婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

Re: 有抑鬱症病人或康復者嗎?

別墅

老實講,我只看了數次,未有多大反應,只會跟著她的方法去做練習 (如:她不准我上網看有關病的資料),有少少好轉啦,但收費第一次要$1200,跟著要每見一次$900,每星期一次,但我因經濟情況她比我2星期一次。你可先看看以下網站。看看是否適合自己。

www.hmdc.med.cuhk.edu.hk

禁止訪問

好媽媽勳章

民房

請問有冇人係政府到睇緊,覺得怎麼樣呀?

禁止訪問

好媽媽勳章

民房

朋友媽,

你好嗎?很少留言,不知你近況?
最近個人好亂,亂到不可以停下,做緊a, 又想b的. 集中想一樣事個腦又好似打晒交咁!
想做好公司的事,又想起家中的事!樣樣都想做,樣樣都諗,搞到公司又未做好,家事又未完成. 好在公司不是太忙,否則就天下大亂!

別墅

dear @b@c@h@a@n:

你好嗎? 最近都是比較忙,個女又食物敏感入過醫院,不過已漸漸康復了,每次有太多事做或同時有太多事情發生,都會感到驚慌失措,不如先停步,停一停想一想,深呼吸。再努力過,你其實有無想過休息一下,給自己認真的根治呢? 呀!我現在情緒治療中心看病,睇過咁多,我希望這次是最後的正確選擇,他們亦是唯一一間不用我吃葯的治療中心。

民房

食物敏感??你好兒多大呢?
我現在的皮膚都係唔知食物定環境搞到痕到死,以前都無野的,自從上次腸胃炎開始就連帶埋皮膚敏感到現在己多個月了!!!

近排越諗越多野!工作,家庭或週圍所見所聞的事,關事唔關事都想一餐,明知自己想多了,但控制唔到唔想! 麻煩!

聽你說的你好了很多喎!真是太好了! 不知其他留過言的人現在怎樣呢? 希望大家都開心啦! :wink:

別墅

我女兒八歲了,奇怪地兩個星期前都是腸胃炎,又痾又嘔,跟著這個星期因為飲了未曾飲過的"蜂王槳"﹐跟著咳嗽,全身起"粒粒",跟著全身變成紅色,嚇死我,即刻去醫院,住著幾日,最係當黑。儘量唔好諗,其實到最後要做到既,就係好好地做自己,其他的事不能解決便暫時放下。需然好難,但一定要自己努力,或者好似我咁,一感到不安,便立即取起記事簿寫下來,舒發一下,會好d,醫生教架! goodluck :lol:

民房

嘩!小心些啦下次! 我o個次係皮膚敏感反而嚴重d!

你找到方法就好了! 我的方法就是跟朋友去睇.................."鬼戲" :) 我剛剛先看完一齣泰國片,ok啦!

下次試

首頁

尾頁

跳至