自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我都係..唔飲凍野食會死!

大宅

回覆 bluetulip 的帖子

哈! 我剛和你相反, 我一年四季都係飲熱野, 夏天偶爾會飲吓凍野咋.

P.S. 我唔係阿婆, 我3X歲的.

大宅

畀面勳章

我都飲左廿幾年凍飲, 依家要戒, 因為水腫嚴重, 腸胃又吾好, 女人都係吾好飲凍野好一點.

大宅

回覆:有無人好似我咁,一年四季都想飲凍嘢

其實飲涷野有咩吾好呢??對子宮??

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我個絕招係---> 含暖佢先吞,
咁亞Q d 諗咪唔算食凍嘢落肚囉....
我都勁鍾意飲凍檸茶,
真係一日一杯嚟救命

珍珠宮

2018復活節勳章

象牙宮

除左去酒樓飲茶外其他時間都係喜歡飲凍野,陀b 時都係咁,
記得坐月時99 話唔好飲, 我就出街時先飲.

水晶宮

引用:回覆+bluetulip+的帖子 我都飲左廿幾年凍

原帖由 loverbaby 於 13-01-22 發表

我都飲左廿幾年凍飲, 依家要戒, 因為水腫嚴重, 腸胃又吾好, 女人都係吾好飲凍野好 ...
我就係知唔好,所以想戒,但真係好難

大宅

畀面勳章

好多時係慣性叫凍飲, 所我依家每次落單前, 會諗左飲咩先叫.

水晶宮

引用:其實飲涷野有咩吾好呢??對子宮??

原帖由 siutinggg95731 於 13-01-22 發表
其實飲涷野有咩吾好呢??對子宮??
中醫好似話凍嘢會濕,跟住d人又話我地體內係熱的,但倒杯冰嘢落去,好傷身體

水晶宮

引用:我個絕招係--->+含暖佢先吞,咁亞Q+d+諗咪

原帖由 亞貴 於 13-01-22 發表
我個絕招係---> 含暖佢先吞,
咁亞Q d 諗咪唔算食凍嘢落肚囉....
我都勁鍾意飲凍檸茶,
我之前番工都係架,凍檸茶凍奶茶凍可樂,唔凍唔飲

水晶宮

引用:除左去酒樓飲茶外其他時間都係喜歡飲凍野,

原帖由 mercurycc 於 13-01-22 發表
除左去酒樓飲茶外其他時間都係喜歡飲凍野,陀b 時都係咁,
記得坐月時99 話唔好飲, 我就出街時先飲. ...
咁我陀仔到坐月都無,坐完月就大大wok, 報仇咁報

子爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 趣教勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

ToBy GiNNy VinCent

侯爵府

已戒。除了hotpot時會飲coke

水晶宮

引用:已戒。除了hotpot時會飲coke +

原帖由 amber-darling 於 13-01-22 發表
已戒。除了hotpot時會飲coke
點戒?意志?

伯爵府

環保接龍勳章

我唔係想, 係唔係好飲到熱野, 飲完周身唔C服, 十月懷胎, 餵人奶, 得幾度我都係雪櫃攞野飲的. 食粥飲湯要好耐, 因為要灘凍. 如果湯冇層油, 我會飲凍湯, 係雪櫃攞出O黎飲. 涼茶O個D都會雪, 生果都鐘意雪凍先食.

男爵府

開心吸收勳章 玩具勳章 hashtag影視迷勳章

以前我都多飲凍野, 但手術後, 全飲熱野, 最初是不慣, 但耐了, 好自然食野時, 就會叫熱飲。

禁止訪問

侯爵府

引用:Quote:原帖由+amber-darling+於+13-01-22+

原帖由 bluetulip 於 13-01-22 發表
點戒?意志?
意志 Hahaaa 你講得實在太好聽,咪就係死忍囉,人好快就會建立到一個新習慣呢~

大宅

好難戒...

首頁
12345...7

尾頁

跳至