親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

想問下如果帶5歲幾既小朋友去, 坐車, 入場等等有冇優惠呀. 同埋如果去, 東京, or osaka or sapparo岩玩d 呢....

join package小朋友會吾會平d lei?

大宅

hello,
我想28/12-1/1去東京自由行,1/1是日本新年,會否很多店舖休息,芝麻街,hello kitty land...會否close.:-(

伯爵府

想問有咩野酒店介紹呀, 因為會停東京一日, 跟著上sapporo

大宅

請問最近新宿既akachan響邊呀? 因為係我媽咪去, 所以要俾d specific d既instructions佢呀. 謝謝.

別墅

http://www.akachan.jp/CGI/store/address/address.cgi?shop_cd=025

原文章由 $$$ 於 07-12-19 22:52 發表
請問最近新宿既akachan響邊呀? 因為係我媽咪去, 所以要俾d specific d既instructions佢呀. 謝謝.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

我想問在akachan買東西, 是否平些?? 因好多媽咪都想去逛吓, 有否尿片買?? 例:妮飄和GOON, 還有橫檳的LALAPORT是否一個Shopping Mall?? 有否地圖?? 因我三月去日本, 謝謝!
原文章由 daikichi 於 07-12-28 15:57 發表
http://www.akachan.jp/CGI/store/address/address.cgi?shop_cd=025

複式洋房

我2月中會去東京, 我想請問邊到有加大碼衫&平d嘅小朋友嘢賣呢? Thanks!

大宅

瑩瑩老豆
我想問如果去三鷹之森,駛唔駛係香港買定門票架 定係去到果日先買

男爵府

大阪旅行

我們將於二月二十一日起程去大阪(不帶BB ), 我們會去ASACHAN買BB用品, 朋友話值得去, 請問大家有什麼好提議?

王國會長

王國會長

聽聞到時買會好多人, 甚至賣晒, 最好都係香港買定.

旅行連結已更新.

原文章由 rebecfung 於 08-2-5 11:34 發表
瑩瑩老豆
我想問如果去三鷹之森,駛唔駛係香港買定門票架 定係去到果日先買

[ 本文章最後由 瑩瑩老豆 於 08-2-22 00:00 編輯 ]

王國會長

王國會長

日本芝麻街已關門.

原文章由 BONNIETO 於 07-11-20 23:35 發表
hello,
我想28/12-1/1去東京自由行,1/1是日本新年,會否很多店舖休息,芝麻街,hello kitty land...會否close.:-(

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

但係我聽聞係香港買貴好多喎?
原文章由 瑩瑩老豆 於 08-2-21 23:58 發表
聽聞到時買會好多人, 甚至賣晒, 最好都係香港買定.

旅行連結已更新.

王國會長

王國會長

係貴差不多一倍, 香港賣都係貴數十元 (HKD130 Vs JPY1000), 但無謂老遠去到先搵點買門票/又驚冇位(佢地係要買預售)

原文章由 carollung 於 08-2-27 21:52 發表
但係我聽聞係香港買貴好多喎?

公爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

真係貴咁多咖,咁去到買都係買預售,無得即買即入場?咁香港係邊度有得買呀
原文章由 瑩瑩老豆 於 08-2-27 23:05 發表
係貴差不多一倍, 香港賣都係貴數十元 (HKD130 Vs JPY1000), 但無謂老遠去到先搵點買門票/又驚冇位(佢地係要買預售)

大宅

原文章由 carollung 於 08-2-27 23:31 發表
真係貴咁多咖,咁去到買都係買預售,無得即買即入場?咁香港係邊度有得買呀

我都想知呀請問係咪搵呢間買呢?

JAL SATELLITE TRAVEL CO., LTD
Address: RM3012,30/F, TOWER6 THE GATEWAY HARBOUR CITY, 9 CANTON ROAD T.S.T KOWLOON, Hong Kong
Phone: +852-3429-1278
Contact Person TICKETING OFFICE (Ms.Brenda Lai/Ms.Mil Sze )
Business hours: Weekday 9:00-18:00/Saturday 9:00-13:00
Closed Sunday and local holidays

[ 本文章最後由 rebecfung 於 08-2-28 16:02 編輯 ]

大宅

我想去士多啤梨園,請問有冇好介紹呀?
我見有d人介紹呢個,
[JA芳賀野益子觀光士多啤梨園 ]
有冇人知好唔好玩呀?

唔知仲有冇其他呢?

大宅

book咗機票去東京, 請問邊間酒店好? 希望方便, 同埋新淨啲嘅

- keio plaza

- centuary southern tower

- hyatt

thank you
Our anniversary[br]

別墅

原文章由 小bon 於 08-3-6 17:27 發表
book咗機票去東京, 請問邊間酒店好? 希望方便, 同埋新淨啲嘅

- keio plaza

- centuary southern tower

- hyatt

thank you

三間我都住過, 三間的房間都ok, 但我個人鍾意century southern tower, 因為最新, 又因為最近jr站, 真係行2分鐘就到, 又近time square同tokyu hands, 出入同行街食野都好方便, 有時買完野拿回房再出去都好方便. keio plaza我個人都覺得有少少遠, 識行都要5-7分鐘去jr站, hyatt最遠, 我住過一次日日出入行到我屎屎下, 有次行完街返去, 直情要在jr站坐的士返去.

不過聞說keio plaza有巴士直接去迪士尼, 如果你帶小朋友又會去迪士尼, 可能keio plaza都會適合.

我三月尾出發都係住返century southern tower.

別墅

畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章

有冇人知新宿附近有冇放題食呀?

原文章由 GUB 於 08-3-7 15:21 發表

三間我都住過, 三間的房間都ok, 但我個人鍾意century southern tower, 因為最新, 又因為最近jr站, 真係行2分鐘就到, 又近time square同tokyu hands, 出入同行街食野都好方便, 有時買完野拿回房再出去都好方便. kei ...

別墅

想大家幫下我!
我一家3口想去日本旅行, 只係去5日夜, 帶住個未夠2歲的阿仔去.
1. 打算住池袋酒店, 但唔知邊間又大又平. (要近超市/食店方便買仔仔的食物)
2. 想去八景島 / 上野動物園.
3. 老公想去六本木潮下.
4. 去BABY OUTLET Shopping
5. 找1day去食懷石料理 (諗緊去唔去箱根1箔2食 or 去上野食)

原文章由 FannyLee1108 於 08-4-14 11:09 發表
有冇人知新宿附近有冇放題食呀?

首頁

尾頁

跳至