2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

3條1 ,報喜了!預產20/1

在QE 生,晨早六點肚痛,七點見紅穿水。立刻洗頭沖涼。之後老公車我入院!

九點入到院,姑娘幫我check 下,睇下係咪真係穿水。跟住就上房,訓係張床到陣痛,每隔七分鐘的痛維持了三個鐘,每一次陣痛都唔想咁快到。不過仲捱得住,仲可以Whatsapp 同老公玩。

痛到下午三點,真係唔係好得,問姑娘有無野止痛。姑娘拿左部機黎,話有小小電流放出,來止痛。好,試下先!

開頭個兩個鐘(已經三四分鐘/次)仲頂到。之後五點到,痛到拉住個枕頭呻吟。咁岩探病時間,老公、我媽都見到我超痛苦。痛到滿頭大汗。
到六點,我媽走去同姑娘講我好痛,姑娘走埋黎check , 話開到一兩度。話我第一胎,無咁快。可能半夜先生。(我心諗,唔係化,咁痛法點玩到半夜啊!)不過都推左我上產房。

上到產房,我問姑娘係咪有咩無痛分娩,姑娘話醫生無寫,所以唔知用唔用得!?(我頂!入院時又叫人填張表,問人想要咩止痛!最後又要等醫生批!)跟住佢話無痛分娩要等醫生批,問我打止痛針好唔好,又係咁話止痛針,會影響bb出世唔識喊,會呆滯d 。我都無理佢講乜,我最後只話:打啦!

跟住進入最後階段,個肚好像“急c ”咁,洶湧左兩三次,姑娘問我試下生好無?咁我就用力一下就all 左佢出黎,成個人輕鬆晒!(我平時有做開運動,所以比正常人大力小小,大家唔好以為好易生。)

複式洋房

回覆:haze0001 的帖子

恭喜恭喜! 我仔仔都係111出世,nice to meet you~

大宅

恭喜

大宅

回覆:111 出世小龍仔,報喜了

恭喜 恭喜

子爵府

大宅

引用:3條1+,報喜了!預產20/1+ 在QE+生,晨早

原帖由 haze0001 於 13-01-20 發表
3條1 ,報喜了!預產20/1

在QE 生,晨早六點肚痛,七點見紅穿水。立刻洗頭沖涼。之後老公車我入院!
我仔又係成日整呢個樣!!一模一樣架!點解架呢??

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

我仔都係111 出世呀, 不過我第2胎, 痛得好快生得又快...

大宅

用力一下就出好叻呀,恭喜哂。。
我就係打左無痛所以生時完全無力,谷左5,6野都唔出,差d要開刀。。。不過無痛唔係幫到好多,

大宅

回覆:rilakkuma8899 的帖子

佢一食飽就係咁。

大宅

回覆:幸福謝師奶 的帖子

恭喜恭喜

大宅

回覆 haze0001 的帖子

Me too 111生左小龍女,又係預產期20/1

大宅

回覆:yuki-c 的帖子

咁橋既,祝你女女以後做乜都第一。

首頁

尾頁

跳至