷺梁津食海鮮,因海鮮是"賣飛佛",請問是否午市晚巿都有?去果度吃午飯定晚飯好些?附近有沒有景點或購物地方?

禁止訪問

大宅

引用:Quote:xxariesxx+發表於+13-1-17+21:48+想

原帖由 Sfleung0721 於 13-01-17 發表
因為alpensia喺江原道, 同仁川係一個東一個西, 所以你要一程車載你去就一定唔平.Alpensia有Shuttle bus由 ...
我去睇左韓版網頁了,佢話1630班車係去金浦機場再到alpensia,其實係咪會快過搭機場巴士架?另外睇到有一版係由酒店返出首爾,差唔多架架車都經樂天世界即係架架都搭得?唔好意思比較多問題

禁止訪問

禁止訪問

回覆:Sfleung0721 的帖子

禁止訪問

禁止訪問

大宅

引用:Quote:xxariesxx+發表於+13-1-19+12:00+我

原帖由 Sfleung0721 於 13-01-19 發表
其實都係直航車, 不過停多個站. 由仁川去金浦都係半個鐘啫

回程就睇你去首爾邊佔度, 樂天世界係地鐵二號 ...
唔該曬

男爵府

我想有一日去釜山,容易撘車去嗎?有何景點係必去的? thx!
我依家初步諗:
第一天:到埗
第二天:明洞+東大門+鷺梁津海鮮
第三天:昌德宮/昌慶宮+景福宮/光化門+西大門(有時間才去)
第四天:釜山
第五天:離開
請指教!

男爵府

呀,仲有小小補充:第二天係10/2,應是年三十,明洞同東大門會close嗎?第三天係11/2,年初一,景福宮等觀光地點又會否close?

子爵府

引用:呀,仲有小小補充:第二天係10/2,應是年

原帖由 國民A 於 13-01-20 發表
呀,仲有小小補充:第二天係10/2,應是年三十,明洞同東大門會close嗎?第三天係11/2,年初一,景福宮等 ...
1今年冇年三十,10/2 係大年初一喎

男爵府

引用:Quote:原帖由+國民A+於+13-01-20+發表呀,

原帖由 牛牛bb 於 13-01-20 發表
1今年冇年三十,10/2 係大年初一喎
O, 我記錯左呀,真係大矇

大宅

引用:呀,仲有小小補充:第二天係10/2,應是年

原帖由 國民A 於 13-01-20 發表
呀,仲有小小補充:第二天係10/2,應是年三十,明洞同東大門會close嗎?第三天係11/2,年初一,景福宮等 ...
試下在yahoo search'首爾年初一'既blog睇下。景福宮個website可能會有寫open date

男爵府

Sfleung0721 發表於 13-1-18 17:32
聖誕去DEPENDS ON 你跟團, 買PACKAGE定分開機票酒店. 我唔知啲PACKAGE同團幾時開始有得報名, 不過我諗你大 ...

Thanks for your information.

禁止訪問

禁止訪問

大宅

回覆 Sfleung0721 的帖子

我想帶個仔(7歲)去韓國汗蒸, 請問有冇分男女區? 小朋友入晤入得?
:giveup:

禁止訪問

大宅

回覆 Sfleung0721 的帖子

如果得我帶個仔去, 可晤可以帶麻入女廁沖涼?
:giveup:

首頁
12345...7

尾頁

跳至