跳至

首頁
12345...24

尾頁

大宅

有冇小西灣媽咪呀 ?

我個女依家七個幾月, 我住富欣, 有冇小西灣媽咪, 大家一齊傾吓ar ~~~

別墅

Re: 有冇小西灣媽咪呀 ?

hi, 我住富欣第三座,你住第幾座呀?
我個女6個月大,我唔識post相上黎.
你個女識爬未呀??出牙仔未呀??

大宅

我住第五座呀 ..

佢唔識爬, 但係鍾意行路同埋坐唔定. 佢未出牙呀, 不過我亞媽話有時摸到有d 野突出黎, 有時又摸唔到..

你個女食奶食成點呀 ? 我個女成日都有厭奶期, 每隔幾個星期就唔肯飲奶, 煩鬼死我 ..

你可能d 相geh size 太大呀, 你試下re-sized 左d 相睇下得唔得 ..

condy 寫道:
hi, 我住富欣第三座,你住第幾座呀?
我個女6個月大,我唔識post相上黎.
你個女識爬未呀??出牙仔未呀??

別墅

我個女每次飲5-6安,每日飲5次,
但就唔係幾食糊仔攞.
我個女都未識爬, 佢唔係幾用手去攞野,
但係成日玩手指同腳指

大宅

哈哈, 遲小小佢就手多到你控制唔到佢 ...

我個女果時都唔係好食糊仔呀, 依家每日有兩餐食粥仔, 三餐飲奶...

平時你會同bb去邊度玩呀 ? 依排好鬼熱, 想同個女落樓下玩都唔敢...

民房

你地好, 我都係小西灣媽咪, 我仔仔下星二就一歲了...
宜家搵緊playground or 幼兒園...

大宅

Joey718,

你好呀, 我都想搵playground 比我個女玩呀, 我試過參加小霹靂, 不過因為由小西灣坐8p 出銅鑼灣, 成日塞車, 我想搵d 係北角或者太古城既, 你有冇咩野心水呀 ?

民房

playground真係唔知附近有邊間好, 反而昨日搵過d幼兒斑, 打算迦南... 你呢?

大宅

迦南都係我考慮嘅其中之一, 仲有康傑, 康怡, 啟思同上書房...你擒日直接去迦南睇呀 ?

本來最想佢讀蘇浙, 不過太遠, 如果打風落雨, 會好辛苦...

民房

我只係在網上睇過下d學校資料.
迦南的學費比啟思平一半..
我諗我會揀迦南, 平d又近d, 有咩事都可以好快去到學校嘛

大宅

咁又係 ...你知唔知幾時開始報名呀 ?

民房

我諗住過幾日打電話問下有關報名的procedure..

公爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

既然你地住富欣,點解你地唔考慮嘉琳中英文幼稚園呀,
我個女今年o向嘉琳畢業,佢讀得好開心,
校長,老師,書記等個個都好有愛心.
小朋友又可以o向學校食埋午餐先返屋企.
最緊要唔怕打風落雨.
我最初因為覺得間學校比較細,
所以比個女讀o左另一間幼稚園讀幼兒班,
結果,令到個女怕o左返學,
o向低班時我幫佢轉o左嘉琳,
見倒佢開心咁返學,我都好開心.

男爵府

好媽媽勳章

你地平時係邊度買尿片?小西灣啲藥房有無平啲?

男爵府

好媽媽勳章

各位知唔知小西灣邊度有平靚正Facial做?

民房

maylmm,

嘉琳中英文幼稚園幾$$一個月? 你囡囡升邊間小學?

民房

michelle_cc 寫道:
你地平時係邊度買尿片?小西灣啲藥房有無平啲?

藥房一定平過supermarket喎....

公爵府

Hi, Joey718,

嘉琳中英文幼稚園要1,480蚊一個月(上午班或下午班),
全日班我就唔清楚,
課外佢地有d興趣班,如普通話,建構小樂園,小厨神等
每星期一堂,每樣都只係收一百蚊一個月
(上.下午班同學可以免費參加其中一樣)
另外又有畫班,跳舞班,英文會話班,電腦班等,
果D要另外請人黎教,所以要200幾蚊一個月
(當然任你參唔參加)
我囡囡升培僑小學(係第一階段自行收生時收左佢),
我覺得校長好nice,又近屋企,唔駛囡囡一早食完早餐
又要坐車,最緊要學校唔係好大壓力,希望佢開開心心).

民房

maylmm,
多謝你的詳細資料, 我會考慮下呢間幼稚園先, 不過佢地有無nursery?

公爵府

joey718,

佢地有nursery架

首頁
12345...24

尾頁

跳至