嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

用NUK奶樽係咪一定換6個月隻嘴?

用緊NUK奶樽,見到6個月有另一隻嘴,個嘴成個大d,但個窿幾大就唔知 最近阿仔唔願食奶,我買左個細碼大窿o既嘴,但d奶出得太快食唔到,你地話應該買支針篤多個窿,定買6個月隻大嘴呢?有無經驗阿

大宅

Re: 用NUK奶樽係咪一定換6個月隻嘴?

我個bb而家16個月大,雖然都係用緊nuk,不過由此至終都未轉過大奶咀囉. 因為我bb佢飲野好心急架,所以我地寧願用細窿等佢唔會"祝親"呀

別墅

我就咭多個孔比佢LAW ,都幾好咁.

民房

我2個bb大概在8個月左右轉用6個月嘴.其實佢6個月嘴都有分2-3隻.只要選是for奶飲的嘴,我2個b都ok.
我有比適應期佢哋嫁, 如一天其中一餐用6個月嘴,過1-2天ok的話,才增至2餐.. :lol:

複式洋房

明白晒

大宅

My BB 2.5 months use 6-mth medium teat already. My BB like large size teat. You need to see BB's month size fit to the teat or not.
[img][/img]

首頁

尾頁

跳至