想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

引用:回覆+Sincc+的帖子 妳左邊輸卵管塞和有積

男爵府

回覆 Sincc 的帖子

我無去過宏孕,但有問過吓啦!其實真係好難選,宏孕個醫生好似YOUNG YOUNG地!但診所好似有規模囉!

禁止訪問

引用:回覆+Sincc+的帖子 我無去過宏孕,但有問過

禁止訪問

引用:回覆+Sincc+的帖子 我有的資料都是在醫務

大宅

我都睇左好多台灣ivf醫生既資料,暫時最想去都係李茂盛,不過台中真係遠D

大宅

引用:我之前去過送子鳥.+很麻煩,在香港的结婚證

原帖由 jamiemeowmeow 於 13-01-19 發表
我之前去過送子鳥. 很麻煩,在香港的结婚證書也要去婚姻註冊處攞 certified true copy 再到台灣經貿文化處 ...
即係又貴又可能無得植入啦,咁……可以放棄了吧!嗚……

男爵府

在網上看到對宏孕的評語聲像是不好的多,其中有的台灣人提到醫師的態度不好,語氣不友善,預計的價錢比實際的相差大…加上張醫師以自然週期方法,每個cycle只有1-2粒卵子,你陪殖後要能得1粒什至無,所以通常要儲2個cycle or 以上才可殖入…我們外地人來說就不太方便……

如果醫生的態度差的話真是好難建立到互信心關系!…
我現在頭到大哂呢!

男爵府

不過…其實個個醫生都有人讚有人不滿,只是我們是海外人士要飛去取2次卵的話,時間是最大問題!

大宅

引用:不過…其實個個醫生都有人讚有人不滿,只是

原帖由 MW148 於 13-01-20 發表
不過…其實個個醫生都有人讚有人不滿,只是我們是海外人士要飛去取2次卵的話,時間是最大問題! ...
睇完咁多資料之後,我有d想返老劉度做第三次添,因為老劉嘅價錢我已經知道,去台時間又已經有個預算,而且佢已經幫過做我兩次,知道我個情況,我唔駛再重新交代,好唔好試多一次呢?

男爵府

引用:Quote:原帖由+jamiemeowmeow+於+13-01-19+

原帖由 幸福肥太 於 13-01-20 發表
即係又貴又可能無得植入啦,咁……可以放棄了吧!嗚……
送子鳥的設備,服務,及療程是很不錯的. 我高0, AMH 又低,佢比個低刺療程比我. 我在香港每日打 gonal f 450units 也只能夠8 個卵泡中谷大一粒. 在送子鳥的低刺激療程,每隔天才打pergoveris 150 unit 加每天一粒 clomid, 也能5粒卵泡抽到3粒有用. 佢也有做很多奇難雜症,擅長做借卵,排隊期三至六個月,視乎要求條件.

唔好處係貴,同埋一定係要胚胎養到五天,佢地的說法是三天胚胎養到五天,死亡率達50%,但當中也淘汰了很多不良胚胎,减少以後小產的傷害.

男爵府

引用:我都睇左好多台灣ivf醫生既資料,暫時最想

原帖由 BINGO-BBS 於 13-01-20 發表
我都睇左好多台灣ivf醫生既資料,暫時最想去都係李茂盛,不過台中真係遠D ...
請問李茂盛点好呢?thx

男爵府

回覆 jamiemeowmeow 的帖子

妳講得好正確!培植到5天真係可以減少流產風險!我聽胚胎師說培植到5天可以見到胚胎打開,看到可發展到有心跳站份.老劉嗰度就培植1~2天就放,表面看來好似好D有得移植,但其實唔BINGO和流產率高!唔BINGO都好D,流產仲麻煩!成日要睇醫生又可能幾個月才來月經!

bk23a  arjarnbuddha ,你解釋得好清楚,我明喇~  發表於 13-1-26 14:20

男爵府

引用:Quote:原帖由+MW148+於+13-01-17+發表本帖

原帖由 Sincc 於 13-01-17 發表
你之前在老劉到杯胎是什麼級數?如冇A級,咁要養卵先,否則成功率不太理想!如卵巢早衰退,咁食dhea ! 我可 ...
Sincc 請問你是找翁醫生定張醫生?他們會答email 諮詢嗎?

男爵府

引用:Quote:原帖由+MW148+於+13-01-17+發表本帖

原帖由 Sincc 於 13-01-17 發表
你之前在老劉到杯胎是什麼級數?如冇A級,咁要養卵先,否則成功率不太理想!如卵巢早衰退,咁食dhea ! 我可 ...
Sincc 請問你是找翁醫生定張醫生?他們會答email 諮詢嗎?

大宅

引用:Quote:原帖由+幸福肥太+於+13-01-20+發表即

原帖由 jamiemeowmeow 於 13-01-20 發表
送子鳥的設備,服務,及療程是很不錯的. 我高0, AMH 又低,佢比個低刺療程比我. 我在香港每日打 gonal f 4 ...
以我的情況,係老劉度做左兩次ivf,第一次6週小產了,第二次失敗,我應該去送子鳥試試嗎?整個療程是否要5~6萬港幣?謝謝您!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+Sincc+於+13-01-17+發表你之

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+jamiemeowmeow+於+13-01-20+

禁止訪問

引用:我都睇左好多台灣ivf醫生既資料,暫時最想

禁止訪問

引用:在網上看到對宏孕的評語聲像是不好的多,其

男爵府

回覆 Sincc 的帖子

所以我個心好亂…唔知點算好,希望來緊個星期尾要出發…

首頁

尾頁

跳至