親子旅遊

跳至

首頁
12345...6

尾頁

王國會長

王國會長

東京有用旅行連結

玩:
迪士尼樂園
Sanrio Puroland
動物園
三鷹之森(宮崎駿)美術館
手塚治蟲記念館
哈姆太郎
Thomas Land
芝麻街 (已關門)
橫濱八景島海島樂園
Toyota AMLUX 展覽館
昭和記念公園
國立科學博物館
國立博物館
池袋防災博物館
明治大學博物館
皇宫東御苑
NHK放送博物館
富士急樂園
東映太秦映畫村
鬼怒川﹒川治溫泉鄉

行:
交通路線時間情報
機場巴士 Limousine
Skyliner
Tokyo Metro
Keio Trains
Highway Bus
Hello Kitty 觀光巴士
東日本鐡路
日本火車証
東京水上觀光船
小田急電鐵, 東京->富士山,箱根
東武鐵道, 東京->日光寺/鬼怒川溫泉

食:
Mo Mo Paradise
WonderTable
六歌仙
Pepper Lunch

松阪牛
刀削麵莊

住:
日本酒店網
Keio Plaza Hotel
東京民宿
日本青年旅舍
東京國際旅舍
AsiaRooms

購物:
Akachan
多摩南大Outlet
Sunshine City
Garden Walk Outlet
台場維納斯城堡
台場Aqua City
秋葉原

一般資料:
Yes! Tokyo
天氣
日本氣象廳
Yahoo 中日英翻譯
日英翻譯
日本自遊易討論區
日本旅遊指南
日本國際觀光振興機構
大黑屋售票
東京觀光指南
東京旅遊綜合資訊網
東京城市觀景
哇秀!日本
Yokoso! 日本
北海道觀光連盟

旅行社:
Priceline
專業旅運
東瀛遊
日航天地旅遊

最新更新: 2008年02月22日

[ 本文章最後由 瑩瑩老豆 於 08-2-23 11:14 編輯 ]
該用戶已被刪除

Re: 東京有用旅行連結

男爵府

好野POR

男爵府

醒目開學勳章

thx

:-P  :-P  :-P

洋房

勁呀

民房

Very Good!! Many thanks for your effort

By the way, can you please help to answer the following questions:

1.Have you tried Mo Mo Paradise?
2.Do they provide unlimited food include beef within 90 or 120 mins?
3. Is it a buffet style or we have to order one by one
4. Do they have English menu or menu with food pictures?
5. My child is 3 & a half yrs old. Does she need to pay when she eat the dinner with us.

Many thanks :-P :-P :-P

王國會長

王國會長

1/ 我本來想去, 但唔順路冇去到. :-(
2/ 你可睇佢地個 menu, 再用yahoo翻譯.
好似起碼 3180 Yen 那個係任食:
90分ウヒヅウヒヅorエわ焼わorワуХ鍋食ト放題・飲ノ放題 = "All-you-can-eat a shabu-shabu or sukiyaki or kimchi pan for 90 minutes; is served without limit"
不過3180 Yen 任食火

別墅

Re: 東京有用旅行連結 (7月19日更新)

Any one has visited the "Water Adventure"?
Please comment.
Water Adventure
兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

別墅

What about the outlet named "Garden Walk"?
兒女是耶和華所賜的產業  詩篇127章3節

別墅

Click Here - Garden Walk Outlet which is located near Disney, I am planning to go there next month..any BK friends went there before, any comments

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

hoyee....我去過Garden Walk....佢似商場仔多過outlet..因為d店比起我去御殿場細好多同少d店咁...但係都ok多野行...同幾多野食..因為就算唔係Garden Walk食..係車站第二邊都有food court同第二個商場

大宅

勁!無得頂!
小玄玄於15-3-06在聖保祿醫院出生!!!

男爵府

thanks for sharing

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

HI ALL

請問有冇媽咪係11月份去過東京旅行..我想知氣溫如何..同小朋友去應該著咩衫...

大宅

請問各位媽咪.....我好想自己1個去東京玩不過我未試過自己去, 會唔會好危險架? 比d意見呀~~

自己去是否唔好玩架 or 好過跟團?

如自己去的話, 有什麼注意? 邊到好玩? 點去?

please please please
露 絲  

王國會長

王國會長

東京係幾安全, 自由行唔會好危險架.

自己去 or 跟團就好depend個人. 我自己就好唔鐘意跟團: 7點 morning call, 8點 上車, 30分鍾復集合, 等等. 仲趕過平日返工. 好玩的地方唔可以玩耐D, 食飯要跟大隊冇得選擇.

自己去的話, 當然要注意資料搜集, 訂旅館, 機票, 計劃行徎等.
邊到好玩又係好depend個人喎.

露絲 寫道:
請問各位媽咪.....我好想自己1個去東京玩不過我未試過自己去, 會唔會好危險架? 比d意見呀~~

自己去是否唔好玩架 or 好過跟團?

如自己去的話, 有什麼注意? 邊到好玩? 點去?

please please please

大宅

瑩瑩老豆,

謝謝你的回覆. 有冇好的提意比到我呀?
露 絲  

別墅

Oscar媽 寫道:
HI ALL

請問有冇媽咪係11月份去過東京旅行..我想知氣溫如何..同小朋友去應該著咩衫...

我都係11月去 , 我都想知道大約氣溫 , 日間及晚間相差大唔大,唔該晒!!

王國會長

王國會長

我上年10月中去. 氣溫日間around 18c, 晚間around 12c, 夜晚都幾凍.

我記得11月應該係10-15c, 要預備冬天衫.

katiecheung 寫道:
[quote]
Oscar媽 寫道:
HI ALL

我都係11月去 , 我都想知道大約氣溫 , 日間及晚間相差大唔大,唔該晒!! [/quote]

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

瑩瑩老豆,,

Thank You!!

首頁
12345...6

尾頁

跳至