跳至

首頁

尾頁

男爵府

你地去

我打電話去健康院問產檢要帶甚麼,姑娘話要帶小便。

我唔知自己有冇聽錯,去政府做檢查係咪要自己帶小便去+?咁你地會用甚麼容器裝丫?

子爵府

畀面勳章

Re: 你地去

我第一次是去了私家的婦產科e生,照完睇完佢就寫左張信連埋照到個b張相叫我拎去附近的健康院做檢查,但我到而家都未去,因為成日又累又嘔所以搞到遲遲未去... :-(

伯爵府

好媽媽勳章

自己用棒棒驗左後去叫醫生寫字, 之後傳真左去醫院排期, 不過都訓到十月先至有得睇.
咁自己都諗住私家/政府兩邊走, 所以無所謂.
全職/全母乳媽媽大仔在8/8/2004出世了!  3.02KGS細仔在23/2/2007出世!  23/2/07  2.84KGS     26/2/07  2.81KGS     08/3/07  3.12KGS     24/3/07  3.79KGS     23/4/07  4.77KGS     25/6/07  6.67KGS     25/8/07  7.73KGS

大宅

我今胎唔想咁快去....我覺得去到就等個幾2個鐘...入到去唔使2分鐘就叫您走得....好無謂...

大宅

由 CANDY_SAMSON 於 2006-07-12 18:35:56

自己用棒棒驗左後去叫醫生寫字, 之後傳真左去醫院排期, 不過都訓到十月先至有得睇.
咁自己都諗住私家/政府兩邊走, 所以無所謂.

下...你去邊間醫院要排咁耐期呀????

大宅

我尋日去左, 可能青衣冇咩人生, 新証10個都冇, d姑娘同e生都ok, 我問左好多問題, 佢都答哂, 唔係好趕咁

另外, 唔知你地會唔會去瑪嘉烈呢, 佢地2,3月開始收証, 1月已經 full 哂啦, 如果係, 你地早d去 book, 如果 full 左, 普通檢查都好似唔同你做架

侯爵府

我到依家仲未有醫生証明去排政府醫院呀. 因為仁安袁醫生要照到我個胎佢先肯寫証明書呀!
呀, 仁安袁醫生幾好! 之前我無 appointment, 佢肯比我攝時間, 用左佢既午飯時間去見我. 因我仲未照到個胎, 所以要驗一次孕. 我坐係佢 office 出面等姑娘叫我去睇 result. o甘袁醫生就去食午餐, 佢行出office時, 仲見到我仲等緊個驗孕 result. 佢話 "好喇, 等埋你個 result先去休息.
佢幫我去問姑娘我個result 出左未!! 幾好人呀! 雖然係比其他醫生貴d, 但佢講野好詳細. 不過講得太快. 好彩, 我自己都係講野好快既人, 所以都可以 catch up 到!!

複式洋房

hi, wskay

我昨天都去健康院做產檢,係要帶小便。我去

男爵府

jessicakwok11,

thx for your info.

侯爵府

Nikitaki:

你幾時第二次去見醫生呀?? 我 7月25日,個日應該係 7週1日!

nikitaki 寫道:
我今胎唔想咁快去....我覺得去到就等個幾2個鐘...入到去唔使2分鐘就叫您走得....好無謂...

大宅

我在聯合登記做第一次檢查, 上星期四book, 來緊星期二就有位啦, 都算幾快喎.

男爵府

jjwmkk 寫道:
我到依家仲未有醫生証明去排政府醫院呀. 因為仁安袁醫生要照到我個胎佢先肯寫証明書呀!
呀, 仁安袁醫生幾好! 之前我無 appointment, 佢肯比我攝時間, 用左佢既午飯時間去見我. 因我仲未照到個胎, 所以要驗一次孕. 我坐係佢 office 出面等姑娘叫我去睇 result. o甘袁醫生就去食午餐, 佢行出office時, 仲見到我仲等緊個驗孕 result. 佢話 "好喇, 等埋你個 result先去休息.
佢幫我去問姑娘我個result 出左未!! 幾好人呀! 雖然係比其他醫生貴d, 但佢講野好詳細. 不過講得太快. 好彩, 我自己都係講野好快既人, 所以都可以 catch up 到!!

請問你可否比仁安袁醫生個電話地址我?

侯爵府

仁安醫院婦產科電話 : 26083361 / 26083388
地址 : 沙田大圍富健街18號.

你打電話去同姑娘講你想book 袁藹珊女醫生. 佢好 full架, 我7月初打電話去已經已book 2個星期後先有得睇.
大圍火車站有個巴士總站, 有專車去仁安醫院架. 唔洗錢架. 好似 15分鐘一班. 另外大圍火車站坐的士大約 $30元.

男爵府

thanks jjwmkk

請問知唔知佢星期六有無得睇?佢自己無診所架

侯爵府

佢星期六有得睇架, but 好 full o羅! 佢無私人診所喎, 成日日都係仁安架!! 通常第一次見佢好少可以book 到星期六,見完第一次之後就易d!!

你快d 打電話去 book 左先喇!!!

男爵府

其實第一次去主要除左驗孕之外,仲有咩會做?幾錢睇一次
jjwmkk 寫道:
佢星期六有得睇架, but 好 full o羅! 佢無私人診所喎, 成日日都係仁安架!! 通常第一次見佢好少可以book 到星期六,見完第一次之後就易d!!

你快d 打電話去 book 左先喇!!!

侯爵府

佢會用超聲波照一次架,照到個胎就唔洗驗孕架喇! 我上次 5w去第一次見佢. 乜都照唔到, 所以佢先幫我驗孕. 佢叫我2個星期後再去見佢照多一次. 照到亞b 佢先會寫證明比我架!

上次因佢比左 2個星期 黃體素我安胎 (因我流啡), 加上驗左孕 + 照左 ultrasound 埋單 $1105. $500係醫生費, $140 係 藥, $315驗孕 , $150 ultrasound.

大宅

有無人知道去健康院做產檢, 係未第一次就直接同你揪血?
同埋係未一定會同你會陰道子宮檢查?

男爵府

Kamankwok,

冇錯,第一次就會立即幫你抽血檢驗,另外第一次亦會見醫生,佢會幫你檢查陰道及子宮。

男爵府

wskay 寫道:
Kamankwok,

冇錯,第一次就會立即幫你抽血檢驗,另外第一次亦會見醫生,佢會幫你檢查陰道及子宮。

係咪用鴨咀檢查陰道呀

首頁

尾頁

跳至