烹飪搵食

跳至

首頁
34567...87

尾頁

別墅

Re: DIY 飽飽.........2

ALFALFA,

咁你幾時得呀 ! 我打電話問下先 ! 我今個星期約左人, 呢期好多人派貼呀 !

男爵府

臭豬豬:原來係咁~~ 我以為真係用蘋果做pizza.
臭豬豬 寫道:
popoivman,

死喇, 我d表達能力有d問題,我買果舊芝士係好大個, 有紅色皮包住,切開一舊舊賣既, 阿女話舊芝士好似切開左既蘋果, 所以就叫做蘋果芝士pizza.

男爵府

跳跳虎:咸味全麥消化餅~好唔好食 :mrgreen:
中種係軟好多架~~又有曲奇仲有心心添

男爵府

pizza :
你個芝士煙肉全麥吐司~巧正咁~~我又想食

男爵府

kae:
你得閒都要多d黎呢度吹下水啦 !
我要更你學下野~~~
我好喜歡你既牛油餐包改良食譜~~超正
M.Cheuk 寫道:
kae,

你得閒都要多d黎呢度吹下水啦 !

alfalfa,

而家 biken yoga, 有個hkd 88 / 4 堂, 我想試下堂 !
我有同事做緊, 佢話係印度人教架 ! 我唔知會唔會好似我
玩個種. 仲有pure yoga 好似旺角開, 好似平d, 我而家
睇緊 !如果玩一個月任去個d都好底!
我就唔會去灣仔同中環玩架啦! 實在太遠啦!

男爵府

各位昨晚好忙~因為今天是囝囝學校既謝師茶會

亦是返幼稚園既最後一天了,

所以昨日同囝囝、2個家姐設計左尼張謝師咭。

每位同學都要帶一樣食物回校,

原本想整泠盤,但囝囝要求爸爸再整太卷。

我昨晚9:00pm先開工整左尼個6吋

【士多啤梨粟子蛋糕】比囝囝送比佢班主任,

多謝老師多年給予的栽培以及照顧,

以表囝囝【感謝】的意思。

男爵府

今日下午Bk又上唔到,為有同囝囡睇電視

【日式麵包王】,看到尾部東和馬用電飯煲焗麵包

做出美味日本麵包2號,和馬仲講埋食譜,

真人教理製作過程,我大囡抄底了份量,

囝囡叫我試下,一心只係陪佢地玩下,

由6:30pm到11:00pm足足5小時先出煲

但電飯煲焗麵包真係得架haha~

男爵府

今晚晚餐同囝囡整Pizza,

做左尼個【火腿蟹柳青椒芝士味香腸批】,

個香腸餡一啖食落去好味架呢^^ Yummy~~

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

Alfalfa:係呀~我又停唔到手
林主任 好開心,係電飯煲焗包都ok~
pizza條香腸只係普通香腸,入爐後佢發大,
影落去好似珍寶腸咋
Alfalfa 寫道:
Ivman,

好犀利呀 !! 你整咁多野.

林主任見到個cake一定開心死 !! 重有張謝師卡..收果個心都甜埋.

估吾到電飯煲都可以焗包,而且重好綿好軟 !!

pizza條香腸好大 ? 係咪真寶腸 ?

男爵府

Alfalfa :睇左la~~~好想食

Alfalfa 寫道:
昨日我都有整壽司,係齋黎ga,但都幾豐富 !! (我覺得~~)

有興趣click入去睇下.

http://www.wretch.cc/blog/mlcheuk&article_id=6511625

男爵府

ivman
好呀,我咪又係要跟你地學下野

你個pizza好正呀,條腸好肥美

alfa
你d素壽司好掂呀

別墅

IVMAN - 你用電飯煲做麵包都幾特別喎, 我見你做得都幾軟!
pizza有條腸, 唔用芝心!好正 !你送個蛋糕比林主任
佢有冇加操行分比你個女呀 !!!!!!哈哈!!!!!!個呀
媽咁識做!!!!!!!哈哈 !!!!!哈哈 !!!!!真係好好
笑 !!!!!!

alfalfa - 你個壽司最後面個件係咪魷魚呀 ????

昨日bk做咩上唔到既 ! 係咪個網有事呀 !!!!!!!!

大宅

係啦~~上左好耐都唔得...由中午到凌晨呀

M.Cheuk 寫道:
昨日bk做咩上唔到既 ! 係咪個網有事呀 !!!!!!!!

大宅

ivman

wow...你個pizza 呀~~~ 真係好好pizza~ heheheeeee~~pizza 好好

你個粟子cake 都好美味呀~~~仲加埋張card 老師一定好"林"哂啦~

大宅

好似好耐都冇post 包包相lu....擒晚整嘅

火腿沙律全麥包~

黑椒煙肉沙律全麥包~

男爵府

Morning

要準備個 lunch 啦!

又怕太熱買「食送」,今日 33℃

男爵府

kae :我而家真係更你D食譜整包好掂~
好欣賞你~~你好叻呀~~
個pizza加左腸真係好正~
kae 寫道:
ivman
好呀,我咪又係要跟你地學下野

你個pizza好正呀,條腸好肥美

別墅

早~~

昨晚入唔到來 . 昨晚整左cookies, 一陣先post出來 .

今日好熱呀, 所以無搓包包.

首頁
34567...87

尾頁

跳至